Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Śmieszny Student

Krótko i na temat: czy PO czy PiS?

Polecane posty

Polak jest głupi przed szkodą i po szkodzie - czego dowodem jest ponowny wybór Tuska i jego złodziei. PIS nie jest idealny, ale lepszych jak narazie nie ma. A że złodziejom to nie pasowało, to nie mój problem. Dla mnie żyło się lepiej gdy rządził PIS i własnie wtedy była perspektywa na polepszenie. Wraz z Tuskiem upadły juz wszelkie nadzieje, bo z takich długów to nie widzę żadnego wyjścia, szczególnie że wszystko co p-rzynosiło dochód - oddali za pół darmo albo i za darmo. Ale głupi naród widzi tylko że Tusk jest przystojniejszy (???). Głupole nie odróżniaja wyborów do parlamentu od wyborów miss. I dlatego Polska stacza się jak lawina w przepaść.

Gość Poulain-Amelie...
Broniłam ich w dyskusji. Nie godzę sie na szufladkowanie ludzi i stereotypizację. Z resztą, to temat na dłuższą dyskusję. Porównywanie mnie z Wojewódzkim też nie jest zasadne, bo ja nie obrażam nikogo. Uważam, że obrażają jedynie ci, którzy nie mają nic do powiedzenia i nie potrafią sformułować rzeczowych argumentów. Ja się w takich sytuacjach nie odzywam. Jeśli chodzi o PO i PIS, to obie te partie pokazały, że nie zasługują na niczyje poparcie. Nie możemy ograniczać naszego wyboru tylko do nich dwóch dlatego, że ktoś nam powiedział, że mamy tak robić. Mamy słabo rozwinięte społeczeństwo obywatelskie i nie zdajemy sobie sprawy, że jesteśmy w stanie utworzyć nowe siły polityczne. Głupim jest wybieranie "mniejszego zła", bo to nie ma szansy się sprawdzić. Albo chcemy coś zmienić, albo nie. To nasz wybór i nie dajmy się nikomu ograniczać!!!

Gość wyborca23223323232
PiS. Mniejsze zło to niestety PiS, rządzili średnio, ale ich "średnio" przy rządach Platformy to jak himalaje przy rowie mariańskim. Moze Kaczyński to jest buc do sześcianu, prostak i ma kompleksy. Moze nawet jest lekko szurniety, ale on nie ma zostać mężem mojej siostry tylko ma stworzyć rząd który bedzie przyzwoicie rządził - a to mu sie udało. Poza tym Kaczyński bał sie mediów bo nie były po jego stronie i musiał sie pilnować, starać. Tusk ma media ze sobą (poza świrami od Rydzyka których nikt nie słucha) i jest bezkarny w swej głupocie i niszczeniu państwa. Dlaczego nie wybieram PO: - zadłużyli panstwo bardziej niz Gierek, SLD i PiS razem wzięci - oddali kilka MILIARDÓW z naszej rezerwy budżetowej Grecji w której nie mamy zadnych inwestycji - nie mamy jej po co ratować. Kwota która oddali to coś około 130 wygranych w TOTO-LOTKA -rozpierdolili służbe zdrowia i system dystrybucji leków przez apteki -rozpierdolili wojsko - podnieśli podatki niewyobrażalnie - podniesli wiek emerytalny do 67 lat - bede teraz harował do konca zycia - wyprzedali za bezcen cała panstwową własność a i tak nie podniosło to standardów (pozdrowienia dla PKP) - wydali ogromne pieniadze na autostrady i wybudowali ich tyle, co kot na płakał. W Niemczech w tym czasie i za te pieniedze zbudowanoby 10x tyle. -zaprzepaścili tym samym szanse na rozwój kraju zwiazane z EURO choć przyznam ze nie było ono taka porażką jak sadziłem ze bedzie - doprowadzili do bankructwa setki polskich form budowlanych nie płacąc im za budowe dróg i autostrad - w ramach lizania dupki UE i zaklepania ciepłych stanowisk robią wszystko bez wzgledu na interes Polaków - Komorowski i rząd PO wystawia Polskę na pośmiewisko pod kazdym wzgledem (google + wpadki Komorowskiego w USA i inne) i przy kazdej okazji, potem wszystko tuszują (Kaczyński Lech i jego wpadki to przy tym pikuś) - przez dwa lata nie wyjaśnili katastrofy jednego głupiego samolotu, norosło juz w chuj teorii spiskowych a wystarczyło dac sparwe NATO i byłoby po pół roku po sprawie. -I TAK DALEJ Jezeli ktoś mimo wszystko twierdzi ze PO jest lepsze niż PiS to osobiście jako przyszły psychiatra zalecam mu terapie...

