Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 kendydsdsd

co jest lepsze papryka faszerowana czy pomidory

Polecane posty

Go艣膰 kendydsdsd

farsz ktory zrobie to mieso mielone i ryz oraz topiony ser.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 kendydsdsd
tak mam w przepisie na wierzu rozpuszczony na pewno jest pyszny.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 l;asd'asj,
ja wol臋 pomidory, ale to dlatego, 偶e za papryk膮 nie przepadam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ijuki
podaj przepis na ten farsz

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kendydsdsd
lubie ser ale w takiej kompozycji jeszcze nie jadlam ale co mi szkodzi sprobowac najwyzej zedre z wierzchu. podobno dobre jest rowniez polane sosem . moze poleje pomidorowym . chociaz ja uwielbiam czosnkowy ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 addadada
polecam papryk臋, jest pyszna !

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 addadada
Co do sosu to si臋 zgodz臋, ale jak na razie pr贸bowa艂am tylko z pomidorowym (podobnym jak do go艂膮bk贸w) i by艂o super ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kendydsdsd
w takim razie zrobie z papryka ;)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 ulalallaa
z serem tez nie jadlam.... papryke robie albo z farszem jak do golobkow albo z farszem jak na mielone pomidory tez i kabaczki nadziewam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zupa zagraj
papryka jest najlepsza , nawet z farszem jak na go艂膮bki albo warzywnym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 zupa zagraj
papryka jest najlepsza , nawet z farszem jak na go艂膮bki albo warzywnym

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 bo mu sie pi膰 chcia艂o dlatego
zdecydowanie papryka i ser pasuje idealnie!!! mniam, ale mi narobili艣cie smaka :) Tyle, 偶e teraz jeszcze papryki s膮 drogie :( u mnie 16z艂 za 1kg

Udost臋pnij ten post

pomidory bardziej moga sie rozwalic niz papryka ;) co do sera na wierzchu, to swietnie sie sprawdza w takich sytuacjach, ale proponowalabym jakis naturalny ser, bo topiony sie po prostu uplynni, jako ze jest to utwardzony olej, a dobrze by bylo, zeby na wierzchu zrobila sie serowa 'skorka'. czyli np, jakikolwiek twardszy ser zolty starty lub cienszy plaster, albo nawet brie/camembert (tu bedzie bardziej efekt rozpuszczony niz skorupka, ale swietny smak). mozarella tak samo moze byc, albo nawet pokruszona feta, szczegolnie jezeli nadzienie robimy z mielonej jagnieciny, lecz nie tylko :)

Udost臋pnij ten post

ser tez swietnie pasuje na golabkach - pod koniec pieczenia golabkow dac na nie plasterki sera, najlepiej twardego, ostrzejszego :)

Udost臋pnij ten post

ser jest fajny, ale t艂usty... nie wiem czy jest sens tak obci膮偶a膰 i tak ju偶 pyszn膮 potraw臋. lepiej zrobi膰 sosik z maggi i margaryny - tym podlewa膰 papryki w czasie pieczenia i przed podaniem na talerz te偶 - w zupe艂no艣ci wystarczy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 prestonica
papryka si臋 tak nie rozpada jak pomidory, ale je艣li masz 艂adne, 艣wie偶e i j臋drne pomidory mo偶esz spr贸bowa膰 te偶 z nimi :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lintero
Ani papryka, ani pomidory. Faszerowana cukinia to jest to :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GHAH Last Nightmare 666 sBIG
Og贸rki nafaszeruj ziemniakami! Kartofle wypchaj kapust膮 z pyrami! Do ry偶u wsad藕 maku, a do kabaczka cukinii za艂aduj! Do wody wstrzyknij alkoholu, a do pomidor贸w nawk艂adaj kapusty! Do burak贸w nak艂ad藕 w ich wn臋rtze du偶o pietruszki und kopru z kminkiem, zielem angielskim and piepszem! Wszystkie te dania wykwintne posym cynamonem przeterminowanym z przemytu kupionego na czarno na bazarku u handlarza!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 GHAH Last Nightmare 666 sBIG
Og贸rki nafaszeruj ziemniakami! Kartofle wypchaj kapust膮 z pyrami! Do ry偶u wsad藕 maku, a do kabaczka cukinii za艂aduj! Do wody wstrzyknij alkoholu, a do pomidor贸w nawk艂adaj kapusty! Do burak贸w nak艂ad藕 w ich wn臋rtze du偶o pietruszki und kopru z kminkiem, zielem angielskim and piepszem! Wszystkie te dania wykwintne posyp cynamonem przeterminowanym z przemytu kupionego na czarno na bazarku u handlarza! Do smaku posoli膰 kilogramem cukru! Wys艂a膰 wici dla Wici! Po o Wici wszyscy ju偶 upici i pobici 艣piewaj膮 se w niebog艂osy krzycz膮c: "Kici, Kici!". Sko艅cz膮 oni wszyscy jako zabici bandyci!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
te偶 wol臋 papryk臋:)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A ale warzyw, kt贸re nadaj膮 si臋 do faszerowania jest sporo, mo偶e to by膰 te偶 bak艂a偶an, dynia, nawet ziemniaki

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
zdecydowanie papryka. robilam farsz z ryzu miesa mielonego kukurydzy i troche patisona, ale to bylo pyszne

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
aa i jeszcze z grzybami lesnymi

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Alegoriia
Ja te偶 stawiam si臋 raczej po stronie zwolennik贸w papryki, ni偶 pomidor贸w, chocia偶 uwielbiam te偶 cukini臋. Zazwyczaj robi艂am wersj臋 a'la go艂膮bki z mi臋sem mielonym i ry偶em, teraz mam ochot臋 wypr贸bowa膰 przepis znaleziony ostatnio na blogu Super Styler www.superstyler.pl/kuchnia/papryka-faszerowana-kasza-jaglana-z-kurczakiem-w-ziolach-zapiekana-z-serem-kozim/ W przepisie s膮 po pierwsze piersi z kurczaka, po drugie kasza jaglana, a po trzecie zupe艂nie inne przyprawy od tych, kt贸re stosowa艂am do tej pory. Do tego kocham ser kozi (i w艂a艣nie w faszerowanych cukiniach bardzo mi si臋 sprawdzi艂) wi臋c my艣l臋, 偶e og贸lnie wyjdzie pyszne :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
ja wole papryk臋

Udost臋pnij ten post