Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

agiantkaa

Polacy na emigracji - Gwardia Holandia

Polecane posty

No w teledysku widoczni to tylko nieudacznicy, bo wystarczy dupę podnieść, a coś się znajdzie. Oni wolą kraść, ale są i tacy porządni.. eh. Rząd.. kochany RZĄD.

Gość bezdomnaiiibezrobotnaiiiiixxxx
Obejrzalam teledysk. Standartowe wypowiedzi. Nie wybieram sie. Czekam na rente. Chcialam tylko napisac Polakom w Holandii, ze JAK DLA MNIE - no pan co spiewa ma rodzine w Holandii a reszta tego towarzystwa to po wyjezdzie nie rozumie w ogole, ze maja np. 20 , 25 lat - moze i 30 lat. I wiecie oni sami sie skreslaja, ze NIE ZYLI W OGOLE zanim dotarli do tej Holandii.Wiecie - mogli choc SLASKI BURDEL odwiedzic. Naprawde. Co o nich myslec to nie wiem. Zwlaszcza sp. Iwona Zielinska, a wiecie na prace na poczcie obecnie mam marne szanse, widoki i ochote, ale MIMO WSZYSTKO , ze tak urzadzic kierowniczke poczty i wiecie W SUMIE CALA MIEJSCOWOSC to wiecie co... ale pisze to tez zeby wam napisac ZE SLAZAKI W NIEMCZECH SA JESZCZE GORSZE!!! i nie wiem czy passy niemieckie czy amerykanskie maja, ale jesli myslicie o emigracji TO BLAGAM WAM bardziej skreslcie Niemcow niz Holandie. Naprawde sa gorsi choc wiecie siedze w domu i zastanawiam sie czy w Niemczech pasuje ten amazon. No w Holandii BUKIET SWIEZYCH ROZ jest to - tak sie tam stoi o to ... i tak dalej. A w Niemczech? Trudno orzec,ale jest. Stoi. Bez sensu ale stoi. Cale zycie takie. Nie dajcie sie zwariowac i tyle :(

Gość bezdomnaiiibezrobotnaiiiiixxxx
Ciekawe wiecie co SLAZAKI W NIEMCZECH dalyby do tego teledysku. Jakby wygladal? Macie jakies wizje. Moim zdaniem sa JESZCZE GORSI. Ja sie nastawilam na Niemcy. Ale no ten krzyz Kevina niby mialam ale w sumie moje myslenie to 1 rodowod. A Holandia Polaki to systemy matematyczne i tyle. Ale to jeszcze sie da zrozumiec, a tych w Niemczech? No i zostaje Londyn - Myszka Miki i Kaczor Doland. I wiecie tak ta kolezanka moja DAWNA miala sobie czegos tam szukac. I tyle. I skonczylo sie inaczej. A ciekawe czemu? Bo ani jej nie dam ani sie nie dam. Ciekawe czemu. Co prawda troche dziwnie wyjechala. Troche za wysoko. Zalezy jak tam stala i wiecie no ale mozna ja bylo dopasowac. Ale jak sie dowiem? Ha. to jej sprawa. Ona ma rodowod, ale taki ze moze z niego zejsc. I chyba tam jest. I sie dowiem - gdzie pracowala - ze mieli racje ze postawili na nia. Wiecie - ja tego NIGDY nie kwestionowalam choc ja bym nie wyjechala tak jak ona. To miala isc do ogrodnictwa w Holandii. Reszta bez sensu. Tak jak ona konczyla studia to takie cos. Albo bez Holandii. A jezyk miala znac i Holandie szanowac i tyle. Ja jej nie dam, ale calosc bez sensu. A ja czuje sie atakowana faktami??? zyciem, ktorego nie znam od wielu lat. I np. to ze ktos pracuje gdzies to wiem, ale on na przyklad nie jechal ta droga czy tak jak ja to rozumiem i teraz ile lat bez kontaktu mozna powiedziec, ze COKOLWIEK NAS LACZY - 2 osoby. Do 5 lat maksymalnie. A jak rok jest powieszony? I tyle. Ja nie wiedzialam LAZAC NA UCZELNIE tego. i tyle:(

nie chce mi sie ogladac bo mam ciekawsze rzeczy do sluchania teraz ale ja powiem jednoe holandia jest bardzo pieknym krajem a amsterdam cudowny jakis czas temu mialem okazje dluzej mieszkac, podobno teraz polacy nie za dobra opinie sobie tam robia. ale jak wszedzie. Generalnia ja powiem tak - czy to anglik czy holender - oni polakow maja w d i sie nie przejmuja , to polacy maja jakies kompleksy i sie souszczaja na to kto jak ich traktuje