Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rekinkowa25

menu weselne do oceny

Polecane posty

Gość rekinkowa25

co byscie wywalili zamienili lub dodały? OBIAD ROSÓŁ Z MAKARONEM DOMOWYM ZIEMNIAKI BUKIET SURÓWEK KOTLETY SCHOBOWE, DEVOLAJE, MIELONE, MIĘSO Z KURCZAKA DANIA GORACE SZASZŁYKI WIEPRZOWE PASZTECIKI DROZDZOWE Z MIESIEM I BARSZCZEM STROGONOW zupa gulaszowa ewentualnie BIGOS ZMIESEM DANIA ZIMNE POLMISKI WEDLIN POLMISKI SWIEZYCH WARZYW MISECZKI Z OLIWKAMI PIECZARKAMI GRZYBKAMI I OGORKAMI KONSERWOWYMI 2 SALATKI RYBY DWA RODZAJE JAJA FASZEROWANE TATAR SCHAB ZE SLIWKA GALARETKA DROBIOWA CIASTA TORT OWOCE NAPOJE ZIMNE I GORACE

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a dlaczego nie ma
kiełbasy na gorąco? :classic_cool:

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wywaliłabym tatara, nienawidzę tatara i z tego co obserwuje na weselach większość osób podziela moje zdanie i zawsze gdy był wszystko zostawało. W ogóle strasznie dużo tego wszystkiego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rekinkowa25
ZA DUZO? bedzie okolo 80 osob i chce wszystkiego z tych przystawek tak pol na pol miec

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rekinkowa25
UP

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak dla mnie
byt tradycyjne i mało oryginalne.Ale wszystko zależy od upodobań gości.Jak znam życie większośc tzw. starszyzny lubi właśnioe taką tradycyjna kuchnie, dla młodych poeksperymentowałabym z czyms bardziej wyrafinowanym np. nugetsy z kurczaka i do tego sosy- czosnkowy, chili czy cos w tym rodzaju.Można jeść na ciepło i na zimno.jakas mozarella z pomidorami i bazylią,w każdym razie odrobina wynalażków a nie tylko to co u cioci na imieninach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Najbardziej klasyczne menu weselne. Wszystkie ciotki w wieku +50 będą zachwycone, podejrzewam jednak że jeśli dużo młodzieży, menu nie przypadnie im do gustu- bardzo staroświeckie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kjueklaaeeee
tatara na weselu bym nie zjadła, musi być świeży, nie wierzyłabym, że był dobrze przechowywany, bigos z kolei- nigdy nie jadłam dobrego bigosu przygotowywanego na 'masówkę' - tak więc też bym go nie ruszyła- szkoda czasu i atłasu na niesmaczny zapewne bigos-nie zamawiaj go i mielone na obiad? -nie!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mielona mało weselne też mi się wydają- w końcu takie mało eleganckie ciasta zazwyczaj na weselach niestety wszystkie tak samo smakują ;/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wywalilabym tatara mimo
iz uwielbiam ale w obcym miejscu bym nie zjadla, zwlaszcza na weselu, gdzie nie wiadomo czy jest swiezy. na obiad za ciezkie dania, po takim kotlecie to tylko sie polozyc i zdychac. wujkowie bedą zadowoleni, ale pomysl i innych - niech chociaz jedno miesne danie bedzie lekkie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 0_o 2525
Tatar i mielone do wywalenia :/ Reszta może być :) Ja idąc do kogoś na wesele byłabym zadowolona z takich potraw :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nerciaa
Dlaczego zakladasz drugi raz ten sam temat?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gpookki
ZIEMNIAKI???? TEGO MAJĄ PEWNIE OD GROMA NA CODZIEŃ ,DAJNO COŚ WYMYŚLNIEJSZEGO I TE KIEŁBACHY TO WSTYD

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
zdecydowanie jeszcze ziemniaki to głupi pomysł. Chyba ze jakieś opiekane w ziołach

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nogi twee
strasznie wsiowe to menu! i faktycznie ziemniaki są do bani ,nie godzi się ludzi kartoflem na weselu częstować

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 0_o 2525
A co byście dały do ziemniaków? Ja byłam na paru weselach i zawsze ziemniaki były i o dziwo najszybciej znikały ze stołu.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość 0_o 2525
Przepraszam, zamiast zieminiaków, nie do. :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hyuuu
MIELONE????????????????????????????????? ziemniaki??????????????????????????? weź się lecz!!!!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ziemniaczki opiekane z ziołach, np prowansalskich byłyby ok

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ------------------------======
no mogą być te z ziółkami ,jak wyżej wskazano jak już musisz je mieć ,jakies opiekane albo wymyślne kluseczki ,ryż z przyprawami ....

