Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jaki slowem nazwac projekt pis

w sprawie in vitro(wiezienie za stosowanie)

Polecane posty

?

Gość prorodzinnym
:classic_cool:

Gość kamilciamilcia21
Bardzo dobry. Nie ma dla dzieci chorych na białaczkę, czy na leczenie starszych ludzi, to jeszcze mamy płacić za takie farmazony :-O

Mi brak slow na to. Niech wsadzaja zbrodniarzy za kratki i zabiora sie w koncu za projekty ustaw ktore pomoga Polsce. Przeciez to jakas paranoja.

Gość maja z krakowa
Świetny pomysł!! Kobiety, które pragnęły być matkami - będą siedzieć w pierdlu razem z takimi, jak matka Szymka z Będzina:-0 Świetnie!

powinni dopisac,ze kazda masturbacja takze powinna byc karana wiezieniem,w koncu to tez zabijanie

W Niemczech ubezpieczyciel pokrywa koszty pacjentkom do czterdziestego roku życia (aż 4 cykle), w Holandii, Norwegii i Chorwacji refunduje się 3 cykle. Tymczasem bliskie nam kulturowo Słowacja i Słowenia refundują po 4 cykle, niezależnie od tego, czy zabieg był prowadzony przez publiczną czy też prywatną klinikę. Węgry zaś refundują aż 5 cykli. W Czechach refunduje się trzy procedury: hormonalną stymulację, hodowlę i przeniesienie zarodków. Z kolei w Hiszpanii refundacja jest całkowita, choć dotyczy jedynie zabiegów przeprowadzonych w publicznych ośrodkach. W Wielkiej Brytanii nie jest już tak liberalnie tu o ewentualnym sfinansowaniu decyduje ubezpieczyciel. Jedynym krajem, który w 100 proc. i bez żadnych ograniczeń pokrywa koszt in vitro jest Francja a my jak zwykle w czarnej dupie

to chory kraj! zacofani ludzie wymyslaja takie rzeczy, wstyd jak beret.

Gość ty - kobieta podwójna...
a dlaczego ja mam adoptować jakąś patologię (matka Szymka z Cieszyna też była adoptowanym dzieckiem i zobacz co z niej wyrosło :( Pewnie geny) a nie urodzić własnego dziecka??? Bo ty tak chcesz??? Totalne przegięcie z tym projektem PiSu. Nie dość że zabraniają ludziom mieć własne potomstwo, to jeszcze chcą ich karać za posiadanie własnych dzieci. A śliskie kocyki i walnięta matka z Cieszyna na wolność :(

Gość ostatni moheranin
powinni dopisac,ze kazda masturbacja takze powinna byc karana wiezieniem,w koncu to tez zabijanie czy plemniki maja dusze to tak samo krew nie wolno by przetaczać czy nerki lub serce życie powstaje w połączeni plemnika i jajeczka powstaje też dusza a po zatym z invitra to sa genetyczne buble Gazeta powołuje się na amerykańskich naukowców, którzy zauważyli, że DNA dzieci poczętych metodą in vitro różni się od DNA innych dzieci i stawia je w grupie zwiększonego zagrożenia chorobami, Zdaniem autorów badań, istnieje poważna obawa, że dzieci narodzone w wyniku zastosowania metody in vitro mogą przekazywać te zmiany genetyczne swojemu potomstwu, co oznacza prawdopodobieństwo rozprzestrzeniania się wadliwych genów w puli genowej całej populacji. http://wiadomosci.wp.pl/kat,1347,title,In-vitro-nie-takie-bezpieczne-jak-sadzono,wid,11847620,wiadomosc.html?ticaid=1eb4f

ludzie mają adoptować dzieciaki tych, którzy mnożą się jak króliki po alkoholu, wolą, żeby państwo się tymi dzieciakami zajmowało albo obcy ludzie. A ja mam to gdzieś. Ja nie mam zamiaru wychowywać tych, których biologiczni rodzice porzucili. Bo sierot to w domach dziecka jak na lekarstwo

Gość każdy ma prawo mieć
własne dzieci a nie wychowywać bechory jakiś pijaków i patologii

