Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MrocznaSally88

Pytanie powazne.Prosze o normalne odpowiedzi.

Polecane posty

Mam zepsutego zęba,dokładniej kawałek mi został.Śmierdzi czasem z niego jak wpada jedzenie ,które nie chce się wydostać.Maskuje zapach gumami do żucia,tik takami no ależ ile tak można? Zastanawiam się pójść do dentysty,mam pytanie ile będzie kosztować zerwanie takiego zęba?Czy jeśli będę bez jednego zęba to żeby nie będą mi się przemieszczały?Nie stać mnie obecnie na implanta... Ktos się wypowie?

to zalezy w jakim miescie mieszkasz. Mozesz rwac na kase chorychza darmo ( chyba ze cos sie pozmienialo ), prywatnie ja płaciłam ok 50-60 zł. Zęby nie powinny Ci się przemieszczac chyba ze masz problemy ze słabym zakorzenieniem. Nawet jesli sie cos tam przemiesci to to są milimetry i tego w sumie nie widac.

Idź do przychodni, która ma umowę z NFZ-em, nic nie zapłacisz. Prywatnie- koło 50-100 zł., w zależności z jakim znieczuleniem.

Gość implan to co innego jak zwykla
koronka lyu z a na sztyft ( moze byc w twoim wypoadku), wiec nie taki majatek

Gość ssssssssrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
radze ci isc w miare szbko gdy jeszcze nie boli; tez mialam podobny przypadek, gdy zebrala sie ropa, wdala infekcja, zanim mi go wyrwano przez 10dni sie meczylam na antybiotykach z okropnym bolem, nie wspomne przy wyrywaniu tez byly klopoty!

Gość sakjhdfjasfbkc
jak smierdzi to mozliwe, ze juz wdala sie infekcja. marsz do dentysty

Gość radaaaaa
infekcja dostała się do nerwu, nerw zgniłidź, dltego śmierdzi. Idź do dentysty i najpierw spytaj czy można go podleczyć i zaplombować. Z wyrwaniem poczekaj. współcześnie nawet korzeń wystarczy, by dopiąć na sztyft porcelanowy ząbek. Z wyrwaniem można sobie pozwolić na dalsze trzonowe zęby np. ząb mądrości, ale nigdy na np. jedynkę

Gość knopka2
Miałam kiedyś coś podobnego tyle, że mi ząb gnił już od środka, strasznie mnie to bolało i okazało się, że podczas jednej z wizyt u dentysty źle zaplombowano mi zęba. Kiedy dentystka mi go otworzyła wydobył się z niego bardzo brzydki zapach i podejrzewam, że taki też występuje u Ciebie. Jak najszybciej udaj się z tym do dentysty, oczyść nerwy, bo najprawdopodobniej wdała Ci się infekcja i musisz to jak najszybciej zwalczyć.