Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość O co chodzi????

CZY TO GORSZĄCE?

Polecane posty

Gość szalona_kapelusznica
czy wy wszyscy poszaleliście? Majteczki, im bardziej dopasowane tym lepiej, to pierwsza bariera ochronna przed brudnym piaskiem a co za tym idzie infekcjami dróg moczowych u małych dzieci.... Jak Wam tak fajnie dzieci puszczać nago, to może same sobie siadajcie w piachu i się bawcie świetnie..... bez niczego. Szkoda Wam pieniędzy na kostium kąpielowy, albo dwa? Chcecie swoje maluchy narazić na ból i branie leków?

Gość O co chodzi????
Ktoś wyżej napisał o przyjemności patrzenia na gołe dzieci Ja jak patrze na gołe dziecko to myśłę tak: Ale mu fajnie,słodko wygląda,ma radosne dzieciństwo,całe zycie przed nim ale lepiej żeby nie dorastał za szybko-itp. Jak widzę dziecko w majtakach do głowy przychodzą mi jedynie takie myśli: kurcze chyba mu źle tak w tych mokrych gaciach,teraz wyszedł z wody i słonko grzeje a on/ona w stroju ile może mieć 1,5 2lataka? -przesada! chodowanie białych śladów po stroju kąpielowym od urodzenia kiszenie w mokrych łachach ze sztucznego poliamidu i elastanu od urodzenia bleee. Zero swobody juz od urodzenia rodzice męczą.

Gość masakra jakaś
miałam w czasie studiów dodatkowe zajęcia z seksuologii i to co zapamiętałam bardzo dobrze to, że są dwa bardzo poważne powody dla których dzieci zawsze powinny mieć na sobie majteczki. Po pierwsze w miejscu publicznym jest po prostu brudno i szczególnie w przypadku dziewczynek siadanie z gołą pupą może skończyć się infekcją narządów rodnych, a wykrycie tego i leczenie w przypadku takich maluchów jest wyjątkowo kłopotliwe. Drugi powód to pedofilia, plaza czy kąpieliska są wymarzonym miejscem dla pedofili, którzy bez poblemu mogą zrobić zdjęcie czy filmik komórką. Uświadomcie sobie, że to do dla was jest rozkoszną gołą pupcią dziecka dla kogoś innego może być obiektem seksualnym. Co wy na to, że taki zwyrodnialec później zaspokaja się oglądając fotki waszych pociech...

moj syn ma trzy lata i nigdy nigdzie goły nie latał. Sama bym sie zle czula jakby moje dziecko biegalo nad woda gołe. I tez nie podoba mi sie to jak na 20 dzieci jedno jest gole. Genitalia to prywatnosc iintymnosc. A dziecko male to co!? Rodzice moga je obnazac? Dla mnie i dla mojego meza to nie smaczne i ochydne patrzec na czyjes genitalia....

no nie wiem, ja prędzej teraz wystąpilabym goła, jak wtedy :D jeżeli dziecku to nie przeszkadza, to ok jeżeli dobrze się czuje gołe, to nie ma problemu ale jeżeli się nie czuje dobrze? dlaczego nie brać pod uwagę jego zdania? ja biorę, nauczona swoim doświadczeniem świat dzieci niewiele różni się od świata dorosłych, są takie same niuanse, intrygi, przyjaźnie i nienawiści jak wśród doroslych tylko większość dorosłych po prostu tego nie pamieta ja pamiętam doskonale, niestety...

Gość O co chodzi????
Moje dziecko urośnie i się zmieni ma jeszcze czas na gacie Pilnuje go jak oka w głowie i na ludzi też zwracam uwagę Mam na uwadze wszystko a mimo to nie popadam w paranoję Dzieciństwo jest dzieciństwem i byle pedofil mi tego nie zmąci!

Gość boszeee a nie slyszalas o
mowisz ze pilnujesz, a na tłocznej plazy obserwujesz kazdego faceta czy nie gapi się na tylek Twojego dziecka? zaden problem zrobic fote komrką czy nagrac film

Gość O co chodzi????
Co mnie obchodzi czy jakiś pedofil sobie strzepie patrząc na moją córkę? Ważne, że ona będzie mogła radośnie biegać bez majteczek, bo na tym polega dzieciństwo! A pedofile? Niech sobie patrzą i się onanizują, i tak jej nie będą mieli!

Gość O co chodzi????
Ja szanuję dziecięcą wolę niczego nie ignoruję Dziecko powinno dorastać swoim własnym tempem niczego nie będe przyśpieszać i na siłę uświadamiać że majteczki to muszą być bo inaczej to wstyd Jaki wstyd? Wstyd to zwały celulitu i pomarszczone ciało a dziecko to sama słodycz żadno zgorszenie żaden wstyd!

Gość boszeee a nie slyszalas o
"Co mnie obchodzi czy jakiś pedofil sobie strzepie patrząc na moją córkę?" normalnie brak slow......

Gość kiciarax
To po co założyłaś ten temat?

Gość O co chodzi????
01.07.2012] 22:25-ja tego nie napisałam! To się podszywa pani która ma coś przeciwko dziecięcej nagości i brzydzi ją patrzenie na dziecięce genitalia

Gość 27-letnia mama
Moja córeczka też nigdy goła nie latała, właśnie z tego powodu, że nie chciałam jej narażać na infekcje i nie chcę, aby moje dziecko było obiektem seksualnym dla pedofilów. Jak miała 1 rok i 2 latka biegała w zwykłych majteczkach, teraz kupiłam jej kostium kąpielowy dla maluchów.

