Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śmieszny Student

Krótko i na temat: czy PO czy PiS?

Polecane posty

Gość milllia
nie tobie oceniac czy jestem idiotka czy nie. Ale pisuary maja to do siebie ze wesza teorie spiskowe.

ależ oczywiście że mi oceniać. sama to ty się pewnie uważasz za "młodą, wykształconą, z wielkich miast" ale jak cię zapytać jaki sposób rozumowania doprowadził cię do wniosku że wyższe podatki są lepsze niż niższe, przekręty lepsze niż ich zwalczanie, olbrzymie zadłużenie lepsze niż małe to nie potrafisz odpowiedzieć tylko dostajesz piany na pysku.

Gość milllia
oj jasnowidz sie odezwal. Uwazaj bo cie ruscy mgła zaatakują :D

Gość są te spiski , czy nie ?
światowi politycy najwyższego szczebla na przestrzeni ostatnich 300 lat twierdzą , że są i były - nawet podają dokładnie o co chodzi - czyli o globalizacją i jeden światowy rząd panują,cy nad tym bajzlem komu zatem wierzyć : tym w końcu najważniejszym światowym politykom , czy tym którzy twierdza że spisków nie ma i nie było stukając się w głowę czyżby ci starzy i współcześni światowi politycy byli oszołomami ? http://wezwaniedoprawdy.pl.tl/Cytaty.htm

"oj jasnowidz sie odezwal. Uwazaj bo cie ruscy mgła zaatakują" ooo, widzę że "młoda, wykształcona, z wielkich miast" wspina się na wyżyny swego intelektu :D po prostu mnie "zaszczeliłaś" argumentacją.

Gość ha ha hafhghghghgh
na PO to chyba tylko kretyni głosują.... no ale cóż głupim narodem łatwiej się rządzi i manipuluje. tak wlaśnie robi PO- obiecanki cacanki. wiec teraz pytanie PO czy PIS? jasne ze PIS. z dwojga złego lepsza ta partia. ale ja bede głosować na SLD ....dziekuje

"ale ja bede głosować na SLD" a jaka jest różnica między PO a SLD bo nie wiem?

Gość ha ha hafhghghghgh
jest ogromna różnica. będę tak głosowała i tyle. o ile w ogole pójdę na te smieszne wybory. zabawne jest to ze ludzie idą głosować na złodziei. tylko teraz pytanie jaki złodziej jest lepszy :)

"jest ogromna różnica." no że OGROMNA to ja wiem ale na czym ten "ogrom" polega? bo ja jedyne co widzę to że złodzieje z PO są bardziej bezczelni niż ci z SLD. "zabawne jest to ze ludzie idą głosować na złodziei. tylko teraz pytanie jaki złodziej jest lepszy" a może by tak nie na złodziei? nie przyszło ci to do głowy?

Gość ha ha hafhghghghgh
mmm... to chyba najlepiej w ogóle nie chodzić na te smieszne wybory. wiec kto twoim zdaniem nie jest złodziejem ??

Gość ha ha hafhghghghgh
wiesz az tak mnie nie popierdolilo by glosować na PIS. bylo pytanie PO czy PIS. w takim ukladzie to jasne ze wybieram PIS. ale ludzie nie wiem czy wiecie ale sa jeszcze inne partie w tej chorej polsce. a to czemu wybieram wlasnie SLD to jest juz moja sprawa

Gość standardowiPisowcy
jedno co zawsze można zauważyć - ktoś pisze, że wybiera PiS to jest ok. Ktoś pisze, ze wybiera PO to zawsze znajdzie się "yntelygent" co spyta "to czemu jesteś taką idiotką - uzasadnij". czyli stały schemat - poziom większości PiSowców, którzy nie potrafią zaakceptować, że ktoś ma inne zdanie i oczywiście ich "merytoryczną" odpowiedzią na to jest obrażanie. Ja z tych dwóch zagłosowałabym na PO. Czemu? Bo za PiSu było mi gorzej. Poza tym kompletnie nie zgadzam się z programem PiSu, moim zdaniem kompletnie nic dla kraju i dla mnie nie zrobili, czemu miałbym wybrać tych chorych ludzi? Byli raz u władzy i się nie popisali. Nie twierdzę, ze PO jest super, bo nie jest, ale Z TYCH DWÓCH partii zdecydowanie wybrałabym PO.

Gość ha ha hafhghghghgh
wiec jaki jest program pisu ze tak ci sie nie podoba ? i co bylo takiego za czasów pisu a co jest teraz takiego fajnego za czasow PO ???? Pprosze o odp.

Gość ha ha hafhghghghgh
CO TAKIEGO DOBREGO TERAZ ROBI PO ???? ZE CHCESZ NA NICH GLOSOWAC ? A CO TAKIEGO ZLEGO ROBILO PIS NIBY ?