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lachane
zamiast mielonego jakieś mięsko pieczone, tatar też niepotrzebny. Lepsza jakaś sałatka np. z serem feta:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wstydło
to jest chyba wesele w remizie co??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lachane
co wy pierdolicie ziemniaki to wies?;/ puknijcie się. Nowe ziemniaczki z koperkiem do obiadu muszą być. Zadnych cudów nie wymyślajcie bo goście będą niezadowoleni

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wsjuju werte
WSZYSTKO ZMIEŃ ,WIOCHY NIE RÓB ,MOŻE TO,FAJNE JEST I Ciepły posiłek Zupy (jedna z propozycji)- serwowane Rosół z kury z makaronem domowym Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym Danie główne ( jedna z propozycji ) - serwowane Schab z farszem po myśliwsku z sosem na czerwonym winie, gotowanymi ziemniakami i bukietem świeżych warzyw Roladki drobiowe faszerowane grzybami leśnymi z sosem bazyliowym, gotowanymi ziemniakami i bukietem świeżych warzyw Deser (jedna z propozycji)- serwowany Torcik lodowy Tiramisu na sosie karmelowym Gruszka na biszkopcie w czekoladzie II CIEPŁY POSIŁEK podawany na półmiskach Szaszłyk drobiowy z pieczarkami Bitki wieprzowe z kapustą zasmażaną Barszczyk czerwony czysty III CIEPŁY POSIŁEK (dwie z propozycji) - serwowany Żurek staropolski Zupa gulaszowa Flaczki wołowe Zimne przekąski Schab nadziewany śliwką kalifornijską Karkówka faszerowana papryką Tatar wołowy Rolada z indyka ze szpinakiem i serem Galantyna z drobiu Pasztet z borówkami Łosoś w sosie ogórkowo kawiorowym Sandacz w sosie cytrynowym Ryba po grecku Śledzik w oleju Sałatka jarzynowa Sałatka ze świeżych warzyw z sosem vinegret lub majonezowo-czosnkowym Pomidor faszerowany szynką Jajko faszerowane na trzy sposoby Dodatki Pieczywo mieszane Masło Sosy zimne ( mus chrzanowy i majonezowy ) Tort weselny na bitej śmietanie Patery z owocami Napoje gorące (bez limitu) Kawa Herbata Napoje zimne/bez limitu/ Coca-cola, fanta, sprite, Woda mineralna Soki Napoje alkoholowe /bez limitu/ Wódka biała krajowa Wino białe i czerwone Piwo beczkowe Koszt przyjęcia weselnego uzależniony od liczby osób : Przyjęcie weselne do 80 osób x 220 zł od 1 osoby Przyjęcie weselne powyżej 80 osób x 210,- zł od 1 osoby i lokal restauracji zarezerwowany na imprezę weselną PROPOZYCJA MENU WESELNEGO (wariant II) Powitanie (tradycyjne chlebem i solą, lampka wina musującego) I ciepły posiłek Zupy (jedna z propozycji)- serwowane Rosół z kury z makaronem domowym Krem z pieczarek z groszkiem ptysiowym Krem z brokuł z groszkiem ptysiowym Danie główne ( jedna z propozycji ) - serwowane Schab z farszem po myśliwsku z sosem na czerwonym winie, gotowanymi ziemniakami i bukietem świeżych warzyw Roladki drobiowe faszerowane grzybami leśnymi z sosem bazyliowym, gotowanymi ziemniakami i bukietem świeżych warzyw Deser (jedna z propozycji)- serwowany Torcik lodowy Tiramisu na sosie karmelowym Gruszka na biszkopcie w czekoladzie II ciepły posiłek podawany na półmiskach Szaszłyk z pieczarkami Kurczak pieczony Barszczyk czerwony czysty III ciepły posiłek (dwie z propozycji) - serwowane Żurek staropolski Zupa gulaszowa Flaczki wołowe Zimne przekąski Schab nadziewany śliwką kalifornijską Karkówka faszerowana papryką Tatar wołowy Rolada z indyka ze szpinakiem i serem Galantyna z drobiu Pasztet z borówkami Łosoś w sosie ogórkowo kawiorowym Sandacz w sosie cytrynowym Ryba po grecku Śledzik w oleju Sałatka jarzynowa Sałatka ze świeżych warzyw z sosem vinegret lub majonezowo-czosnkowym Pomidor faszerowany szynką Jajko faszerowane na trzy sposoby Dodatki Pieczywo mieszane Masło Sosy zimne ( mus chrzanowy i majonezowy )

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wsjuju werte
ziemniaki z koperkiem to sobie każdy może w domu zrobić ,na weselu musi być wymyślniej .Ma być z klasą ,czy badziewiato?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Lachane
wsjuju werte już bez przesady, że dziewczyna będzie wszystko zmieniać. Nie ma potrzeby trzeba tylko trochę urozmaicić i będzie OK.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sewrqqqq
o kooorna ale wiocha ,ile ty masz lat ?50???i kto się będzie na tym weselu bawił umrzyki???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mnjgjhfnvnbgf
nie każdy uważa że wesele z ziemniakami to "bez klasy"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Osobiście nie lubię klasycznego menu weselnego, w moim wprowadziłam mnóstwo urozmaiceń ALE goście także nie lubią jakiś wydziwnień strasznych. Z takich wesel wraca się głodnym.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×