Gość O co chodzi????
A pedofila nad wodą widiałam raz Jak miałam 13lat i faktycznie trzepał jak to napisałaś sobie ale faktycznie nikt nie zginoł!

Ja widzę, że autorka odpowiada tylko na pedofilię... a nie na aspekt zdrowia dziecka. Gratuluję postawy............

Gość O co chodzi????
Ja i reszta dzieci byliśmy w strojach jednoczęściowych mój był nawet aseksualny bo dwa rozmiary za duży a mimo to pedofil sobie ,,trzepał"

Gość Fajne jest piękne
Autorko, a czy sądzisz, że matki dzieci, które stały się ofiarami pedofilów twierdziły inaczej niż Ty? Też uważały, że mają oczy naokoło głowy. Gdybym ja była pedofilem, to chciałabym się znaleźć jak najbliżej roznegliżowanych dzieci. A gdzie takich jest najwięcej? Na plażach i basenach. A gdyby jeszcze te zdarzyło się jakieś dziecko zupełnie nagie - byłabym w raju! "Ta malutka cipeczka, której mogę zrobić zdjęcie, malutki siusiak, mogę nakręcić filmik, podskakujące seksownie dziecięce pośladki -mmmmm..... Ta niewinność, zupełnie gołe ciałko, dziecięca beztroska... chętnie bym wziął takie dziecko na kolana i pokazał ptaszka ktory daje mleczko..." Tak właśnie myśli pedo. I nawet nie zorientujesz się co zrobi.

Gość O co chodzi????
Ja myślę że z tymi pedofilami to jest tak że poprostu są i nie ma dla nich znaczenia czy są gacie czy ich nie ma Temat ich raczej nie dotyczy Chodzi o swobodę dziecka a pedofil jak robak i tak gdzieś tam sobie żyje i tak żyje

Gość kiciarax
Po co założyłaś temat, skoro swoje wiesz?

Gość O co chodzi????
Jeśłi chodzi o siadanie pupą gdzie popadnie to mowy nie ma! Moje jeszcze nie usiadło nigdzie poza czystym kocykiem i ręcznikiem! Nie obawiam sie zatem infekcji pilnuję tego!

Gość O co chodzi????
Założyłam temat bo chciałam wiedzieć co wami kieruje że zakładacie strój kąpielowy rocznym i dwuletnim dzieciom...

Gość jsnaj
Heh no to faktycznie beztroskie ma dzieciństwo. Z gołą dupą beztrosko lata ale na piach z innymi dziećmi usiąść nie może :D Dzięki, już wiem jacy ludzie pozwalają dzieciom biegać nago.

Gorszące? Niekoniecznie, ale ja osobiście wstydzę się gdy widzę nagiego malucha na plaży. Co innego dziecko swoje czy z rodziny a co innego obce, gdy zobaczę dziecko bez majtek na plaży czuję się jak pedofil przez sam fakt, że na niego spojrzałam. Ale nie robię z tego tragedii, odwracam się a maluch niech się bawi, nic mi do tego :)

Gość O co chodzi????
Ja nie żałuję na strój mi żal go zakładać tak małemu dziecku

Gość O co chodzi????
Moje dziecko jest takie od urodzenia Nie wiem może mam szczęście ale nigdy nie zrobiło niczego nietaktownego i niczego głupiego Ani nie wejdzie gdzie nie trzeba ani nie usiądzie tam gdzie nie wolno poprostu taka mała doskonałość no cóż Ja poprostu nie muszę nic mówić to jest taki aniołek.

na kocyku czy ręczniku też masz piasek.... zakładaj i nie myśl o tym w kategorii szkoda mi zakładać małemu dziecku majtki czy strój... a na basenach, swoją drogą masz wymóg pieluszek do wody albo strojów kąpielowych...

Gość O co chodzi????
Ja czasem zakładam żeby nie odbiegac od innych ale jak mi dziecko wyrwie i gonie za nim z gaciami to po drodze mówię sobie Bez sensu niech sie pobawi jak skończy wytre i gacie suche ubiore.

Gość O co chodzi????
Byłam w tym roku nad morzem i też pozwoliłam nago poganiac po piachu tymbardziej że piach włazi tam nawet przez majtki i dres Ale nie ma problemu 50od plaży mieszkanie i łazienka zawsze po powrocie kąpiel.

Gość Ja sie sparzylam :P
Ogarnijcie sie... Jak dziecko wyjdzie z wody w mokrych gaciach i usiadzie na piach z dupskiem, to piasek niby nie dostanie sie do gaci? Gaciory chronia przed tym? :D:D:D a potem sie dziwia ze dzieciaki alergie maja, bo od malego trzymane pod kloszem-bo to brudne, tamto brudne... Co do majtek-to jestem za-na plazach, basenach.

też jestem za ubieraniem. argumenty już znasz - po pierwsze względy higieniczne - infekcje, pasożyty, itp. po drugie: nawet nie wiesz ile takich zdjęć i filmików nagich dzieci z plaż i basenów krąży po stronach pedofilskich. poza tym nie rozumiem tych tekstów o mokrych, sztucznych majtkach - dziecko wychodzi z wody, zakładasz mu suche. bawełniane.