Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mkmkmk

pijecie w ciąży Karmi?

Polecane posty

Gość mkmkmk

jak w temacie

Gość mkmkmk
ja jestem w 32, do tej pory nie piłam, a dzisiaj szukam czegoś, czym skutecznie się ochłodzę i pomyślałam o karmi malinowym z lodem :P

ja pije czasem karmi ,a czasem lecha free ,zdarzalo mi sie tez wypuc bavarke - ale nie polecam smakuje jak oranzada ,zero smaku piwa w przeciwienstwie do np karmi ,ja sobie jedno takie w tygodniu wypije przy weekendzie kiedy spotykamy sie ze znajomymi,a oni pija alkoholowe ,to ja towarzysko i na smaka takie sobie walne :-P

bavarka ma 0% ,natomiast lech free i karmi pol procent- wiec trzebaby wypic z 10 zeby mialo rownoeartosc jednego alkoholowego wiec spokojnie nawet na 2 mozna dobie pozwolic przy takim upale ;-)

Gość katy_11111
ja do tej pory wypiłam karmi może ze dwa razy jestem w 29 tygodniu

Gość mkmkmk
no to zaraz pogonię męża do sklepu :D

Gość spokojnie...to tylko awaria
ja jestem e 10tc i piję po 2-3 dni karmi cafe :) pychotka :)

Gość wyrodna ciężarówa
a ja tam sobie dzisiaj pyknęłam zimnego Lecha :P o smaku lemoniady-ponad 4 % alko -28 tydz. ciąży

o smaku leminiady ?? nie slyszalam o takim ;-) przez ciaze chyba zacofalam sie w nowosciach alkoholowych :-P

Gość hmm hmm hmm
ja pilam na wieczorze panienskim mojej kumpeli. czulam sie mniej walienowana z towarzystwa :p

znalazlam na necie tego lecha lemoniada i on wcale nie ma 4% tylko 2,6 to nie ma tragedii jak jedno wypilas ,ale lepiej karmi 0,5 wypic ..lepiej i bezpieczniej w ciazy

ja osobiscie odkad wiem o ciazy,a dowiedzialam sie w 6 tyg..pije tylko karmi ,lecha free lub bavarke i to tez nie przesadzajac ,jedno na weekendzie..niestety do czasu dowiedzenia sie duuuzzoo imprrzowalam i pilam ,ale w swiadomej ciazy nie !!!

niestety okres do dowiedzenia sie o ciazy byl czasem bardzo imprezowym ,czasu jednak nie cofne :-(:-( od tamtego czasu moj jedyny kontakt z alkoholem to byly czekoladki z brendy ostatnio ,strasznie mi smakowaly ,nie moglam sie opanowac i zjadlam z 10,czy 11 ...pawelki tez jem i lody advocat ,ale tam to sladowe ilosci alko jakby nie bylo nawet nie licze ...

Gość mkmkmk
amanda to u Ciebie tak samo jak u mnie - ciąża wyszła na teście dopiero w 6 tygodniu, wcześniejsze testy nic i piłam niestety dużo za dużo, bo to akurat okres świąt, sylwester.. ale od tamtej pory ani kropli. a tak na testach wielkimi literami walą, że wykryją już kilkudniową ciążę. gówno prawda. ja przed każdym piciem robiłam test właśnie z tą myślą czy mogę wypić czy nie. do 6 tygodnia zrobiłam tych testów chyba z 3 tygodniowo. i o dupę rozbić...

Gość wyrodna ciężarówa
amanda powiem Ci,ze przed ciążą byłam wrogiem nr.1 wszelkiego alkoholu ale w ciąży mi się"odwidziało" mam takie smaki na piwo,ze szok!!! i własnie "ratuje" sie takim Karmi czy tak jak dziś tym Lechem,ale tego Lecha piłam pierwszy raz i chyba nie ostatni :P jedno na jakiś czas z pewnoscią nie wyrządzi dziecku krzywdy

Gość mkmkmk
a poza tematem - jak robicie sos grzybowy??? bo mój mąż na grzybach dzisiaj był :P

