Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dopiero teraz myślę...

nie byłam u ortopedy bo nie było miejsc i dopiero idę w lipcu MARTWIĘ SIĘ

Polecane posty

witajcie moja córka ma 11 miesięcy i byliśy 2 razy u ortopedy było wszystko ok. i kolejna wizyta miała być w kwietniu ale nie byliśmy bo ni ebyło miejsc i zapisaliśmy się na 1 lipca i teraz się martwię że będzie coś nie tak :( zamiast pójść prywatnie do lekarza to ja nie poszłam bo stwierdziłam że jak było wszystko ok to pójdę popiero w lipcu i teraz się strasznie martwię :( córka siedzi raczkuje sama stoi w łóżeczku i już zaczyna przebierać nóżkami ale to tylko wczoraj widziałam boże mam nadzieję że będzie wszystko dobrze :(

Gość gdfdxxz
a dlaczego ma być źle?

Gość nunnc
a coś było nie tak że miałaś iść w kwietniu? Mnie ortopeda zalecił przyjść gdy dziecko będzie już dobrze samo chodzić.

po prostu taka wizyta kontrolna lekarz nic nie mówił że jest coś zle miała również USG i wszystko ok

ja byłam tylko raz z małą jak miała 6 tyg. na badaniu bioderek.lekarz stwierdził żeby przyjść jak nas coś zaniepokoi. a byliśmy prywatnie teraz mała ma 9 miesięcy chodzi przy meblach,wstaje w łóżeczku siedzi i raczkuje. i nie zauważyłam nic złego

Gość gdfdxxz
no właśnie, my byliśmy tylko raz i dziecko ma sie całkiem dobrze po co latać co chwilę? jeśli problemów nie było prywatnie to też lekarz kazał przyjśc kilka razy koleżance, wiadomo po co

kurcze to może z bioderkami mojej córeczki było coś nie tak ?skoro byłyśmy 2 razy i kazał przyjść 3 ? na wizycie kazał tylko szeroko nosić ale nic nie mówił że jest coś nie tak :( u tego lekarza byliśmy państwowo

Gość nunnc
U mnie z obojgiem dzieci było wszystko ok a lekarz kazał przyjść kontrolnie gdy będą już chodzić. Z pierwszym już trzeci raz nie poszłam a z drugim to zobaczę jak wyjdzie w praniu. W sensie kiedy zacznie chodzić. Póki co mam czas. :)

Gość gdfdxxz
powinien w takim razie powiedzieć, że jest coś nie tak, jeśli nie mówił, to raczej jest dobrze jeśli byłoby coś nie halo, to sa inne metody niż szerokie noszenie takie noszenie zaleca większość ortopedów

jakby było źle to by cię wysłał na usg bioder, może chce sprawdzić profilaktycznie czy wszystko ok? Mój synek nosił 1,5m. szyne Koszli. wade wykrył pediatra i od razu wysłał na usg bioder. Następnie z wynikami szliśmy do ortopedy, który zlecił noszenie szyny. Po 1,5m. trzeba było przyjśc na kontrole i wsio. Dziwny ten twój ortopeda, skoro ok, to po co każde tyle razy do siebie przyłazić? Nie wiem, jabkym miała takiego ortopedę to wolałbym to skonsultować z innym. A na zapas to ty się nie martw i nie panikuj, bo osiwiejesz ;) trzeba myśleć pozytywne!

dokładnie szerokie noszenie, jak i wkładanie pod pieluchę szerokiej wkładki/tetry zaleca większośc nie tylko ortopedów ale i pediatrów.

Gość mie masz co sie martwic
u nas byly trzy wizyty, chociaz na pierwszej juz powiedzial ze wszystko ok, potem kontrolnie druga chyba jak miala niecale pol roczku i nastepnym razem kazal przyjsc jak bedzie dobrze chodzila, wiec bylismy jak miala 14miesiecy (zaczela chodzic ponad miesiac wczesniej). Na kazdej wizycie miala robione usg, sprawdzal ulozenie kosci w stawie i tyle, nie bylo zadnych problemow, zalecen typu szerokie noszenie. Wiec wszystko ok, a i tak 3 wizyty:) to cie moze pocieszy