Gość Poulain-Amelie...
Wyborco, a nie uważasz, że czas zmienić układ sił w polityce i wprowadzić kogoś całkiem nowego?

Gość wyborca23223323232
Poza tym myśle ze wielu wyborców PO zdaje sobie sprawe z błedu jakim było głosowanie na te partie, i ze lepsze od PiSu to PO nie jest, ale zwyczajnie im teraz GŁUPIO przyznać sie do błedu wiec w zaparte bronią tej partii choć widzą jaki to chłam. Coś jak zona alkoholika która wie ze zmarnowała sobie zycie ale do rodziny nie wroci i nie przyzna sie do błedu, ba, nawet tego mezą broni w oczach innych. Ze wstydu.

Gość wyborca23223323232
Prawda, ja sam bede głosował na Nową Prawice

Gość głupi ten ostatni tekst
ja to jestem jednak naprawdę ciekawy jak tych Żydów atakowano , i za co , i jak ich broniłaś ? stereotypizacja - to coś z nowego sprzętu hifi ?

Gość Poulain-Amelie...
Zaczęło się od plakatu obrażającego Żydów, który zamieścił mój znajomy, a skończyło się na tym, że jego znajomi przekonywali mnie, że oni się wszędzie ukrywają i sa winni wszelkiemu złu.

Gość głupi ten ostatni tekst
ja wiem , czy się ukrywają ? - polscy Żydzi raczej nie ( Widstein , Ziemkiewicz, Dorn ) , sowieccy rządzący Polską Żydzi - praktycznie wszyscy internet jest otwarty , kto chce niech sobie sprawdzi a plakat jest może być karalny , chociaż może być także prawdziwy i spokojny ...zależy jaki plakat

Gość korek karolek
W świetle najnowszych prognoz Komisji Europejskiej, Polski wzrost gospodarczy w 2012 roku ma wynieść 2,5 proc. rdr i być w tym okresie najwyższym wzrostem wśród wszystkich członków UE. W roku 2013 polski PKB może wynieść 2,8 proc., przewiduje KE. Na przestrzeni ostatnich lat Polska przyzwyczaiła już obserwatorów do tego, że jej gospodarka relatywnie dobrze radzi sobie na tle regionu Europy Środkowo-Wschodniej oraz całej Unii Europejskiej. Szczególnie widoczne było to w 2009 roku, kiedy według danych Eurostatu polski PKB wzrósł o 1,6 proc., co stanowiło jedyny dodatni wynik pośród 27 państw UE, tym samym zapewniając Polsce miano „zielonej wyspy. Także w roku 2010 polska gospodarka wyróżniała się wśród państw Europy: wzrost PKB rzędu 3,9 proc. był trzecim co do wielkości w UE, ustępując jedynie wzrostom odnotowanym przez Słowację i Szwecję.

PO.. w życiu :) PiS? - czy coś tam lepszego? nie.. szkoda tylko naszego prezydenta, bo i ten nie lepszy od całego premiera. Mówią, że rodzeństwo jest podobne, a osobiście znam siostrę Komorowskiego.. ba.. nieraz w maju stało się z nią przy figurce jak czytała modlitwy. Bardzo mądra i uczciwa kobieta. Za dzieciaka latałam do niej na herbatkę. Całkiem inna kobieta i gdy go wybrali sugerowałam się tym, ale cóż.. widać niepotrzebnie też na niego głosowałam.. mhm.. tak głębiej myśląc... za dużo o nim nie słychać. Nic nie robi.. Może i lepiej.. Nikogo lepszego do wyboru nie było. Gorzej gdyby trafił się jakiś porywczy szaleniec.. Teraz odczekać tylko jego kadencję i won dz*adu ! :) Potrzebny nam mądry, rozsądny i rozważny prezydent, aby potrafił zająć się naszym cudownym krajem. ŻĄDAM zmian całego sejmu! Po co nam niezrównoważony Kaczyński, osioł Tusk, ospały Komorowski, naćpany Palikot i cała reszta chłamu ?

