Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

amandaa155

becikowe !!! problem ..pomozcie !!!!

Polecane posty

hej !! jestem w 29 tyg ciazy ,dzis dowiedzialam sie ,ze moj lekarz nie bedzie juz pracowal ,to jego ost dzien i zastanawiam sie jak teraz z becikowym..moze mi inny lekarz wypisac?? i ilee czasu po porodzie jest czas na zlozenie wniosku i dostanie bevikowego ?? tylko gin moze wydac zasw o becikowe ,czy lekarz rodzinny tez ??

ja mialam chyba z 7 lekarzy prowadzacych ciaze i ostatnia na podstawie karty ciazy wypisala zaswiadczenie kiedy bylam na wizytach do becikowego

Gość a tak tylko pytam
ja becikowe zalatwialam juz po porodzie. Wystarczy, ze bedziesz miala w karcie ciazy wpisane daty wizyt, lekarz przepisze to na specjalny formularz i nie bedzie problemu. Kontynuuj wizyty po prostu u innego lekarza, on na koniec ciazy lub wlasnie po porodzie wypisze ci to zaswiadczenie

z tym ,ze ten moj lekarz przybijal pieczatki przy datach i one sa srednio widoczne po prostu i w tym caly problem tkwi..ja wiem kiedy mialam wizyty ,ale te pieczatki zbyt dobrze zrobione do rozczytania nie sa / te z datami ,bo z nazwiskiem na dole dobrze sa widoczne ..

Gość a tak tylko pytam
to nic, wazne ze sa. jak lekarz nie bedzie mogl ich rozczytac, to mu po prostu powiesz co i jak. Nie wiem czy chodzisz prywtnie, czy na nfz ale oni maja te wizyty zapisane albo w komputerze albo w kartotekach, wiec w razie czego bedzie mozna to rozszyfrowac :)

ja miałam zaswiadczenie ze zgłosilam sie do lekarza w 5 tygodniu ciazy bez daty konkretnej i ze bylam cala ciaze pod ich opieka i dostalam becikowe. nie miałam zadnej daty!!

Położna w szpitaluiem wypisuje zaświadczenie o pozostawaniu pod opieką gin na podstawie karty ciąży. Także proszę się nie matrwić. O becikowe należy się starać w okresie 12 m-cy od urodzenia dziecka