Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkmkmk

chyba zwariowałam:(

Polecane posty

Gość mkmkmk

Czy to możliwe, że zakochałam się w koledze, którego znam tylko z pracy... czyli z rozmów, różnych sytuacji w pracy, imprez firmowych? czuję, że chyba zwariowałam i właśnie tak jest:(

Gość daleko posunięta ostrożność
Uważaj, tyle Ci powiem! W pracy się pracuje. A poza tym życie po pracy a praca to 2 różne rzeczy :)

Gość mkmkmk
oczywiście zgadzam się, że w pracy się pracuje:) ale jakieś życie po pracy też istnieje. Mam to swoje uczucia/ myśli na jego temat odrzucić tylko dlatego, że znam go z pracy??

Gość koladjiejfsk
Nie przejmuj się, ja jako stara baba (27 lat) zakochałam się platonicznie w facecie, którego widuję 1-3 razy dziennie... Nie zamieniłam z nim nawet słowa. To dopiero szaleństwo. Najlepsze, że mimo, iż jestem atrakcyjną kobietą, on w ogóle nie zwraca na mnie uwagi - ma dziewczynę. Nawet nie wiem, czy mnie kojarzy... A mnie wzięło jak nastolatkę :) twoja sytuacja jest absolutnie normalna - znasz faceta i po prostu podobają Ci sie jego cechy, zachowania - które widzisz. Nic w tym nienormalnego

Gość mkmkmk
dzięki za pocieszenie, a tak nawiasem mówiąc to ja też jestem stara baba- mam 27 lat:P szkoda, że Twój obiekt zainteresowania nie zauważa Cię, mam nadzieję, że pojawi się ktoś bardziej spostrzegawczy:)))) Co mojego przypadku wiem, że obiekt jest wolny, uwagę na mnie zwraca, wydaje mi się, że nawet dość dużą, ale i tak nie wiem, jak sobie z tym poradzić...wiesz nie przyjaźnimy się, nie znam go aż tak dobrze jak bym chciała i stąd moje wątpliwości:(

Gość kompleksgaju
Nie bierz dupy z jednej grupy! Pochrzani ci się z tym facetem i będziesz miała w pracy niemiłą atmosferę. I po co ci to?

Gość mkmkmk
hehe ja jeszcze niczego nie biorę, bo nie wiem, czy On mnie chce:P ale dzięki za radę...chociaż nie wiem, czy będę potrafiła jej posłuchać:)

Gość koladjiejfsk
w takim razie wydaje mi się, że potrzeba tu cierpliwosci i czasu... Niech znajomosc rozwiaj sie spokojnie. Jesli facet jest toba zainteresowany faktycznie, z pewnoscia wykona jakies kroki, ku waszemu blizszemu poznaniu sie. milosc mozna spotkac wszedzie wiec nie zamykaj sie na niego tylko dlatego, ze razem rpacuejscie. Swego czasu bylam kilka lat z kolega z klasy - mimo, ze wszyscy nam to odradzali. Ale jesli spotykaja sie ludzie na poziomie, to nawet po rozstaniu (czego Ci oczywiscie nie zycze) potrafia zachowac sie z klasa. Dlatego reasumujac doradzam cierpliwosc i ew. subtelne sygnaly... Daj mu tez pole do popisu - w koncu to facet :)

Gość mkmkmk
dziękuję, dziękuję za miłe słowa. Naprawdę fajnie, że można liczyć tu- na forum na wypowiedzi ludzi, które wnoszą coś pozytywnego i obiektywnego przede wszystkim:) Masz rację poczekam, zobaczę - może okaże się, że to z czasem przejdzie, a może faktycznie pojawi się ktoś inny. Poczekam na jego ruch, racja- w końcu to facet- niech on się troszkę wykaże:P

Gość koladjiejfsk
Otóż to:) najgorsze co może zrobić kobieta w takiej sytuacji, to pokazać jak bardzo jej zależy... czekaj i czuwaj - bo co ma wisieć nie utonie:). Dawaj się poznawać z jak najlepszej strony, dużo się uśmiechaj, nie narzekaj i ładnie ubieraj :) Prawda jest też taka, że im bardziej poważnie facet myśli o przyszłym ewentualnym związku, tym dłużej i baczniej obserwuje potencjalna "ofiarę", czy jest warta jego zachodu - zwyczajnie, żeby nie marnować czasu później. A ja pewnie sobie powzdycham jeszcze trochę i przestanę :) Choć jest to ciężkie, kiedy jednak tę osobę się ciągle spotyka. Ale z drugiej strony jestem mistrzynią w bujaniu w obłokach, więc muszę trochę popracować nad sobą :) POWODZENIA :D

