Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małgoś";"

jak rozpoznać??

Polecane posty

Gość małgoś";"

Jestem w 20 tyg ciąży. Jak rozpoznać skurcze i niepokojący ból brzucha od takiego normalnego który zdarza się w czasie ciąży (w wyniku rozciągania). Lekarz powiedział że jak będę czuła że boli mnie brzuch i twardnieje więcej niz 5 razy na dzień to mam się do niego zgłosić. Tylko że według mnie to brzuch mam cały czas twardy więc jak mam poznać że coś jest nie tak??

ja jestem koncowka 29 tyg ,od srody wchodzi mi 30 i od kilku dni napierdziela mnie brzuch ,mam straszne ciagniecia macicy i brzuch boli jak na okres i tak od kilku dni leze w lozku ...wizyte u lekarza mam za 2 tyg..w ogole od 3 m-cy mnie nie badal na wizytach ,bo twierdzi ,ze nie ma potrzeby :-\ tylko usg w :23 tyg i tam z polozeniem macicy bylo ok , a teraz piernik wie przekonam sie za 2 tyg ,narazie leze i oszczedzam sie

Gość małgoś";"
Ja na ostatniej wizycie byłam w piatek i powiedział że wszystko jest ok. A bada mnie co wizyte i robi usg.

ja teraz w 32 tyg bede miala 3 usg i juz ostatnie ,nie badal mnie od ok 16-17 tyg ,mialam jednak to usg w 23 tc i bylo ok , teraz 2 tyg musze wytrzymac..bede sie oszczedzac i jakos dotrwam ,ale czasem te bole sa mocne , w razie co na pogotowie pojade jak bedzie baaardzo mocne narazie znosne ..a Ty bylas w pt na usg i wizycie wiec na 100% jest ok

Gość Bezpłatne porady medyczne
Witam i zapraszam do odwiedzenia portalu medycznego http://porady-medyczne.com.pl Znajdziesz tam interesujące i napisane zrozumiałym dla pacjenta językiem artykuły z różnych dziedzin medycyny, a także porady ekspertów - lekarza i farmaceuty. Polecam artykuł o endometriozie - o tym, czym właściwie jest endometrioza, co to dla kobiety oznacza i jakie są nowoczesne metody leczenia. http://porady-medyczne.com.pl/artykul.php?id=33 a także, artykuł dotyczący nietypowych objawów bólowych, które mogą być spowodowane występowaniem endometriozy. http://porady-medyczne.com.pl/okiem_eksperta.php?id=24 Czym jest endometrioza, jak wpływa na możliwość zajścia w ciążę, a także czy zwiększa ryzyko raka - te i inne informacje znajdziesz na naszym forum. Jeśli masz wątpliwości, chcesz o coś zapytać, masz kłopoty ze zdrowiem lub wyniki których nie rozumiesz... odwiedź nas i zadaj pytanie lekarzowi albo farmaceucie Zapraszam

Gość hdsfhkknv
jak czytam jak troszczą się o was wasi lekarze to jestem przerażona. w 1 ciąży miałam 3 usg ale badanie na każdej wizycie (+dwa prywatnie) w drugiej chodzę do innego i usg to pewnie będę mieć z 10 jeśli nie więcej. badanie na każdej wizycie pełen komplet badań laboratoryjnych, a jak między wizytami idę się o coś dopytać bo nie mam nr tel do lekarza to czasem też muszę wskoczyć na fotel. a chodzę na nfz więc podejście waszych lekarzy mnie mocno szokuje ja to bym od razu zmieniła lekarza

Gość hdsfhkknv
no i jeszcze dodam że zostałam poinformowana że w przypadku jakichkolwiek wątpliwości on kieruje pacjentki do szpitala na dodatkowe badania i obserwacje. może i trochę jest aż nad to skrupulatny ale przynajmniej w tej ciąży mam komfort psychiczny i spokój, bo lekarz sam o wszystko dba i nie muszę się prosić o nic