Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzychaaaaaaaa

Dostane się na KUL na prawo??

Polecane posty

Gość maturzychaaaaaaaa

orientuje się ktoś czy z takimi wynikami dostałabym się na prawo na KUL?? pol roz 65% pol podst 74% mat pods 86% wos podst 62% angielski podst 88% angielski roz 60% na pierwsza rekrutacje czy tam ture nie licze, ale na nastepnym dałoby rade? prosze o pomoc i odpowiedz! ;)

na kul pewnie tak, tam nie trzeba wiele tylko po co Ci prawo na kulu jak i tak po tym nic nie będziesz umiał a o aplikacji możesz zapomnieć?

Gość maturzychaaaaaaaa
dlaczego uważasz, że nic nie bede umiec? tam jest aż taki żal? o Boże... a może doradziłby mi ktoś jakis atrakcyjny kierunek na ktory dostałabym sie z takimi wynikami? obojętne czy polibuda czy nie.. ale coś co daje zawód. chyba ze nie ma takiego :|

kul to ogólnie straszna żenada, nie pamiętam statystyk, ale większość zdecydowana po tym pracy jednak nie ma. W Lublinie już na pewno nie, bo każdy wie jak tam jest. Chyba że chcesz studiować tam gdzie są księża mają złote klamki i baterie w kranach, to już kwestia wyboru ;) z tym wynikiem nie mam pomysłu, na pewno nic humanistycznego.

bzdury gadacie :) na kulu jest extra atmospfera, ksieza i siostrunie sa, ale na co dzien sa wspaniali ludzie, niezapomniane wspomnienia, piekny dziedziniec, duzo sie dzieje.. wiele wiele pozytywow. zyjecie jakims sredniowiecznym schematem. a to ze jest bogaty to co? fajnie miec ladna lazienke, wiec czemu sie wkurzasz ze na bogato? kul jest szanowany na calym swiecie a takie kierunki jak prawo to na pewno. jestem z lublina, jak chcesz ti znajdziesz tu prace i przestancie tak narzekac na wschód!

"xtra atmospfera, ksieza i siostrunie sa, ale na co dzien sa wspaniali ludzie, niezapomniane wspomnienia, piekny dziedziniec, duzo sie dzieje" to wszystko prawda. + żenujący poziom

Gość maturzychaaaaaaaa
ale dostałabym się czy nie? :D hgg nic humanistycznego? tzn nic takiego nie polecasz czy na nic takiego bym sie nie dostala? złozyłam juz na filologie slowianska na UJ i chce jeszcze na stosunki miedzynarodowe na UP w Krakowie, mysle jeszcze o europeistyce w Rzeszowie i zlozylam juz na europeistyke->niemcoznawstwo na UJ.. ale czuje ze w przyszlym roku bede poprawiac mature... Uniwersytet Marii skłodowskiej-Curie w Lublinie jest o wiele lepszy od KUL-u czy nie ma aż tak znaczącej różnicy?

Gość a jaką pracę tu
znajdzie? na słuchawce za 1000 zł? studiowałam na kulu rok- zaocznie, ale i to dla mnie za duży szok był- nigdzie nie sptkalam tak nadetych i zacofanych wykładowców- jedynie babka od psychologii była okay, a reszta to porażka, może lepiej umcs Autorko?

nie polecam nic humanistycznego, ale z taką maturą na nic medycznego czy matematycznego się nie dostaniesz. Ja na Twoim miejscu poprawiałabym maturę i za rok startowała na prawo albo na UJ albo na Warszawski- po tych uczelniach na pewno będziesz umiała 1000000 razy więcej niż po KULU czy UMCS.

ja kiedyś jako studentka pracowałam w Lublinie w rekrutacji. Absolwentom KULU na wejściu mówiło się "dziękuję" a ich CV trafiały do kosza. Duża firma zatrudniająca mnóstwo osób i całkiem niezłe płacąca nie chciała mieć w swoich szeregach absolwentów uczelni o tak niskim poziomie

22:05 [zgłoś do usunięcia] boje sie spelniac marzenia bzdury gadacie na kulu jest extra atmospfera, ksieza i siostrunie sa, ale na co dzien sa wspaniali ludzie, niezapomniane wspomnienia, piekny dziedziniec, duzo sie dzieje. O kurwa, jaka reklama dla poważnej uczelni i szanowanego kierunku. Piękny dziedziniec, Mariolka Krejzolka, heloł. :D

musztarda, ale dziedziniec mają naprawdę piękny ;P no chociaż tyle dobrego można powiedzieć o KULU ;)

Gość yukki
hgg ty coś wogle o kul wiesz? czy tylko ploty powtarzasz? Tu studiowało sporo ludzi, których znasz z telewizora :) Poziom zależy w dużej mierze od studentów i na kul zawsze był lepszy niż umcs. a jak ktoś wyrzuca cv patrząc tylko na uczelnie to debil. a ty co skończylaś - wsns czy coś równie ambitnego?