Gość mkmkmk
dziękuję:) poczekam, będę cierpliwa, uśmiecham się cały czas, szczęka aż mnie boli:P z racji pełnionej funkcji muszę się ubierać ładnie, bo inaczej nie wypada, więc coś dodam jeszcze ciekawego, aby zwrócić na siebie uwagę, zrobię coś z włosami, bo zauważyłam ostatnio, że po wizycie u fryzjera kolega się bardzo zainteresował moją fryzurą:P co ma być to będzie, nie ma się co zamartwiać na zapas:) Tobie również życzę powodzenia !!! oby znalazł się jak najszybciej jakiś interesujący i zafascynowany Tobą:)

Gość koladjiejfsk
Nie dziękuję :D O widzsz, ja wierzę co prawda w przeznaczenie - ale szczęściu trzeba pomóc, więc fryzjer, paznokietki jakies inne niz zwykle to bardzo dobry pomysl. Mozesz tez czasem zupelnie zmienic styl czy zestaw ubran na jeden dzien - faceci kochaja niemonotonne kobiety :D to fajnie masz z tą szczęką - ja mam problembo nosze aparat ortodontyczny :P

Gość mkmkmk
super, wszystkie Twoje rady będę chciała wykorzystać. Czekam, żeby było cieplutko, bo mam super kieckę i do tego buty na obcasie- myślę, że byłoby mega wrażenie tym bardziej, że wyglądam wtedy na wysoką (hehe buty robią swoje), a kolega jest wysssoki:P hmm co do uśmiechu fakt szczęście, śmieję się cały czas, więc gdy trzeba być poważnym to mam z tym mały problem:)

Gość koladjiejfsk
hehe ja tez mam z tym problem bo cały czas chcę się uśmiechać i przestaję już trzymać usta w ryzach nawet przez ten aparat - ale zdaję sobie sprawę z tego, że efekt może być niezbyt kuszący dla otoczenia:) No. Mężczyźni uwielbiają wszystko to, co jest kobiece - co odróżnia nasze płcie. Ma to odniesienie do włosów, strojów, kolorów... A. I koniecznie PIERŚ DO PRZODU! :D

Gość mkmkmk
hehe pierś do przodu- tu jest mój największy problem, bo to mnie zawstydza, nie lubię się tak prostować i prężyć, żeby ktoś nie pomyślał, że specjalnie tak chodzę, aby zwracać uwagę na to i tamto:P a ja tego nie lubię, w pracy musi być odpowiedni dekolt, itp. i się niestety garbię, żeby nie pokazywać co mam:P nie wiem, jak się tego pozbyć, a i tak się gapią nawet jak mam zgarbione plecy i zasłonięty dekolt:P

Gość koladjiejfsk
kotku, postawa pionowa to naturalna postawa kazdergo czlowieka. NATURALNA. naturalne jest tez to, ze kobiety mają piersi, ktore te postawe uwypuklaja i to jest piekne. ja tez kiedys mialam z tym problem, ale zaczelam chodzic na silownie i teraz juz mam nawyk prostowania. Nie mylic z wypinaniem - bo to juz jest oblesne. Pion za to jest mega kobiecy :D

Gość mkmkmk
to muszę się koniecznie zapisać na siłownię:P a tak na serio to wiem, że masz rację, staram się z tym oswoić, ale ciężko mi to przychodzi (chyba zbyt duża ilość facetów u nas w pracy tak na mnie działa- i przede wszystkim ich uwagi nt. fajnej koszulki i napisu na niej itd.):P dobra będę chodzi wyprostowana, bo kolega raczej z tych, którym taki widok odpowiada (ale nie jest przy tym obleśny, żadnych głupich uwag, itp.) szkoda, że w najbliższym czasie nie mamy w planach żadnej firmowej imprezy, bo to by była super okazja do pokazania się z dobrej strony:) muzyka, taniec, taniec i muzyka:P

