Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

KATHAROS88

Dieta ONZ przyłaczcie sie:)

Polecane posty

Witajcie od dzis stosuje diete ONZ. chudnie sie 3-4kg na 9 dni pozniej robi sie plus minus 3diowa przerwe i znow wraca sie do diety jest niezwykle prosta i nie ma glodowki jesc mozna naprawde tyle by sie najesc i sa 4 posilki dziennie moge napisac na czym to polega WIEC JAK KOLEZANKI I KOLEDZY ... ODCHUDZAMY SIE RAZEM? MOJ START TO 73KG CHCE DOJSC DO 63 JAK DWA LATA TEMU :) juz dzis czuje sie chudsza do tego dieta jest zdrowa i nie wyniszcza organizmu

ja sie odchudzam co dzien od jutra. Nie jestem gruba, ale chcialabym zrzucic pare funtów

Gość eliminacjakuuur
a o co chodzi z ta dieta?

juz pisze3 o co chodzi:) uwaga Onz Produkty białkowe pobudzające metabolizm, dozwolone w czasie diety : Mieszane orzechy(solone lub nie) Sałatka z tuńczyka z majonezem beztłuszczowym Pieczony halibut (bez panierki) Chuda wołowina, chuda szynka Chudy indyk Kurczak bez skóry Sałatka jajeczna (majonez beztłuszcz.) Produkty sojowe bez panierki Jajka (jajecznica, lub na twardo) Serek wiejski Produkty węglowodanowe, pobudzające metabolizm, dozwolone w czasie diety: Świeże: morele, pomarańcze, grejpfruty, śliwki, brzoskwinie, gruszki, jabłka, kiwi Zmieszane warzywa świeże lub mrożone, z wyjątkiem ziemniaków. Chleb owsiany lub z otrębami Sałata, pomidory, warzywa-bez ciężkich sosów. Trzeba jeść 4 posiłki dziennie, mniej więcej co 3 godziny. Np. o 8, 11, 14 i 17. JEDZ 4 POSIŁKI DZIENNIE. nie liczysz kcal, ale jesz 4 porcje, mniejsze. każdy posiłek jesz w przerwie nie mniejszej niż 2.5-3.5h. SCHEMAT JEDZENIA: dzień 1. jedz 3 posiłki węglowodanowe + 1 weglow-białkowy dzień 2.jedz 3 posiłki węglowodanowe + 1 białkowy dzień 3.jedz 2 W( węglowodanowe) + 3 B(białkowe) dzień 4.jedz 1 W + 3B dzień 5.jedz 1 W-B + 3B dzień 6.jedz 1 W + 3B dzień 7.jedz 2 W + 2 B dzień 8.jedz 3 W + 1 B dzień 9. jedz 3 W + 1 W-B jesz w jakiej kolejności chcesz, jesz tyle żeby się najeść, ale nie przjeść (bardzo ważne), po posiłku masz być ciut głodna małe wskazówki: - nie jedz jedzenia zmodyfikowanego - zawiera dużo tłuszczy, - wolno pić wodę, herbatę mrożoną, niskokcal kawę, napoje dietetyczne słodzone słodzikiem. - powinnaś wypić ok 8-10szkl wody codziennie. - żeby psoągnąć sukces musisz się ruszać!! proponujemy chodzenie 2x30minut codziennie. - nie rób wycieńczających ćwiczeń fizycznych - zero tłuszczu, zero słodyczy!! - waż się rano naczczo, raz w tygodniu. - nigdy się nie przejadaj - zero alkoholu, puste kcal. - uwazaj na zakupach, nie daj się skusić na nic niedozwolonego - nie jedz przed snem

dzien pierwszy: sniadanko- 2 male skibeczki ciemnego chleba, 2 plasterki buraka surowego bo lubie, kawa z mlekiem(bez cukru) (wegle) 2 sniadanko: 1 banan i jedno jablko pokrojone w kosteczke taka salatka owocowa(wegle) obiadek: nie duza miseczka zupy warzywnej (bez ziemniakow, sa niedozwolone) w zupie gotowana piers z kurczaka, jogurt naturalny. (bialka+wegle) kolacja: gotowane warzywka-wloszczyzna +buraczki nie duzo mala miseczka 2 skibeczki ciemnego chleba mozna mniej jesc ale ja mam na tyle rozciagniety zoladek ze jem wiecej ale pamietaj trzeba zeby sie nie objadac czuc lekki niedosyt bo osrodek w mozgu odpowiedzialny za sytosc uruchamia sie po 15 minutach takze warto wolno jesc i dlugo przezuwac aha i pic sporo wody ja jeszcze pije zielona herbate

kto ze mna kto bedzie razem ze mna tu zamieszczac nowinki co do wagi i przebiegu diety wymienimy sie menu itp

