Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze ja sie wypowiem

Ciągły hałas pod oknem - co zrobic?

Polecane posty

Witam, kiedyś już tu pisałam w tej sprawie, ale temat został usunięty. Sprawa wygląda następująco : Na osiedlu stoi blok w którym mieszkam, obok drugi, a na przeciwko kamiennica. W tej kamiennicy jest osobne wejście, takie po schodkach - kilka lat temu rodzina, która tam mieszkała wyprowadziła się mieszkanie jest puste a schodki upodobały sobie dzieciaki. Non stop jest darcie ryja - za przeproszeniem ciągle lecą przekleństwa, pijaństwo i ogólnie hałas jest taki, że jak mam otwarte okno to telewizora nie słychac. Policja jest tam codziennie, bo mamy już doscy - jednak to nic nie daje. W ADM byliśmy już, bo po prostu wszyscy mieszkańcy dwóch bloków i kamiennicy mamy dosc. Powiedzieli nam, że mieszkanie trzeba wyremontowac i będą komuś oddawac. Dzieciaki mają od 12 do 14 lat. Jak sąsiedzi zwracają uwagę to dzieciak odpowie 'zamknij ryja kurwo, bo nie ma ciszy nocnej.' Nie ma na nich mocnych - mamy już doscyc, mamy małe dzieciaki - teraz właśnie pół kamiennicy wyszło tam i jest awantura. :P Babka krzyczy, że ma małe dzieci i nie chce, żeby oni jej je zniszczyli. :P Człowiek wraca z pracy i chce odpocząc a tu nie da rady. Nie ma na nich mocnych nie wiemy co mamy robic, dzieciaki nic se nie robią z naszych uwag i gróźb, że im tego nie popuścimy. Wyzywają nas i klną do nas.Jak wyjdziesz coś powiedziec to śmieją CI się w twarz i wiąchy puszczają, policji się nie boją, rodzice nie reagują. Powiedzcie co robic? Gdzie to zgłosic? Nidy takie czegoś u nas nie było...

Gość ....KOperek....
Nazbieraj kasy , zamów łysych łbów przyjadą i zrobią porządek !

E tam łyse łby już się pożeniły i nie mieszkają na osiedlu, dzisiaj jeden był w odwiedzinach u mamy z żoną i dzieciakami to je pogonił, ale pewnie tylko na chwilę.

Gość ja tam zawsze
Nazbieraj kasy , zamów łysych łbów przyjadą i zrobią porządek ! otóz to, otóż to, gnoje dostaną porządnych kopów w dupę to sie nauczą szacunku dla ludzi naokoło siebie, 100-200 zł załatwi sprawę, nie trzeba tysięcy, ani łamania nóg itd, lekki wpierdoli załatwi sprawę

Szczerze mówiąc jestem bardzo przeciwna przemocy, a po za tym nie potrzebuję problemów - mam malutkie dziecko. :P Proszę o inne rozwiązania. :P :P :P :P

podnoszę

Słuchajcie dzwoniłam znowu na policję - powiedzieli, że już nie przyjadą, bo są tam codziennie kazali to zgłosic dzielnicowemu i napisac skargę i zebrac podpisy. Jak napisac tą skargę? Pomożecie mi?

Zajrzę tu później.

Gość xnmowxn
oj tam oj tam, nie niektorych nie ma innej rady jak solidny wpierdol, juz nasze prababki to wiedzialy, ja tez jestem przeciwna przemocy - psycholog z zawodu, ale sa ludzie na ktorych nic innego ne pomoze.

Gość kkkoksdxahcdbc
tak ale dałaś popis.I co kobieta z dzieckiem ma sie dusic w domu bo jakies małe sku...lataja i życ nie daja? Owszem jest pare sposobow ,zbierzcie sie w pare osób i poczekajd=cie na nich az sie zjawią i po mordach powyszczelać.Jeśli wiecie czyje to dzieci zgłoście do mopsu że rodzice nie interesuja sie gnojami.Może to cos da

Dokładnie, nie będę siedziec w niewywietrzonym mieszkaniu, żeby dzieciaki sobie powrzeszczały. Też myślałam o MOPSie, bo rodzice nic sobie z tego nie robią...

perfekcyjna niedoskonalosc - oni po pijaku sikają na te schody i siedzą w tych szczynach. Tak tam śmierdzi i jest taki syf, że sie wyrobic nie da. Dozorca codziennie tam sprząta i znowu to samo na następny dzień, bo oni tam szczają, dłubią słonecznik i rozbijają butelki. Za to, że dzwonimy na policję i ich próbujemy rozganiac to w miesiącu mamy 2 razy wybitą szybę w drzwiach na dole + powyrywane domofony ciągle.

Dzisiaj już uciekam, jutro tu zajrzę. :) :) ;)

Gość nigdy nie wiem co tu wpisać
wylejcie smar, już tam nie usiądą :P

Gość woluja
kupić dobre szczelne okna, np avantgarde 7000

Gość kikko

wynjąc firmę od redukacji hałasu, sa takie - wyciszaja obiekty

Gość MarekP

Prawda, warto skorzystać z pomocy takiej firmy. W Zielonej Górze pomiarami akustycznymi, redukcją hałasu i wyciszaniem obiektów zajmuje się www.pomiaryakustyczne.net/ Świetna firma, u nas doskonale się spisali, bardzo nam pomogli a przy tym z cenami nie szaleją.