Gość koladjiejfsk
... tylko uwazaj z alkoholem:) Mozesz tez sama w domu pocwiczyc, sa takie cwiczenia na łopatki - rozkladasz rece poziomo do calej szerokosci, uginasz w lokciach i w tej pozycji spedzasz minute, potem minuta przerwy i znow - i tak z 5 serii. mozesz to robic kiedy Ci sie przypomni, az nawyk prostowania sam wejdzie Ci w krew. Wiem z doswiadczenia:) A to, ze faceci sie przygladaja - oni sa wzrokowcami i to jest naturalne. Komplementy przyjmuj z klasa i usmiechem, ale przeciez nie ubierzesz na siebie worka po ziemniakach, zeby nie wzbudzac zainteresowania...:)

Gość mkmkmk
o alkohol się nie martwię, mało, albo wcale:) a co do ćwiczeń kolejna super rada, którą wypróbuję już dzisiaj:) naprawdę wielkie dzięki. jeśli chodzi o facetów racja- nic już nie poradzę, że są tacy, jacy są, czasami tylko mnie to wkurza, bo tak się bezczelnie gapić na prawie obcą babę to chyba lekka przesada- no wyobraź sobie, że my byśmy patrzyły każdemu facetowi zamiast w oczy to w krocze - nio chyba też by im było głupio:P

Gość koladjiejfsk
:) no jasne, że tak - ale to sa uwarunkowania płciowe i związane z nad aktywnością czegoś tam w mózgu:) Są mniej nachalni i bardziej, jedni chcą coś przez to osiągnąć - inni tylko się gapią, ale faktem jest, że faceci są wzrokowcami. A piersi i pupa sa naszym wspaniałym atrybutem i stąd przykuwają najwięcej uwagi:) Więc jeśli nie wywalasz cyców na wierzch, jeśli nie chodzisz w miniówach o szerokości paska na biodra - to wszystko jest ok. I ciesz się tym, że się podobasz, po prostu :)

Gość mkmkmk
bardzo mi się podoba Twoje podejście do sprawy, ja ciągle się tego uczę...nie chodzi mi o to, że jestem jakaś nieśmiała, czy coś takiego (a kiedyś byłam strasznie, na szczęście przeszło mi dzięki pracy między ludźmi), ale zawsze mam jakieś "ale":P nio wiesz też muszę przyznać, że jak facet jest fajny, przystojny to zwracam uwagę na inne rzeczy i wiadomo siłą rzeczy ogląda się go od stóp do głów, więc wiadomo, że na spodnie i to, co pod sobą kryje też mniej lub bardziej świadomie się patrzy:P ale dalej to nie to samo, co robią oni:P oni nie znają granic o:P

Gość koladjiejfsk
No ja tez jestem w gruncie rzeczy niesmiala osoba, ale w odniesieniu do nieznajomych ludzi. Miedzy swoimi jestem dusza towarzystwa, a kiedys tez bylo inaczej. Na szczescie dostrzeglam swoje problemy i pracowalam nad soba. Poczytalam troche tu i owdzie i wdrazam to w zycie. jak widac - nie tylko swoje:) Prawda jest taka, ze od wizualnosci wszystko sie zaczyna zwykle (lub nie zaczyna:P), choc inaczej mezczyzni i kobiety to okazuja, to tak wlasnie jest. Wiec na tym poczatkowym etapie twoja w tym glowa, zeby go tym wygladem przyciagnac, a charakterem.... zatrzymac :)

Gość mkmkmk
ja muszę się też wziąć za siebie, wiem, jakie są moje mocne strony i potrafię to wykorzystać, ale gorzej ze słabymi- wiem, że są, ale jeszcze nie potrafię się na tyle kontrolować, aby z nimi walczyć, a potem całkowicie je wyeliminować- muszę poczytać coś mądrego na ten temat, aby stawać się coraz lepszym człowiekiem:) dobra mam niecałe 3 tygodnie na wzbudzenie zainteresowania u swojego kolegi, bo idzie na urlop:P a może jednak uda się wymyślić jakieś wyjście integracyjne, muszę pogadać ze znajomymi:P

Gość zapraszammm..
http://timehole.pl/?gaba Time hole to najciekawsze zdjęcia i obrazy, szokujące filmiki, pasjonujące artykuły. Daj się pochłonąć!