"Moze Kaczyński to jest buc do sześcianu, prostak i ma kompleksy. Moze nawet jest lekko szurniety, ale on nie ma zostać mężem mojej siostry tylko ma stworzyć rząd który bedzie przyzwoicie rządził - a to mu sie udało. Poza tym Kaczyński bał sie mediów bo nie były po jego stronie i musiał sie pilnować, starać. Tusk ma media ze sobą (poza świrami od Rydzyka których nikt nie słucha) i jest bezkarny w swej głupocie i niszczeniu państwa." dokładnie. kaczyński bynajmniej nie jest "z mojej bajki". to socjalista który chciałby żeby państwo kontrolowało wszystko. z tym że tusk jest pod tym względem taki sam, tylko ze zamiast państwa kontrolować nas będzie "grupa trzymająca władzę" (znaczy coś w rodzaju mafii). żeby zagłosować na PO, SLD albo palikociarnię to trzeba mieć chyba niedowład umysłowy. przecież to są ludzie których podsuwa nam "grupa trzymająca władzę" zgodnie z zasadą "coś musi się zmieniać żeby wszystko mogło być takie jak do tej pory". no ale po tym co zrobiono z kaczyńskim przestałem się łudzić że nasze zidiociałe społeczeństwo jest w stanie pomyśleć przed wyborami. nic z tego drodzy państwo, jesteście takimi idiotami że zawsze wybierzecie tego kogo wam na "władcę" namaszczą poobsadzani na odcinku medialnym funkcjonariusze. i żeby on nam obozy pracy zafundował to będziecie go chwalić że "zmniejszył bezrobocie".

Gość baranekk..
np. 2 mld zł. na 10 km drogi ( 10 X więcej niż w najbogatszym kraju ) , póżniej się to księguje jako wzost inwestycji w kraju o 2 mld. ...to powstaje właśnie taki statystyczny 'wzrost gospodarczy " a takich inwestycji są setki , i stąd ten realny wzrost a że zadłużenie rośnie tak z 8 % średnio rocznie , to już zupełny drobiazg . grecy zostali bankrutami przez taką politykę , ale przynajmniej zarabiają min 3 X tyle co polacy , pracując dużo mniej , a zyjąc na zupełnie innym poziomie sieroty polskie utrzymuja najbogatszych , bogatych i kombinatorów , zadłużając się i jednocześnie ciesząc się , że jest wzrost i jesteśmy "wyspą' tak trzymać Donek - cyckać idiotów i niech jeszcze cię chwalą ..nic się nie stało przecież hehe ale baranów wychodowano , aż szkoda komentować to wobec takiej baraniej większości , potrafiącej napisać jedno , albo dwa zdania , wyrzycajac najprymitywniejsze emocje - polski sterowany chłop zawsze był dość głupawy , mimo że nawet czegoś tam się czasami nauczył , aby zarobić 'u pana ' lata niewolnictwa wychodzą zupełnie

z wczorajszego wywiadu z panem oleksym. wywiad był na temat "listy" o której wspomniał kaczyński: "Wszystko w rozmowie układało się zgodnie ze starym TVN-nowskim schematem, a więc śmichy-chichy z prezesa PiS, aż do czasu, gdy Józef Oleksy nie „odkrył się. Oczywiście przez przypadek. Powiedział mianowicie, że wobec jego adwokata, który go reprezentował w różnych sprawach, także były pogróżki, aby nie mówić pewnych rzeczy, kierowane przez jak to ujął Oleksy „poważnych panów. Co na to red. Morozowski? Z charakterystycznym dla siebie grymasem na twarzy powiedział zawieszając głos: „panie premierze. Nie wiem, czy zdaje sobie pan sprawę z tego, ale mówiąc to, potwierdza pan słowa Jarosława Kaczyńskiego." przecież to w normalnym kraju powinna być "bomba" na miarę afery watergate. tymczasem pies z kulawą nogą się tym nie zainteresował i jedyna informacja to artykulik na portalu "w polityce": http://wpolityce.pl/dzienniki/dziennik-slawomira-sieradzkiego/31164-prawnik-jozefa-oleksego-byl-zastraszany-przez-powaznych-panow-powiedzial-na-zywo-w-tvn24-sam-oleksy-co-na-to-dziennikarz-stacji-nic tak wygląda polska "praworządność" tak wygląda "niezależne dziennikarstwo". rolą poobsadzanych na odcinku medialnym funkcjonariuszy jest kreowanie wizerunku kaczyńskiego jako "szaleńca który wszędzie widzi spiski" i jak taki oleksy zaczyna mówić rzeczy które owe "spiski" potwierdzają to funkcjonariusz morozowski przytomnie zawrócił go z tej drogi. a głupie lemingi nawet tego nie zauważą i pójdą wrzucić do urn karteczki tak poskreślane jak funkcjonariusze nakazali.

