Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak szybko rosnie

jak szybko rosnie stopa dziecka 1-2 lata

Polecane posty

Gość jak szybko rosnie

czesc, syn zaczal chodzic jak mial 13,5 m-ca. Kupilismy buty 21, teraz ma 15 m-cy i przerzucamy sie na rozmiar 22. Zastanawiam sie jaki rozmiar bedzie mial zima: jesien 23 a zima 24? chyba tak szybko stopa nie rosnie.

Gość pytanie bez sensu bo każde
dziecko rośnie swoim tempem

u nas co rok jest kolejny rozmiar, czyli jak kozaczki poprzednią zimą były 22 to teraz będą 23.

Gość szkotka uk
tylko 1 rozmiar urosla stopa przez caly rok? u nas jest to ok 3 rozmiarow na rok.

Gość nicfdsjv
u nas na wiosnę córka miała rozm. 20 jest koniec czerwca a 21 już jest małe :-/ ostatnio kupiłam jej sandałki rozm 22.5 i boję się czy starczą do końca lata... nigdy nie przypuszczałam, że tak szybko rośnie stopa małego dziecka

Gość ala ma kotkaaaaaaaaaaaa
Zimą miał 21 aktualnie 23 i powoli robi się małe :/

Gość gość
Ja kupilam o pol numera za duze na te wiosne bo wieksze beda czlapac a corcia ma rok

Gość gość
mojemu rośnie w zatrważającym tempie, ma 20 miesięcy i nosi 25, niedługo przerzucamy się na 26... jesienią miał 23..

Gość gość
Moja na rok miała rozmiar 19, a na 2 lata 22. Praktycznie o 2 poznasz na rok jej rośnie. W tamtą zimę miała rozmiar 24, w ta 26. Teraz ma adidasy też 26. Ma 4 lata. Ale każde dziecko jest inne.

Gość gość
Jedne buciki mam rozmiar 19 (sa to takie jakby balerinki) a drugie r20 (adidaski) i tyle samo w nich jest odstepu. To jest idealny dowod na to ze rozmiar rozmiarowi nie jest rowny. Nie polecam bucikow mocno za duzych bo beda niewygodne jak i dopasowanych. Pol numeru wieksze beda idealne:-)

Gość gość
zalezy od dziecka, corka miala raczej duze stopki i rosly tez bardzo szybko, a synek rosie powoli i przez pol roku urosly mu tylko o pol rozmiaru

Gość gość
Moja tez jak na rok ma duze bo ma r20:-D

Gość jakie buciki sa najlepsze
Mi odradzali kupowania bucikow za kostke bo podobno krepuja stopke. Wiecie cos na ten temat

Gość gość
Jakies stare te fora masakra

Gość Gosia Liszki
Mój synek jak miał 10 miesięcy miał długość stopy 12 cm. Mając roczek buty Gucie rozmiar 22 (13 cm stopa). Kolejne buty 14 miesięcy rozmiar 23 (stopa 14 cm ) a następne mając 16 miesięcy rozmiar 24 ( stopa 14,5 cm). Obecnie ma 18 miesięcy i planuję kupić rozmiar 25 kolejne Gucie (stopa 15 cm). Zimowe buty kupiłam we wrześniu jak miał 15 miesięcy (Bartki rozmiar 25) o dwa numery większe od letnich. Zima jest długa a Tomusiowi co 2 miesiące kupuję o rozmiar większe Buty. Tomuś jest dużym chłopcem jak miał roczek ważył 12 kg i miał 80 cm. Mój mąż ma 48 rozmiar buta i 195 cm. Dzieci jak dorosną mają o 2 numery większe stopy niż rodzice.

Gość gość
Czyli jak ja mam 39 to moja mama 37 a babcia 35? Coś się nie zgadza... ;-)

Gość gość
i po co ta deebilna reklamowa wyliczanka w każdym możliwym temacie, żałosny tr000lu??? :o :o :o

Gość gość
i po co ta deebilna reklamowa wyliczanka w każdym możliwym temacie, żałosny tr000lu??? :o :o :o

Gość gość
O co chodzi z tą reklamowa wyliczanka trolla? I do kogo to piszesz?

Gość Gosia Liszki
Mam nadzieję, że moje dziecko nie będzie miało stopy większej od mojego męża. To naprawdę duży problem. Lepiej być średniego wzrostu niż mieć wieczne problemy z rozmiarem ubrań i butów. Ostatnio kupiłam buty w Bartku dla dziecka rozmiar 24 i są dobre. Okazało się, że buty rozm. 24 z Bartka są wielkości jak Gucie rozm. 26. W Bartku pracują doświadczone osoby, które dobrze potrafią dobrać buty i znają swój towar. Doradzono mi, abym nie używała skarpetek 100% bawełny, bo to nie jest dobre, gdyż skarpetki się będą zwijać i nie będzie cyrkulacji powietrza (noga dziecka będzie się pocić). W tym miesiącu Tomuś skończy 21 miesięcy stopa 15,5 cm. Szukam obecnie dobrych butów do domu w rozm. 29 (Gucie są do 28). Najlepiej jakby były z otworkami. Mój synek ma wysokie podbicie a to duży problem. Będę wdzięczna za informację na ten temat . Pozdrawiam:-)

Gość gość
Gosia Liszki polecam Bobuxy, najlepsze!