Gość eliminacjakuuur
ciekawe czy działa ;) najlepsza to chyba MŻ :D

hehe dziala czytalam dzis i wczoraj i 2 dni temu na forach o tej diecie i dziewczyny maja niesamowite wyniki naprawde a diete ta dostalam od klienta mojego kiedys ktory z rozmiaru xxl schudl do l takze o czyms to swiadczyl i mi to na maila wyslal to bylo zima i teraz wkoncu sie przekonalam ze warto naprawde jestem syta i swietnie sie czuje a to dopiero pierwszy dzien nagotowalam caly garnek zupy i w miseczkach pozamrazalam zebym miala na inne dni hehehe narazie ustanowilam sobie menu na 5 dni dieta trwa 9 takze te 4 musze sobie dopisac bede tu w miare mozliwosci pisac codziennie jak mi idzie i raz w tygodniu wazenie i moje menu tu tez bede zamieszczac zacznij sobie od jutra albo od poniedzialku bedziesz miec juz ode mnie gotowe menu hehe MŻ tak niby dobre ale mniej mozna i jesc ale ja nigdy nie potrafilam wyklucxzyc slodyczy bo je kocham a dzis mnie nie ciagnie nawet jak bylam w sklepie specjalnie weszlam w dzial ze slodkosciami czipsami ityp i nic mnie nie kusilo dlatego ze jem owoce i warzywa ktore zawieraja fruktoze :)

Gość Ło matkooo
. Beztłuszczowy majonez (zawiera mniej tłuszczu, ale za to więcej cukru i sztucznych dodatków).

Gość NADISSS
KASIA DAJE Z TOBA:):)

dzien 2 sniadanie: 2 skibki ciemnego chleba, pol buraka(chyba ze ktos nie lubi to moze byc np kalarepa) jablko, kawa/herbata (bez cukru(wegle) 2 sniadanie: pol grejpfruta, banan, zielona herbata (wegle) obiad: 2 jaja(omlet na szynce chudej,kefir,troszke twarozka(bialka) kolacja: zupka warzywna 1 skibka chleba (wegle) pamietaj o piciu wody (jesli dla Ciebie to za duzo to mozesz jesc mniej ale zawsze by wedlug rozpiski laczyc weglowodany i bialka bez intensywnych cwiczen fizycznych jedynie to spacer pol godzinny :)

Gość NADISSS
jestem głodna:)

Gość NADISSS
tak tez mam zamiar zrobic:)

i jak tam? moj 2 dzien rozpoczal sie super kurcze nie wiedzialam ze mozna sie tak bardzo najesc naprawde mini kromkami chleba ciemnego bez obkladu bez masla itp przegrywajac pol buraka surowego w plastrach :) rewelacja i faktycznie jak sie dlugo mymla w buzi czlowiek bardziej sie najada :) i do tego jablko ale juz nie moglam chyba musze male kupowac piszcie piszcie jak u wassssssssss

dzien 4 sniadanie: jajecznica na szynce bez tluszczu, twarozek, kawa (bialka) obiad: piers z kurczaka z sola i pieprzem ziolowym usmarzony bez tluszczu pol kubka kefiru 200g (bialka) podwieczorek: pol grejfruta (na plazy :))) (wegle) kolacja: twarozek z kefirem mala miseczka +sol i pieprz i w tym pokrojone jajo na twardo:) (bialka) jestem dzis w znakomitej formie glodna nie chodze moj organizm sie oczyszcza nie mam ochoty na slodycze i na posilki typu fastfood czy nawet na ziemniaki czuje sie syta i lekka dzis zakupy pozniej plazowanie a teraz wlasnie wrocilam z roweru naprawde swietne samopoczucie teraz siedze pije wode pisze na forum i czuje taki relax ze szok :)