Gość baranekk..
kontynuując i tłumacząc temat 'wzrostu gospodarczego ' weż pożyczkę z banku na 100 tys. - wybuduj w ciągu roku część domu za powiedzmy 50 tys, mając wcześniej stan posiadania oddanego w hipotekę powiedzmy 50 tys. okaże się w ten sposób , że twój 'wzrost gospodarczy ' w tym roku wyniósł 100 % minus raty , powiedzmy 80 % taki wzrost statystyczny oparty na wysokich pożyczkach jest g....warty do oceny i szacunków hiszpania np. miała corocznie ponad 10 % gdy UE zasilała ją latami przed nami z racji przystapienia do UE , a u nas się chwalą 2 % , - procentami , króre przyniosła głównie na dodatek oraganizacja EURO ( oczywiście większość podwykonawców nie dostała nalezności , a budowlanka ogłosi wkrótce bankructwo , jak jej rząd nie zapłaci ) Hiszpania ma obecnie 25 % bezrobocia.

Gość koniec marszu ?
04.06.2012 - 114,5 km czemu juz nie chodzisz ?

Gość baranekk..
'Bilety z puli rządowej na półfinałowy mecz Niemcy-Włochy zostały nielegalnie wystawione na sprzedaż w portalu aukcyjnym donosi radio RMF FM. Urzędnik chce je sprzedać za 1,2 tys. dolarów. Ich cena nominalna wynosi ponad tysiąc złotych. Wewnętrzne śledztwo prowadzi resort sportu, pośredniczący między UEFA a urzędami, do których trafiły bilety. Jak się jednak okazuje, znalezienie sprawcy może być bardzo trudne. Według ustaleń RMF FM 2 tysiące biletów trafiło do kilkunastu resortów, kancelarii i agencji ' ja rozumiem , wpływ i systematyczne ogłupianie przez prasę polskojęzycznę , najazdy tatarów , ruskich , prusaków , wietnamców , żydów itd. ale żeby dawać się codziennie golić praktycznie do na glacę przez tych którzy codziennie golą , co widać na bieżąco ? ostatni szczebel degeneracji i utraty jakiejkolwiek 'obrony własnej ' i jak tu bronić polaków z których wszędzie się głównie śmieją , jako słowian i typowego ' narodu niewolników '

"Zaczęło się od plakatu obrażającego Żydów, który zamieścił mój znajomy, a skończyło się na tym, że jego znajomi przekonywali mnie, że oni się wszędzie ukrywają i sa winni wszelkiemu złu. " ależ skąd: oto strona "ruchu odrodzenia żydów w polsce". http://www.jrmip.org/ na czele tego ruchu stoi niejaki sławomir sierakowski, miernota promowana nie wiedzieć dlaczego wszędzie gdzie się tylko da i robiąca olbrzymią kasę na "problemach socjalnych" na którego inicjatywy szczodrą ręką wali kasę polskie państwo i rozmaite instytucje. bardzo ciekawy "zbieg okoliczności" bo przecież "w polsce żydów nie ma". chyba tylko na tej zasadzie na jakiej "nieobecność jest jedynie wyższą formą obecności". przy czym oczywiście powinniśmy pamiętać że na to żeby ściągnąć polaków z kazachstanu to polskie państwo środków nie ma. ale na sierakowskiego to jakoś ma. :D

Gość byle nie PiS
a moge poprzeć nawet partię "Zwolennicy ogórków małosolnych"

no i tak od dwudziestu lat popierasz. dzięki takim jak ty afera aferą pogania a co kadencja parlamentarna to zwycięska partia tłumaczy się dlaczegóż to musiała nam znowu podnieść podatki i narobić długów. no ale "byle nie pis" to ty się będziesz z tego cieszył.

Gość ponad 3 tys Żydów
przybywa rocznie do Polski obsadzając stanoiwiska w ichniejszych już , a dawniej polskich spółkach i instytucjach a 'młodzi i kształcący się ' liczą że załapią się gdzieś tam , gdzieś tam nie ma i nie będzie - lody są rozdzielone dla swoich swoi nie są bezrobotni w tym kraju , choćby nawet mieli IQ na poziomie 55

