Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość week of view

Przestałam czuć ruchy małej

Polecane posty

Gość week of view

Zawsze wieczorem mała budziła się i czułam intensywne kopanie. Wczorajszego wieczoru prawie nic, w nocy tak samo:-/ Nie wiem czy się schizuję niepotrzebnie?? Powinnam być spokojna? Bardzo proszę doświadczone mamy o poradę.

Który tydzień?> Jadłaś już coś dzisiaj? Czasem warto zjeść i wypić coś słodkiego położyć się i poczekać.

Gość wanessa94
ja na twoim miejscu jak bym nie czuła ruchów to jadę na ostry :) w którym jesteś tyg

Ja bym juz dawno była u gina :o tez miałam taka sytuacje w ciąży dwa razy i za każdym razem nic złego sie nie działo, ale nie wyobrażam sobie zlekceważenia czegoś takiego

Kochana-tak jak mówią dziewczyny-zjedz coś-najlepiej słodkiego,połóż się spokojnie na lewym boku i poczekaj ok.godzinki.Jeśli mała się nie odezwie leć do szpitala.

Gość week of view
26 tydzien :/ o Boze ale sie zmartwilam...

Gość week of view
Lisabet S. jak moge byc dawno u gina jak wstalam z godz temu no pomysl.... oki tak zrobię! Dziękuję.

Gość week of view
szkoda ze nawet w tak powaznych tematach znajdzie sie glupiec, ktory nie ma co robic. 26 tydzien. 🌻

Gość mamapooodluszka
week zjedz cos słodkiego i poobserwuch liklanascie minut

Gość do elita
idz do pobliskiej apteki i poproś zeby ci dały na chwile słuchawki od mierzenia ciśnienia , załóż je i posłuchaj serduszka , na pewno jest ok

Gość week of view
Lisabet S. nie moglam.

jeśli jesteś w 20 tygodniu, to normalne, że mozesz jeszcze nie czuć ruchów tak często mała jest jeszcze mała i ma dużo miejsca na fikołki

Gość week of view
asiamt tylko ja jestem w 26 prawie 27 tyg ciazy. Od dawna czulam ruchy malej, wieczorem sie budzila, wczoraj jakies delikatne, prawie nie do wyczucia. Nigdy tak nie bylo dlatego bardzo sie martwie.

Gość week of view
dobra lecę na izbę przyjęć. Dziękuję dziewczyny!

Zaczernij nick i zrób jak dziewczyny każą. Jeśli po godzinie nic to leć do ginekologa i to szybko! Migiem!!! Ja bym nie lekceważyła.. tym bardziej, że u mnie w rodzinie 2 kuzynki straciły dziecko w taki sposób. Jedna w 4 miesiącu, a druga w 8 i w obydwóch przypadkach dziecko zmarło w brzuszku. Trzymam kciuki, aby to tylko było chwilowe.. i żeby zaczęła kopać Cię z całej siły kruszynka :) Pozdrawiam

a no to tak, idx do lekarza na usg i zobacz co tam sie dzieje myslałam, ze to ty jeśli chodzi o wiek ciąży 20 mies.

moze jeszcze mała zmieniła położenie, a jak masz łożysko z przodu to juz wogóle, ale nie lekceważ braku ruchow i daj znac co tam u Was

nie martw sie,ja tez tak mialam i lekarz mi powiedzial ze w tym tyg to jest normalne...ja 3dni mialam cisze i spac z nerwow nie moglam a teraz jestem w 23tyg i lobuzuje zwlaszcza rano i wieczorem,nie martw sie na zapas

Gość alebezedura
jeśli w ogóle czujesz ruchy to nie jest tak źle, dziecko może być śpiące itp, ale jeśli wcale nie czułaś kilka godzin to faktycznie leć na pogotowie, raz dwa sprawdzą i będziesz spokojniejsza

Gość fwerfwe
Kiedyś na początku trzeciego trymestru, czy jakoś tak, nie czułam małej przez trzy dni, ani drgnienia. I jakoś głupio było mi z tym gdzieś jechać. Zaczęła kopać gdy siedziałam w poniedziałek rano w poczekalni. Lekarz spojrzał na mnie jak na hipochondryczkę (zresztą tak się czułam) i stwierdził że dziecko potrafi się tak ułożyć że matka nie czuje go przez kilka dni (gdy kopie w tylną ściankę macicy, jak twierdził). Na tej podstawie uważam że nie warto panikować no ale doświadczenia bywają różne.

napisz jak po wizycie. ja miala porod wywolywany tydzien po terminie i jak lezalam w szpitalu to kazali mi 3 razy dziennie liczyc ruchy dziecka przez godzine. ktoregos dnia lezalam i mala przestala sie ruszac. strasznie sie zestresowalam. poszlam do polozenj i mowie jej co i jak. od razu pobiegla (doslownie!) po ktg ale na szczescie okazalo sie ze jest wszytsko w porzadku. rozumiem cie ze sie martwisz. najlepiej to sprawdzic nawet gdyby okazalo sie ze komus tylek zawracasz niz pozniej zalowac ze sie czegos nie zrobilo. powodzenia!

Gość hej...
autorko,daj znac jak po wizycie:)

Gość week of view
zjadłam coś słodkiego i nawet położyć się nie musiałam jak maleństwo zaczęło się ruszac:) Wszystko jest ok:)

Gość week of view
wszystko prawdopodobnie przez pogodę, mała trochę się rozleniwiła. Ufff....Kobitki, kamień z serca:)

Gość a czy to nie jest
przypadkiem tak, ze jak dziecko juz sie nie rusza, to czy pojedzie się blyskawicznie czy na drugi dzien do lekarza, to juz po ptakach??? Przeciez skoro nie żyje, to nic juz nie pomoże...

niekoniecznie, moja siostra nie ruszała się ok. doby, ale jak ją wyciągnęli to żyła i jest zdrowa i normalna - zalezy co jest przyczyną braku ruchu