Wiem, że w niektórych dietach tak piszą ale to bardzo mylące - generalnie węglowodany wszystkim sie kojarzą z produktami mącznymi i słodkimi (i z takich zrezygnowałam zupełnie i schudłam bez wyrzeczeń i bez ćwiczeń). Chciałabym taki jadłospis utrzymać na zawsze. Powodzenia w gubieniu kg :(

dzien sniadanie: 2 skibeczki ciemnego chleba z chuda szynka i serkiem, jogurt (białko-wegle) 2 sniadanie: jogurt obiad: tunczyk( w sosie wlasnym) wode odlewamy tunczyk do miseczki dodajemy lyzeczke majonezu light i wkrajamy 1 jajo goowane +sol i pieprz, malusienki kawalek piersi z kurczaka mniej niz cwierc piersi kolacja: mała porcja ryzu z piersia kury , malutka porcja +pieprz sol

5dzien: sniadanie: 2 male skibki ciemnego chleba pomidor z cebula sola i pieprzem (wegle) obiad: piers z kury smarzona bez tluszczu na teflonie sol pieprz oregano, kefir podwieczorek: jogurt, 2 plasterki szynki chudej kolacja: noga z kury gotowana:) bez skory

Gość gęsiareczka
Lubię tą dietę i czasami ją stosuję. Obecnie jest pora na parowańce z jagodami, więc sobie odpuszczę dietowanie.Katharos, nie masz pokus na rzeczy inne jak z tabeli? Ja też chudnę stosując tą dietę( ale nigdy więcej jak 3 kg)

gąsiareczka Witaj:) czy mam pokusy? hmm mysle ze ta ieta dotarcza mi tyle niezbednych skladnikow ze to mi wystarcza, zawsze lubilam slodycze czekolady czipsy itp teraz absolutnie nie mam tych pokus moze dlatego ze jednak owocki czy warzywa maja fruktoze :) i blonnik itp i to jakos mnie zaspokaja bylam w sklepie weszlam w dzial ze slodyczami i nawet nie mialam ochoty :) pomuslalam tylko fuu ale mi dupsko urosnie byalm na obiedzie z kolezanka tzn po zakupach i ona poszla jesc jakies schabowe, ziemniaczki, sos itp a ja wytrwale siedzialam i patrzylam nawet chciala mnie skusic ale sie nie dalam, mysle sobie tylko kurcze teraz czuje sie swietnie jak bym to zjadla to wprowadzilabym do organizmu wielkie ilosci tluszczu itp mowie o nie! zawsze do diet mialam slaba wole ale teraz tak mi to przypasowalo ze szok, wczoraj dalam w sumie popalic bo wieczorem wina sie napilam tzn martini ale mam nadzieje ze to nie wplynie, powtarzaj ta diete 9 dni diety , 3 dni przerwy i znow 9 dni diety to bedziesz zdrowo chudnac :) pisz tu czasami:) pisz co jesz moze jakis pomysl na nowa potrawe mi dasz:) oprocz tego duzo chodze i jezdze na rowerze bo to moja pasja, ostatnio jak bylam nad jeziorem w niedziele widzialam jak ludzie kupuja frytki i zapiekanki, niedobrze mi sie zrobilo bo wyobrazilam to sobie zmiksowane i ile tluszczu w tym jest czasem w tv pokazuja w jednym wielkim pojemniku co ludzie poichlaniaja i tak mi ten obraz prrzelecial masakra :) ja czuje sie naprawde na wypasie

i pomyslec e niedawno potrafilam zjesc wiecej niz moj facet, podjadanie, fryty, pizza, kebaby po imprezach, czekolady, chipsy czy popcorn do filmu, od czasu do czasu mcdonald

dodam ze do tego zaczne cwiczyc callanetics ale musze sie zmotywowac:) w sumie czasu mam duzo bo nie pracuje a wlasnie dziewczyny jezeli ktora jest z Poznania to zapraszam serdecznie na przedluzanie rzęs do mnie :) oprocz tego ze bedziemy szczuple to jeszcze bedziemy trzepotac pieknymi rzesami :)