Gość gość
Tego typu działania przypominaja inne działania K.K.Jeszcze niedawno K.K> byl przeciwko przeszczepom.K.K. i prawica związana z tą firma zawsze tamuje rozwój wiedzy z powodu swoich przekonań które usiłuje narzucić innym.

do moheranin - czy sądzisz, że w normalnej (katolickiej ciąży) 100% dzieci rodzi się besz skazy genetycznej czy też z bez "genetycznego bubla" jak to określiłeś? Jaką masz pewność czy takiej skazy nie mają dzieci narkomanów czy alkoholików z domu dziecka??? Więc przestań tu cytować gazety, bo to bez sensu

Gość vakossa
w tym kraju łatwiej zrobic in vitro niz adoptowac dziecko

ponadto ciekawostką jest to, że ginekologia nie może sobie poradzić z leczeniem niepłodności, a kościół owszem....??? Nie widzisz tu jakiegoś oszustwa? No chyba że to po prostu cud Boży

5 lat staraliśmy się o dziecko, nastawialiśmy się już do skorzystania z cudu medycyny jakim jest in vitro ale udało się naturalnie, niestety nie każda para ma tyle szczęścia :( i może to z góry egoistyczne założenie, ale wolelibyśmy nigdy nie zostać rodzicami niż adoptować, tyle w temacie

vakossa pieprzysz glupoty,wiesz ile kosztuje in vitro?

Gość nieoNN
każdy ma prawo mieć własne dzieci a nie wychowywać bechory jakiś pijaków i patologii Uczę takich dzieciaków tańca w świetlicy środowiskowej.Są kochane i wspaniałe , pełne pasji i determinacji. Osiągają swoje małe wielkie sukcesy więć ugryź się w język zanim coś takiego napiszesz.

na patologię to dziecko możesz co najwyżej wychować. a pewnie ta matka Szymka trafiła na "opiekunów" i nie dali jej miłości. Skoro tak bardzo chcesz kochac to 2-3 latka spokojnie wychowasz na dobrego człowieka. Po prostu przez większośc przemawia egoizm i zezwierzęcenie (instynkty przekazania genów). Nie lepiej dać milośc urodzonemu już ZDROWEMU dziecku, a nie robić kolejn, które prawdopodobnie będzie chore?

Gość stara Zdzicha ;)
A dlaczego ma być "prawdopodobnie chore"? Skąd taki pomysł?

Gość gość
"Nie lepiej dać milośc urodzonemu już ZDROWEMU dziecku, a nie robić kolejn, które prawdopodobnie będzie chore?"Dlaczego ma być chore ?

Gość vakossa
wiem ile kosztuje-bo miałam;) a na adopcję-nie miałam "warunków mieszkaniowych"-bo mieszkanie 45 m2 to za mało

nie - nie lepiej!!!! Tyle w tym temacie

stąd ten pomysł, że były takie badania. Raz, ze skoro nie umeisz zajśc w ciąże to znaczy, ze coś z tobą niehalo, a dwa sztuczne zapłodnienie degeneruje zarodek. Nikt nie wie jak, ale niestety dzieci z probówki są gorsze genetycznie niż normalnie poczete. Gdzieś czytałam opracowanie. Poza tym, jest to logiczne.

Gość gość
"stąd ten pomysł, że były takie badania."Pan ksiądz z panem księdzem te badania robili ?:D:D:D

Gość stara Zdzicha ;)
Są ludzie o wielkim sercu (np. Henryka Krzywonos) , którzy biorą potrzebujące, skrzywdzone dzieci do siebie i wychowują jak swoje. Wielki ukłon w ich stronę! Ale nie każdy to potrafi i tak chce. Sa ludzie, którzy chcą urodzić, wychować WŁASNE dziecko i nikomu NIC DO TEGO jak się to dziecko poczęło! Gdybyśmy tak chcieli wszystkim "świętym" zaglądac pod kołdrę, to byśmy się mocno zdziwli, co oni tak wyprawiają :-0

"nie, nie lepiej" oto własnie przemawia zezwierzęcenie :) Co ja gadam, nawet koty potrafią adoptować cudze kociaki. Ale lidzie widać nie. Skoro swoją miłość warunkujesz wyjściem dziecka z twojej cipy, to... współczuję dziecku. Narazicho