Gość reghhthr
hgg ale pieprzysz :-D

Gość a jaką pracę tu
no i chyba tylko tyle, poza tym wiele razy słyszałam że ludzie po KUL-u maja wyprane mózgi i patrząc na jednego z moich kolegów- po prawie właśnie - muszę przyznać, że to prawda niestety

Uniwersytet Medyczny Mieszkam w Lublinie od zawsze, znam mnóstwo absolwentów (bezrobotnych oczywiście). Kiedyś miał renomę- za czasów komuny, potem już było tylko gorzej

Gość reghhthr
22:12 [zgłoś do usunięcia] hgg ja kiedyś jako studentka pracowałam w Lublinie w rekrutacji. Absolwentom KULU na wejściu mówiło się "dziękuję" a ich CV trafiały do kosza. Duża firma zatrudniająca mnóstwo osób i całkiem niezłe płacąca nie chciała mieć w swoich szeregach absolwentów uczelni o tak niskim poziomie po tym co tu napisała widać, że piertoli jak potłuczona! żadna poważna firma nie skreślałaby na wstępie potencjalnego pracownika tylko na podstawie uczelni, jaką ukończył!!!

Gość reghhthr
22:11 [zgłoś do usunięcia] hgg nie polecam nic humanistycznego, ale z taką maturą na nic medycznego czy matematycznego się nie dostaniesz. Ja na Twoim miejscu poprawiałabym maturę i za rok startowała na prawo albo na UJ albo na Warszawski- po tych uczelniach na pewno będziesz umiała 1000000 razy więcej niż po KULU czy UMCS. kolejna głupota :-D akurat na UW często łatwiej się dostać ( na prawo ) niż na UMCS, a poziom jest niższy. I mówię to jako osoba, która i na jednej i na drugiej uczelni prawo studiowała, a nie jako mieszkanka Lublina która coś tam od kogoś tam słyszała...

>>>po tym co tu napisała widać, że piertoli jak potłuczona! żadna poważna firma nie skreślałaby na wstępie potencjalnego pracownika tylko na podstawie uczelni, jaką ukończył!!! Mało wiesz. :D :D

a to ciekawe, bo znam 6 osób z UW gdzie każda dostała się na aplikacje i 8 po KULU gdzie na aplikację nie dostała się ani jedna

Gość reghhthr
hgg oczywiście, że rację mam. Uczelnia to często wybór z przypadku i nie wiem o czym niby ma świadczyć?? A poważny pracodawca patrzy na umiejętności praktyczne, doświadczenie, a nie na uczelnię. Jeśli nawet pisałabyś prawdę, to ja nie chciałabym pracować w tak niepoważnej formie, która patrzy na uczelnię na wstępie i na tej podstawie dyskwalifikuje kandydatów

regr coś tam... gwarantuję Ci, że pracodawca, który ma przed sobą kandydata z dyplomem UW i UMCS, zawsze wybierze UW. :D :D

zresztą czego oczekiwać po uczelni gdzie można studiować na kierunkach takich jak RUTENICA, MUZYKA KOŚCIELNA, filozofia przyrody bez jaj...

Gość reghhthr
i uważasz, że te 14 osób wystarczy, by wysnuwać takie wnioski? :-D

Gość yukki
no to malo wiesz o życiu hgg - na aplikację dostaja się nie tylko na podstawie egzaminu, a warszawka to zawsze warszawka...

14 osób nie jest reprezentatywne, ale statystyki już dużo mówią. A po KULU ludzie na aplikacje NIE dostają się, ew pojedyncze przypadki.

Gość jasne a ty na UM
to co skończyłaś dietetykę? bo lekarka to chyba na kafe nie siedzi

Gość reghhthr
musztarda w takim razie jestem jakimś wyjątkiem :-P

za moich czasów jak ja kończyłam na UM był tylko lekarski, stomatologia farmacja ;)