Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytająca mama

świadczenia socjalne na l4

Polecane posty

Gość pytająca mama

Witam, ktoras mama moze sie orientuje jak wyglada kwestia swiadczen socjalnych po przejsciu z urlopu wychowawczeno na l4 (ciaza) ? w pierwszej ciazy na l4 dostawalam wszystkie swiadczenia, tym razem nie dostalam "wczasow pod grusza". Urlop wychowawczu przerwalam w polowie czerwca, a swiadczenia wyplacali wczoraj... prosze o darowanie sobie komentarzy nie na temat.

Gość niussa
A złożyłaś wniosek o przyznanie dofinansowania?

Gość pytająca mama
nie, nie składałam wniosku, bo poprzednio też tego nie robiłam.

Gość yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyp
o ja pierdole...:/-> kolejna tępa blacha która nie umie czytać ze zrozumieniem... Świadczenia socjalne z pracy idiotko. Autorko u mnie zeby dostać takie dofinansowanie trzeba być na urlopie wypoczynkowym przez 14 dni kalendarzowych. Więc gdybym była w Twojej sytuacji to nie dostałabym.

Gość pytająca mama
zastanawia mnei tylko dlaczego w poprzedniej ciazy dostałam. Na zwolnienie poszlam w tamtym przypadku w maju, w czerwcu dostalam "wczasy pod grusza", a na urlopie nie bylam ani jednego dnia tamtego roku (od stycznia do maja), no i z racji l4 do stycznia nastepnego roku tez nie mialam ani jednego dnia urlopu za dany rok :/

W mojej poprzedniej formie było tak jak pisze yyyyyyyyyyyyyy. Moze zadzwoń do hr czy tam kadr i zapytaj jak to u was jest. Albo poczytaj układ zbiorowy.

Gość pytająca mama
dziekuje Wam dziewczyny za konstruktywne odpowiedzi :)

Gość chora na wakacjach?
Teoretycznie jak jesteś chora nie powinnaś wyjeżdżać (oczywiście i tak wszyscy wyjeżdżają) ale jak oficjalnie wystąpisz o gruszkowe (czyli dofinansowanie WCZASÓW) pracodawca może nasłać na Ciebie kontrolę ZUS (ja już miałam 2 kontrole - czy jestem w domu na l-4)

Gość pytająca mama
nie mam zwolnienia lezacego, wiec wolno mi pojechac nad morze zeby zmienic klimat. zreszta znowu komentarz nie na temat :/

Gość niussa
Poczytaj sobie: http://www.xn--zfs-dza.pl/dofinansowanie_wypoczynku.html ja ostatnio dostałam dofinansowanie i aby je otrzymać musiałam pójść na urlop a dodatkowo wypełnić wniosek z informacją o dochodzie na osobę. Zapoznaj się z regulaminem dot. dofinansowania wczasów z ZFŚS u siebie w pracy.

Gość Autorko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
śmieszna jesteś. Przecież musisz być na miejscu. A po co niby kontrole z ZUS są. Tłumaczę Ci że ja na l-4 CIĄŻOWYM MIAŁAM JUŻ DWIE!!!

Gość też myślę, że autorka jest
śmieszna. Oczekiwaniem "gruszkowego" tylko się kompromitujesz. NIe dość, że nacięłaś pracodawcę na poprzednią ciążę (wygląda na to, ze zrobiłaś test i poszłaś na L4....), później blokowałaś etat, to teraz wywinęłaś jeden z najbardziej paskudnych numerów z "powrotem" do pracy na moment i znów L4. Popracuj w tej ciąży choć chwilę... korona Ci z głowy nie spadnie... To jeszcze oczekujesz świadczeń.... Mam nadzieję, ze starając się o pracę po odchowaniu kolejnego dziecka opiszesz w CV swoją lojalność;)

Gość pytajaca mama
Nie mam obowiazku sie Wam tlumaczyc. Latwo kogos osoadzac nie znajac sytuacji. Nie poszlam od razu na l4 tylko wczesniej dlugo pracowalam. W poprzedniej ciazy otrzymywalam te swiadczenia wiec nie widze nic smiesznego w tym, ze w tej tez ich oczekiwalam. Jesli chodzi o kontrole Zus to w zwolnieniiu chodzonym nie musze byc w domu tylko zglosic gdzie obecnie przebywam. Prosze zadzwonic do ZUS i zapytac. Poza tym prosze czytac ze zrozumieniem, czy ja prosilam o komentarze odnosnie mojego postepowania? NIE! zadalam konkretne pytanie i oczekuje konkretnej odpowiedzi jak Wy ludzie pozdawaliscie matury skoro czytanie ze zrozumieniem sprawia Wam tyle problemu? A udzielenie odpowiedzi na temat jest juz tragedia!

Gość pytajaca mama
Niussa moja wypowiedz nie tyczyla sie Twojej. Juz wczesniej dziekowalam za odpowiedzi na temat. Tobie rowniez dziekuje.

Gość 09-096
ja maiałam podobną syt, dwie ciąże bez powrotu do pracy, na pierwszym wychowawczym dostałam pod gruszą, na drugim nie. Panie w kadrach powiedziały że mi się nie należy bo nie wróciłam do pracy.