Gość standardowiPisowcy
tak jak napisałam - nie twierdzę, że PO jest super, ale nie ma przynajmniej tylu afer i ciągłych wymysłów. są drogi (tak, tak - najlepiej narzekać, że drogie i mało, ale wcześniej nie było wcale, a ja wolę coś niż nic). wiadomo, że nie podobają mi się ceny i podatki, emerytury też nie, ale przynajmniej coś robią. a na pytanie o program się nie wypowiem, bo jak ktoś nie wie, że ISTNIEJĄ różnice pomiędzy programem PISu a PO to pewnie głosuje nie na partię tylko strzela kto mu się bardziej podoba, bo "może" go mniej okradnie. A prawda jest taka, że oni wszyscy są tacy sami i żadna partia nie jest super...

Gość standardowiPisowcy
ha ha hafhghghghgh CO TAKIEGO DOBREGO TERAZ ROBI PO ???? ZE CHCESZ NA NICH GLOSOWAC ? A CO TAKIEGO ZLEGO ROBILO PIS NIBY ? a gdzie przeczytałeś/aś że chcę na nich głosować? napisałam, że z TYCH DWÓCH zagłosowałabym na PO. choćby przez wzgląd na różnice programowe.

Gość ha ha hafhghghghgh
OK WIEC NAPISZ PROSZE JAKIE SA ROZNICE PROGRAMOWE ????? O ILE W OGOLE WIESZ JAKIE SĄ. ALE TAK DLA TWOJEJ WIADOMOSCI NIE PATRZY SIE NA PROGRAMY POLITYCZNE PARTII. TAM I TAK SA WYPISANE KŁAMSTWA.

"Byli raz u władzy i się nie popisali. " pis jest jedyną partią która po zakończeniu swoich rządów zostawiła nam niższe podatki i niższy deficyt budżetowy. dała jednocześnie podwyżki nauczycielom i służbie zdrowia. po raz pierwszy nie musiałem wysłuchiwać ściem że "kryzys" że "reformy" że "kiedyś będzie lepiej" ale teraz to "wicie, rozumicie, trzeba zacisnąć pasa". ty piszesz że się "nie popisali". to kto się popisał? nasi "reformatorzy" których "reformy" polegają zawsze na wyciskaniu z narodu ile się da? a co do tego "kto nie kradnie". otóż nie kradną ci, których na złodziejstwie nie złapano i tyle. ci którzy mają jakikolwiek realny pomysł na rządzenie krajem. którzy poza obiecywaniem gruszek na wierzbie mają cokolwiek do zaproponowania. pis ma niewiele ale ma. a sld i PO nie mają nic. dla nich "status quo" jest zadowalające i ich "programy" polegają tylko i wyłącznie na jego utrzymaniu. zauważcie że oni ciągle przeprowadzają "reformy" które niczego nie zmieniają. "reforma" w wydaniu PO czy SLD polega na tym żeby głębiej sięgnąć do kieszeni podatników ale system w jakim funkcjonujemy ma pozostać nietknięty. z prostego powodu - to oni są jego beneficjentami.

Gość tylko PIS
TYLKo

Gość standardowiPisowcy
ja nie głosuję na ładne buzie tylko na program. Ty bierzesz udział w wyborach a nie masz pojęcia jakie są różnice programowe danych partii?? przerażające.... Nie chce mi się wszystkiego wymieniać, więc napiszę to co najbardziej oczywiste - podejście do kościoła, do UE, do podatków (tu akurat zgadzam się z PISem, bo z ekonomicznego punktu widzenia obniżanie podatków jest dużo korzystniejsze w długim okresie czasu), w sprawie kary śmierci, konstytucji i wielu innych sprawach... i nie prawda, że nie głosuje się na program partii, nie zagłosuję na kogoś kto PRZYKŁADOWO oczywiście zechce wprowadzić karę śmierci tylko dlatego, ze ma ładniejszą buźkę od tego, który tego nie chce.

Gość seryjnysamobojca
tylko PiS za rzadow PiS w pierwszym roku dostalem 200zl podwyzki na reke w drugim roku dostalem 200zl podwyzki na reke w 3 roku gdy juz PO byla u wladzy dostalem 200zl na reke ale przeglosowane jeszcze za PiS Jaroslaw wroc !!! Pieniadze sie koncza !!!

Gość standardowiPisowcy
"ci którzy mają jakikolwiek realny pomysł na rządzenie krajem. którzy poza obiecywaniem gruszek na wierzbie mają cokolwiek do zaproponowania." tak - ale wg mnie takich nie ma, i nie wmówisz mi, ze PIS ma w tej kwestii coś do zaoferowania, bo na ostatnich wyborach zamiast coś oferować to gadali tylko o Smoleńsku... w ogóle takie ciągłe gadki jaki to PIS jest super są bez sensu, bo jak ktoś ma jakieś pojęcie o polityce to sam potrafi ocenić, która wg niego partia jest lepsza. A obrażanie ludzi o innych poglądach świadczy wyłącznie o "poziomie" obrażającego.