Gość wyborca23223323232
Przestań juz pierdolić o tych żydach, całemu złu świata zawsze sa winni żydzi, juz nie moge tych bzdur słuchać. Zydzi wyjechali do Izraela, a Ci nieliczni którzy zostali w pełni sie zasymilowali i teraz są takimi samymi Polakami jak my wszyscy. Znam kilka osob o żydowskich korzeniach i sa to bardzo fajni ludzie, nie wiem skąd w ludziach taka nienawiść do Polaków o żydowskim pochodzeniu. Co do pana/pani od "Zwolenników ogórków małosolnych" - naprawde nie widzisz jaki ciemnogród reprezentujesz takimi pogladami? Skąd taka nienawiść do tego PiSu? Przecież rządzili lepiej niż PO, na pewno sie starali, nie wiem zrobił Ci ktoś z PiSu jakąś krzywde? Rozumiem, mozna mieć inne poglądy niż ta partia, sam mam skrajnie inne w wielu sprawach (jestem liberałem), ale tego typu chora niecheć jest dla mnie niezrozumiała, zero merytorycznych argumentów... W najbliższych wyborach na PiS głosował nie bede, ale majac do wyboru PO lub PiS wybrałbym to drugie. No cóż, widocznie niektórzy muszą do bycia szczęsliwym znaleść sobie kogoś do winienia za całe zło świata, jedni winią żydów, inni polityków PiS, tylko co na to lekarze?

PO bo to mniejsze zlo. W dupie mam to, ze ceny przez PO ciagle rosna, mam mogatych rodzicow i mi to wisi. Jak jest PO to przynajmniej moge spac spokojnie i wiem ze o 4 rano nie wpadnie do mnie do domu CBA z ziobra na czele i nie wykoncza mojej rodzinki tak jak Blide. Zgadzam sie ze PO to kretacze, ceny skacza a mowili ze nie beda, vat mial byc na rok a jest juz ponad 2 lata okey jednak ja wole kretaczy od PSYCHICZNIE chorego pisu i tego kaczynskiego ktory jest tak chory na glowe ze gdyby pis dorwal sie do wlaczy to niewiadomo co odwaliloby mu. Wystapienie z UE? kto wie

"mam mogatych rodzicow i mi to wisi. Jak jest PO to przynajmniej moge spac spokojnie i wiem ze o 4 rano nie wpadnie do mnie do domu CBA z ziobra na czele i nie wykoncza mojej rodzinki tak jak Blide." skoro tak to ciebie rozumiem. wiadomo że złodzieje z okupującej nas bandy boją się tego pisu jak diabeł święconej wody. tak jak zresztą każdego kto nie należy do "grupy trzymającej władzę". wam "wisi" to że ceny ciągle rosną bo rosną dlatego że doicie ten biedny naród. to jak ma wam nie wisieć? a co do żydów to weź mnie facet nie osłabiaj. może do ciebie to jakoś nie dociera, nie wiem, ale to pan izrael singer, prezes "światowego kongresu żydów" wypowiedział słynne słowa że "jeżeli polska nie zgodzi się zapłacić odszkodowań to będzie upokarzana na arenie międzynarodowej". no i jest upokarzana. jak pokazały ostatnie wydarzenia nawet przez prezydenta usa przy okazji wręczania odznaczenia polakowi słynącemu z działalności w obronie żydów. więc gadanie o tym jacy to "żydzi fajni" jest po prostu zamykaniem oczu na fakty. oczywiście są i "fajni żydzi". przykładem jest choćby pan norman finkelstein, autor książki "przedsiębiorstwo holokaust". są też inni, którzy sprzeciwiają się czasami szkalowaniu m. in. polski i rozpowszechnianiu kłamstw dla osiągnięcia korzyści materialnych i innym manipulacjom. jednak większość działań rozmaitych organizacji żydowskich koncentruje się na "wyciskaniu forsy z kamienia". i szczerze mówiąc to nie do nich mam pretensje. pretensje mam do "pożytecznych idiotów" którzy im na to pozwalają i u których każda krytyka działań żydowskich (jak np wcześniej wspomnianej organizacji pana sierakowskiego domagającej się importu do polski 3 milionów żydów i ustanowienia jidysz drugim oficjalnym językiem w polsce) budzi reakcję w stylu "przestań pierdolić o tych żydach" lub podobną (oskarżenia o antysemityzm itp).

Gość wściekła ale szczęśliwa
Z dwojga złego-PO :O

Gość oczywiscie, ze PiS
oczywiscie, ze PiS

"Z dwojga złego-PO" a możesz uzasadnić dlaczego? dlaczego jesteś taką idiotką?

Gość milllia
a kurwa dlatego ze jest demokracja i moge sobie pisuarze glosowac na kogo chce i gowno ci do tego :/

czyli jesteś idiotką z powodu "demokracji"? ciekawe :D a twoja frustracja i wrogość skąd się bierze? pranie mózgu jak widzę przynosi efekty.