Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość podrozniczkowataaa

co do jedzenia na długą podróż pociągiem?

Polecane posty

Gość podrozniczkowataaa

hejka poradźcie co wziąć do jedzenia na kilkanaście godzin podróży? tak żeby było smacznie, pozywnie i aby nie śmierdziało, nie wkurzało innych pasażerów to co jem, zapach itd dlatego też rady typu jajko, kabanos, zimny mielony - odpadają :o kanapki są ok, ale dość nudne... poza tym z czym je wziąć? co innego?

Gość wyrodna ciężarówa
jaja na twardo :D

Gość samotnalatemmmmmmm
banany, drozdzowki

Jakieś słodycze,zapychacze typu ryż preparowany,jakaś sałatka bez majonezu np lodowa sałata,ogórek zielony,pomidor.Chlebek typu Wasa albo pieczywo z nutellą...

Gość z gilem
z sałatą i serem żółtym. pierś z kurczaka też ok.

Gość podrozniczkowataaa
sałatka? i w czym to wezme? pojemnik i widelec? :P nie no oczywiście doceniam rady jajka odpadają :o słodycze - nie jadam raczej...

Gość podrozniczkowataaa
o, może faktycznie pierś z kurczaka do kanapek, przynajmniej nie śmierdzi tak jak mielone

No a co jest złego w plastikowym pojemniku i widelcu?Przecież nie wszystko można jeść rękoma..

Gość podrozniczkowataaa
no ale chodzi o to by tez było to kompaktowo spakowane :) ale hmm, pomyslałam o takiej sałatce z makaronu, piersi z kurczaka, z odrobiną majonezu, do pojemnika a do tego kanapki z serem żółtym

majonez Ci się zważy w taki upał...nie wiem kiedy jedziesz,ale tylko bólu brzucha można sobie narobić..nie polecam żadnych sosów...

Gość podrozniczkowataaa
w sumie zaczynamy podróż po 16, będziemy jechac przez noc to może nie byłoby tak źle?

Gość z gilem
pasibrzuch :)

Gość podrozniczkowataaa
pasibrzuch? mam niedowage :o

Gość samotnalatemmmmmmm
jezu ale po co zaraz ukladac wielki jadlospis.. to tylko kilkanascie godzin nic sie nie stanie jak zjesz cos nudnego np kanapki moze lepiej w termos pomidorowa a w pudelko ziemniaki ze schabowym??? i salatka ja bym wziela kanapki - kanapka z serem i czyms szynkowatym z kurczaka nie smierdzi bo jest prawie bez zapachu banany - bo sa dobre na uczucie głodu i syte i slodkie i nie smierdza moze ze 2 drozdzowki - nie smierdza i jak sie ma ochote na cos slodkiego to w sam raz a jak nie to zamiast drozdzowek to sa takie jakies twory z ciasta np francuskiego a w srodku jakis wklad z miesa albo kapusty z grzybami i to nie smierdzi bo tego tam tyle co kot naplakal w termos cieply napoj- co kto lubi butelke wody mineralnej moze batoniki musli - bo sa w miare zdrowe i pozywne i nie smierdza i starczy jak bez miesa zyc nie mozesz to w kanapki / bułki faktycznie wkroj sobie ugotowanego kurczaka - tez nie smierdzi

Gość podrozniczkowataaa
a czy ja powiedziałam, że musi być jakieś specjalne menu? po prostu pytałam o jakąś alternatywę, niekoniecznie mięsną a jeść muszę, mam problemy z nagłym spadkiem cukru i omdleniem, muszę być najedzona cały czas :D poza tym mam męża żarłoka

Gość ja na taką podróż własnie
spakowałabym do pojemników jakieś sałatki

Gość Eldorado654
Wiem, że to dal dzieci, ale ja zawsze kupuje sobie kilka saszetek musów owocowych w tubkach - z Holle sa według mnie najlepsze. to zagryzam bułą albo kanapką ze zwykłym masłem. Jak smakuje! MMmm!:)