Gość ha ha hafhghghghgh
A CZY JA COS PISALAM ZE BĘDĘ GŁOSOWAĆ NA PIS I PO ? NIEEEE

Gość standardowiPisowcy
ha ha hafhghghghgh A CZY JA COS PISALAM ZE BĘDĘ GŁOSOWAĆ NA PIS I PO ? NIEEEE ale jeśli ogólnie bierzesz udział w wyborach to chyba warto wiedzieć na kogo głosować a na kogo nie... i mieć na to jakieś uzasadnienie.

Gość ha ha hafhghghghgh
JA NIE WIERZE.... CO TO W OGOLE ZA TEMATY. NIE WIEDZIALAM ZE NA KAFE SĄ LUDZIE ROZMAWIAJĄCY O POLITYCE. JESTEM W SZOKU. MYSLALAM ZE TU TYLKO O CYCKACH DODY SIE PISZE I O ZDRADACH.

Gość ha ha hafhghghghgh
JA JESZCZE NAWET NIE MOGLAM GLOSOWAC ..... TO ZNACZY MOGLAM ALE TYLKO RAZ. BO OGÓLNIE TO MAM 19 LAT.

Gość standardowiPisowcy
ha ha hafhghghghgh JA NIE WIERZE.... CO TO W OGOLE ZA TEMATY. NIE WIEDZIALAM ZE NA KAFE SĄ LUDZIE ROZMAWIAJĄCY O POLITYCE. JESTEM W SZOKU. MYSLALAM ZE TU TYLKO O CYCKACH DODY SIE PISZE I O ZDRADACH. hehe, no bo w dużej mierze tak jest ;) a większość tematów o polityce kończy się obrażaniem i wyzywaniem, więc zazwyczaj też za długo nie ciągną ;)

"PIS ma w tej kwestii coś do zaoferowania, bo na ostatnich wyborach zamiast coś oferować to gadali tylko o Smoleńsku.." pis miał "w tej kwestii coś do zaoferowania" w wyborach w roku 2005. tylko że przekonał się że to nie działa. przebudowa finansów państwa którą proponowała zyta gilowska i którą realizowała właśnie w pisie a nie w platformie okazała się dla durnego elektoratu nic nie warta. tak samo zresztą jak pomysł powrotu do liberalizmu gospodarczego przez zmianę ustawy o działalności gospodarczej (symbolem i konsultantem miał być roman kluska którego zniszczyła III rp). bardziej ich przekonały bajki o "strasznym pisie" który do każdego przyjdzie i go w więzieniu zamknie. ludzie to matoły więc i pis przestał mówić o gospodarce a zajął się tworzeniem "religii smoleńskiej". to się lepiej przekałada na wynik wyborczy ale świadczy właśnie o tym jakimi tumanami są wyborcy. "podejście do kościoła, do UE, do podatków (tu akurat zgadzam się z PISem, bo z ekonomicznego punktu widzenia obniżanie podatków jest dużo korzystniejsze w długim okresie czasu), w sprawie kary śmierci, konstytucji i wielu innych sprawach..." ale to są wszystko sprawy trzeciorzędne. jeżeli ty w imię swojej nienawiści do kościoła masz zamiar tolerować złodziejstwo idące już nie w głupie milioniki ale w dziesiątki i setki miliardów to tylko mogę nad tobą ubolewać. pan palikot najpierw dorobił się fortuny na prywatyzacji majątku państwowego a teraz znowu chce żeby państwo firmy tworzyło. to ma być jego sposób na "walkę z bezrobociem". kto się na to nabiera?

Gość funpack
Gadanie o Smoleńsku nikomu nie robi tak dobrze jak PO.To przekorni,cwani ludzie.Wiedzą że w kwestii gospodarki spieprzyli wszystko(tylko patrzeć jak te na chybcika oddane autostrady zaczną się sypać)więc sami specjalnie podkręcają temat.A to jakaś obrazoburcza okładka w zaprzyjażnionym tygodniku a to znów sprytnie i stronniczo nakręcona setka w prorządowej tv z "marszu z pochodniami".I już jest czym gadać:o tym ciemnym ludzie smoleńskim. Jak można być zaślepionym by tego nie widzieć,nie rozumieć.

Gość standardowiPisowcy
masz bujną wyobraźnię, czemu wymyślasz takie durnoty? kto powiedział, ze nienawidzę kościoła? uważam, że kościół nie jest od rządzenia państwem i nie powinen się w te kwestie wtrącać, zwłaszcza, ze nie każdy chodzi do kościoła i wierzy w Boga (a wielu mimo, ze wierzą to nie chodzą do kościoła bo nie mogą znieść obłudy księży). choćby wiadomość z ostatniej chwili - super pomysł PISu aby KARAĆ za in-vitro. czemu mam głosować na kogoś kto chce zabrać ludziom szansę na posiadanie własnego dziecka? nie zgodzę się z tym i nie uważam, że jest to sprawa trzeciorzędna. na pewno nie dla osób, które mają problem z zapłodnieniem.