Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła mama 272727.

mam dość wkur*iających ucho pytań odnośnie porodu, a Wy?

Polecane posty

a jak mialas w poprzedniej ciazy? urodzilas przed terminem czy po? ja sie troche stresuje tym ze moga mi wywolywac. podobniez wtedy gorzej sie znosi porod. no i poza tym to przedluza pobyt w szpitalu o te dni "przed". mi mama opowiadala ze ja tez nie chcialam sie urodzic i jej wywolywali. dopiero na czwarty dzien pobytu w szpitalu im sie udalo wywolac :S no ale moze teraz sa jakies lepsze sposoby. boje sie bo nigdy wczesniej nie bylam w szpitalu ...

baida, szkoda, że zapytałaś:) nie chcę Cię straszyć, bo wydaje mi się, że akurat miałam pecha i się mną nie sugeruj czasem:p Niestety przenosiłam ciążę aż 13dni. Pomimo chodzenia po schodach, picia naparu z liści malin, seksu, szczypania sutków itd, itp nie chciało się nic samo ruszyć...No więc od dnia terminu byłam na monitoringu 3razy i dopiero za 3razem 11dni po terminie zostawili mnie na patologii, bo miałam już małowodzie. Podłączyli mi na 4godz oksytocynę, ale tego dnia nic kompletnie nie drgnęło, następnego dnia również, dopiero w nocy się zaczęło i trwało 19godz, urodziłam na trzeci dzień pod wieczór...Ale za to na pocieszenie powiem Ci, że były też na patologii 2 dziewczyny, które po kroplówce urodziły w 1,5 i 2,5h duże większe dzieci od mojego...Dlatego teraz tak każdy dzień przeżywam i pragnę już urodzić sama, a te pytania kiedy,kiedy,kiedy mnie dobijają jeszcze bardziej, bo nie chcę znów mieć wywoływanego porodu, leżeć tyle dni w szpitalu i się tyle czasu męczyć...Wiadomo, że lepiej jak wody odejdą w domu czy skurcze się zaczną, a nie leżenie tam i czekanie na akcję

Gość d.z.iunia
Ja jestem dopiero w 7. miesiącu, ale odkąd jestem w ciąży zauważyłam, że ludzie uważają, że mają prawo komentować i pytać o wszystko. Każde spotkanie zaczyna się od komentowania czy i o ile urósł mi brzuch, jak wyglądam, czy mi piersi urosły, czy tyję książkowo itp. itd. Koszmar. Teściowa jak się nakręci to potrafi w kółko powtarzać i komentować, aż mi się do niej chodzić nie chce. No i oczywiście nie mające dzieci koleżanki opowiadają masę horrorów porodowych. Dobrze znoszę ciążę, dobrze się czuję, ale denerwuje mnie bycie w ciąży właśnie przez ludzi, którym dię wydaje, że im wszystko wolno. Chamy.

aaa koleżanko, takie pytania to odrębny temat:p również słyszę na okrągło od samego początku ile już przytyłam,czy mam rozstępy,czy będę karmić,jak będę rodzić, także książkę by można było pisać:) dokładnie, ludzie nie mają za grosza wyczucia i wstydu...to jest chyba moja osobista sprawa, ewentualnie najbliższej rodzinie mogę opowiadać o takich rzeczach, a nie koleżankom, znajomym, sąsiadkom i jakimś dalszym kuzynkom czy tam nie wiem komu jeszcze...może od razu powinnam wywiesić baner na balkonie i opublikować wszem i wobec na facebooku ciekawostki z mojej ciąży i porodu:D już by się wtedy nikt nie pytał:p

Oj mnie też to irytowało. A najbardziej sąsiadka która codziennie wysyłała mi smsa że chyba jestem na porodówce skoro mnie w domu nie ma. Myślałam że pierdolca dostane...

arszenika hahaha, jakaś nawiedzona baba:p u mnie jeszcze do tego nie doszło na szczęście, bo w sumie mieszkam na nowym miejscu 4miesiące i większość sąsiadów to starsi ludzie, jest tylko jedna taka koło 40stki, która raz spytała jak się czuję i raz : haaalo,sąsiadko,no jeszcze nic? a tak to nie pyta i nie pisze, nie dzwoni:D ale za to inni znajomi i byli sąsiedzi, których często spotykam na osiedlu zadają w kółko te same irytujące pytania, dzień dnia:) niech ten koszmar już się kończy, jutro mija termin, a tu cisza...do 9ego (indukcja) wszystko stoi pod znakiem zapytania

Gość oj wkurza! wkurza!
oj wkurza, wkurza :) termin minął mi wczoraj, w dodatku właśnie wróciłam ze szpitala gdzie dowiedziałam się, że przez tydzień to się na nic nie zanosi, ale mam swój sposób... choć ciut chamski :) jak mnie ktoś już tak irytował (bo w sumie od miesiąca już tak chrzanili) to mówiłam, że jak urodzę to Ci którzy są dla mnie ważni to się od razu dowiedzą i że proszę nie zadawać głupich pytań bo to ode mnie nie zależy, a strasznie denerwuje. I cisza :) babcia jeszcze tylko mnie męczy, ale do niej to można jak grochem o ścianę ;)

Przyszla mamo, jasne ze nie bede sie sugerowac! trzeba mimo wszystko myslec pozytywnie. dzis bylam u mojej lekarki i mi zrobila masaz szyjki. powiedziala ze moze pomoc. oby! potem znow na ktg ale skurczow nie bylo :( a najlepsze bylo jak poszlam do pracy dac zwolnienie :) oczywiscie jak tylko weszlam to wszyscy oooo jak tam? kiedy rodzisz? a ja na to : nie rodze! rozmyslilam sie! no i juz nikt o nic wiecej nie zapytal bo wogole nie wiedzieli co powiedziec :D hehe