Gość wyrodna ciężarówa
swego czasu tesciowa usilnie mnie namawiała co wieczór na jedną lamke domowej roboty czerwonego wina,ale odmawiałam konsekwentnie,ale mysle,ze takie "piwo nie piwo" nie zaszkodzi

pomylilam sie z nazwa ,sorry ;-);-) no ,ja rowniez zostalam oszukana testem i podobnie jak Ty zaliczylam swieta,sylwester,Nowy Rok,pozniej sporo styczniowych solenizantow ,a test dopiero pod koniec stycznia pokazal 2 kreski ...Tobie wykryl w 6 od Om,czy zaplodnienia ?? bo mi od zaplodnienia ..zaszlam w ciaze ok 21 grudnia ,a test pozyt chyba 25 stycznia ...a jak na zlosc swieta alkohol ,sylwester,NR tez ,pozniej urodziny pare razy ,parapetowka u kolezanki ,Wielka orkiestra tez impreza po wszystkim ,kolezanka z Anglii wrocila tez napilysmy sie ...nie chce nawet pamietac ...ale w swiadomej ciazy w zyciu ...o to w nieswiadomej niejedna lze wylalam i noc nie przespalam..a martwie sie caly czas ,ale czasu nie cofne :-(:-( w swiadomej tylko te karmi i.lechy free i raz te czekoladki z brendy sobie pozwolilam ;-) zaluje ,ze na to beta hcg nie poszlam ,ale nie mialam nawet pojecia ,ze takie cos jest ...to moja pierwsza ciaza,na dodatek zupelnie nieplanowana ,ponad to nie dowierzalam ,ze moglabym byc w ciazy ,oczywiscie szansa byla po to testy robilam ,ale skoro byla jedna krecha to sie nie przejmowalam i cieszylam karnawalem ,a pozniej placz ,czy dzidziusia nie uszkodzilam ..gdybym wiedziala o ciazy w zyciu bym sie nie napila

mialam tu taki topik o fas ,wpadlam w zupelna paranoje i depresje na tym punkcie ,bo za kolnierz nie wylewalam ,ale wierze ,ze abstynencja przz cala reszte ciazy spowoduje ,ze maluszek urodzi sie zdrowy ;-)

Gość zxnjuh
też się martwię właśnie, bo nieświadoma o ciąży byłam na 2 weselach i piłam tam alko, teraz żałuję i nie mogę sobie darować, że taka głupia byłam. Do tego piłam ocet jabłkowy... i ogólnie bardzo nie dbałam o siebie.. teraz żyję od usg do usg.

no tak jak ja tez od usg do usg i byle do porodu ...tez wyrzucam sobie ,ze powinbam wiedziec ,przemyslec ,a nie chlac i lazic po imprezach ,ale czasu nie cofnie sie ..placze nad tym do tej pory ,popadlam w prawdziwa depresje przez to ,zamknelam sie w sobie ze swoim poczuciem winy ,obwinianiem ,ze kocham sie bez zabezpiecz ,a potem nie przemysle tego tylko imprezuje ,ze powinnam zachowac rozwage ,ale tego nie zrobilam ..testy mnie zmylily,a potem nagle zaskoczenie ,bo jak na zlosc akurat byl wysyp imprez po zaciazeniu :-\

ja niedoswiadczona myslalam ,ze jak negatywny to.negatywny !!! tymbardziej ,ze bylo napisane ,ze juz 6-cio dniowa ciaze wykrywaja ...i zmylilo mnie to , powinni pisac ,ze moze nie wykryc ,teraz juz to wiem ,ale wtedy nie wiedzialam :-(:-(:-( zaluje bardzo jakbym wiedziala to w sylwestra nic bym sie nie napila nawet lampki wina ,ewentualnie ze 2 lyczki symbolicznie i tyle ...

wierze ,ze bedzie dobrze i Wam dziewczyny zycze tego samego !! alkoholiczki rodza zdrowe dzieci to.my jak podczas niewiedzy wypilysmy kilka razy ,a potem abstynencja to musi byc dobrze !!! i nie potrafie zrozumiec kobiet ,ktore wiedza o ciazy i chlaja az sie upija ..to strasznie podle...

Gość mkmkmk
amanda a co to jest to 0m???? :) bo nie wiem :) test pozytywny wyszedł mi 3 stycznia, dwa dni później poszłam do gina i on powiedział, że to 6 tydzień ciąży.