Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wakacyjna90

jestem nadopiekuncza czy nie? dobrze czy zle?

Polecane posty

Gość wakacyjna90

powiedzcie mi prosze czy jak ubieram dziecko w body z dlugim i spiochy i tak spi w nocy 23/24 st w pokoju plus okno otwarte tj temp na zewnątrz powiedzmy 20/22 st do polnocy, i rana o 4 z 15/14st . spi bez koca!! to dobrze czy zle?? jestem nadopiekuncza? mam schizy bo idziemy do szczepienia i sie boje choroby/zmarzniecia:O

Gość Koc niepotrzebny
:)

Gość fancloob
Jak bez koca,to ok. Moja corka do spania ma body i na to lekki spiwor,a temperature w pokoju kolo 20 stopni. Abstrahujac od ubrania -nie daloby sie znizyc troche tej temperatury? spad z 23-24 st to az nieprzyjemnie,nie ma czym pddychac. tak 18-20 jest fajnie. Ja bym jej chetnie troche ochlodzila,ale sie nie da,no chyba ze bym klime zamontowala

Gość wakacyjna90
mam klime ale myslalam ze jak otworze okno to bedzie w sam raz i samo sie zbije bo wczoraj juz upalu nie było... dzis jest 23 ale jakos mi zimno ja chyba jestem zmarzluch

Gość wakacyjna90
aha dziecko ma 18miesiecy:)

Gość jbnjkbjk
Moja córka śpi w piżamce z krótkim rękawkiem, całą noc jest odkryta. Próbowałam przykrywać ale widocznie jst jej gorąco bo odrazu się odkrywa. W pokoju mamy ok.22-23st.

Moj jest w podobnym wieku ale spi w pizamce, krotki rekaw i krotkie spodnie (choc czasem spi bez tych spodenek, tylko w samym pampersie) Przykrywam kocykiem albo kolderka ale potem zazwyczaj spi na tym a nie pod. A ze spi bez pobudki to i ja nie przykrywam. Moim zdaniem to zdecydowanie za cieplo na dlugi rekaw i spiochy! Nie wyobrazam sobie spac przy 24 stopniach tak, nawet jesli w nocy jest 14 stopni i jest otwarte okno to w domu i tak jest cieplo

Gość fgtyiu
mój tez tak spi, ale okno zamykam, (boję się ze zawieje)

Gość although
naprawde ubieracie dzieci w body z dlugim rekawem na noc?? w czerwcu?? wy tez tak spicie?

body z długim rękawem i śpiochy przy 23/24 stopnie? matko boska...u nas jest 21/22 a Młody śpi w koszulce i pieluszce, pod prześcieradłem a i tak sie odkrywa bo mu gorąco. Okna od kwietnia nie zamknięte....

Gość TAAKKs
Tak, moje dziecko spi w body z dlugim rekawem,poniewaz w krotkim ma zimne raczki. Okno zamkniete. OK23 stopni w domu, cieplo.

Gość idel
moja corka spi w rampersie z krotkimi nogawkami i rekawami, przykrywam ja kolderka

Gość idel
temp w sypialni 19 st

Gość although
no czytam i nie wierze. zamkniete okna, dlugie rekawy? owszem ale w zimie. Krotki rekaw od marca bodajze, a odkad w nocy jest ponad 10 stopni to okna uchylone, jak mozna spac w takiej duchocie? Moje dzieci tez maja czasem chlodne raczki albo stopy, ale nie tak sprawdza sie czy dziecku jest cieplo

Gość wakacyjna90
up

Gość hmm*hmm
a potem sie dziwia dlaczego dziecko co chwile choruje.Tak jak ktos napisal to ze raczki czy nozki sa zimne nie znaczy ze dziecko marznie kazdy lekarz ci to powie:))

Gość hmm*hmm
idel-> no i tak jest w sam raz,moja tez tak spala zawsze nawet w zime na krotki rekaw bo w mieszkaniu mamy cieplo.

zalezy od dziecka! teraz w domu mamy ok 20 st w naszej sypialni i ok 18 st w pokoju syna (u niego zawsze chłodniej jest). starszy lubi zimno, wiec okna pootwierane i w gaciach i podkoszulce śpi, cienki koc do przykrycia. młodszy - body z krótkim i kołderka - inaczej marznie. ja mam koszulkę na ramiączkach a mąż......piżamy długie rękawy i nogawki, skarpety na stopach i często nad ranem polar zakłada - on zawsze tak ma, zimno mu jak śpi i koniec :) czy to lipiec czy grudzień, czy w domu 18 czy 25 stopni. jest po operacji tarczycy, ale bierze leki i poziom tsh dobry. autorko - jeśli dziecko nie budzi się w nocy, nie jest spocone to jest ok :)