Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość _atomówka10142

jak spalić tłuszcz z brzucha???

Polecane posty

Gość _atomówka10142

witam, czy wiecie może jak mogę spalić tłuszcz z brzucha? i po ilu minutach spala się tkanka tłuszczowa? Bardzo proszę o pomoc. Dziękuję.

Gość do jasnej cholery ;)
Bieganie to najlepsze wyjście żeby pozbyć się brzuszka, ale do tego oczywiscie dietka-5 małych posiłów dziennie, przejadanie sie w przypadku otyłosci w tymmiejscu jest najgorszym z mozliwych rzeczy.

Gość _atomówka10142
wiem.. masz rację. ;) cały czas jestem na diecie. a powiedz mi.. czy zamiast biegania, mogą być dwie godziny na rowerze w szybkim tempie???

Gość lajla90
Może byc rower jeśli nie lubisz biegać.

Gość a ile trzeba biegac w tygodniu
ja biegam 3 razy po pol godziny ale wydaje mi sie ze to za malo

Każda aktyność fizyczna jest wskazana, rower to też bardzo dobra sprawa. Rezygnacja z białej mąki, cukru i nabiału- przy tego typu problemie, jakim jest tłuszczyk odkładajacy sie na brzuszku.

Bieganie 4-5 razy w tyg przynosi dobre efekty.

Gość _atomówka10142
nie o to chodzi.. tylko że mieszkam w Anglii, a tutaj pada przez ''369'' w roku.. i to by było trochę bez sensu.. a mam rowerek stacjonarny, więc sobie zapierniczam przez cały dzionek. ;) chyba że jeszcze dodam bieganie w miejscu przez jakieś 30 minut? ?

Rower angazuje duża ilość mięśni i jest bardzo wskazany o ile nie mówimy o rowerku stacjonarnym, bo to już całkiem inna histroia.

Atomówka ja mieszkam w Irlandii :) w tym roku to z pogodą już całkowicie do kitu. Biegam codziennie, niezaleznie od podogy.

Gość marika...
tez mieszkam w Anglii i biegam reguralnie - 3-4 razy w tygodniu. Zapisz sie na silownie i biegaj na tasmie. Poza tym jesli bedziesz non stop robila taki sam trening to organizm szybko sie przyzwyczai i przestaniesz spalac. Po cardio trzeba zrobic cwiczenia na miesnie brzucha - nie koniecznie brzuszki - wbrew ogolnym przekonaniom nie dzialaja najlepiej....

Gość _atomówka10142
aha. no to ok. :) Cieszę się że rower to też dobra sprawa. :D Zależy mi najbardziej na tym żeby mięśnie na brzuchu były bardziej widoczne, i żebym pozbyła się tkanki tłuszczowej. ;) tak jak mówisz. unikam białego pieczywa, tłustych potraw.. (ugotuję sobie pierś z kurczaka od czasu-do czasu) nie jem ziemniaków, makaronów itd.. , jem warzywa, owoce, mleko ale z płatkami ( żeby było jasne pół procentowe. ;) ) i jeżdżę codziennie.. myślisz że mam szansę osiągnąć jakieś rezultaty??????????

Jeśli tylko się ruszasz i nie pochłaniasz zbyt dużej iloscie kalorii to pewnie że masz szanse :)

Gość marika...
nie mozesz codziennie robic tego samego, bo przestanie to przynosic rezultaty. Trening musi sie zmieniac, musi byc roznorodny. Sam rower nie zalatwi wszystkiego. Dobre sa zajecia na silowniach spalajace tluszcz.

Gość _atomówka10142
Marika.. wiem. ;) i to już też przerabiam. :D ćwiczę mięśnie brzucha 3 razy w tygodniu. po 10 min, a teraz zaczynam jeszcze robić po 100 brzuszków codziennie. :) a swoją drogą laseczki.. wiecie może jak można zgubić parę centymetrów w talii??

Gość ddwedrff
Co do diety to wydaje mi się ze taka podstawa to - koniec z kolorowymi napojami - koniec z fastfoodem ogólnie z jedzeniem niezdrowym (smażonym) - koniec ze słodyczami - koniec z jedzeniem po 21 ? 22 ? 23 ? ;p Niewiem na ile posiłków rozłozyć 3 - 4 ? Mam też pewne ograniczenia co do obiadu np raczej jestem zmuszony zjeść to co w domu mi podadza typowe polskie obiady Nie mam też zamiaru sie głodzić wiem z doświadczenia ,że jedzenie np 1200kcal dziennie szybko odchudziło by mnie nawet bez ćwiczeń ale chce redukować sam tłuszcz a nie tłuszcz+ mieśnie

Gość _atomówka10142
do jasnej cholery - ;) ' staram się nie jeść więcej jak 600 kcal dziennie. marika.. hm.. chyba masz rację.. nie wiedziałam zbytnio o tym.. masz rację, już nie długo będę miała wakacje, to zapiszę się na wakacje, i będę codziennie rano biegać do parku i na basen. :) Mam nadzieję że zobaczę rezultaty! :D

Gość ssssssssaaaaasss
owoce przeciez tez maja cukier i to fruktoze wiec sie dlugo spala , 60% bialka 30% weglowodanow i 10% tluszczy

Gość ssssssssaaaaasss
aha a kolorowe napoje moga byc byle bez cukru !! czyli cola light etc.

Gość _atomówka10142
ddwedrff Tak.. zdecydowanie to wszystko co powiedziałeś odstaw na bok. Ja tak zrobiłam ; nie jem słodyczy, fast foodów, białego pieczywa.. ( ale jeśli lubisz chleb to kupuj sobie razowy), a z tymi obiadami.. ważne żebyś nie nakładał sobie całego talerza..! Nałóż sobie z 2 ziemniaki i połowę mięsa.. wystarczy. A najlepiej do kup sobie mrożone warzywa i gotuj je na parze.. to tego ugotuj sobie pierś z kurczaka, i już.. nie dość że pierś ma dużo białka co jest świetne na mięśnie, to warzywa nie mają praktycznie Wcale kalorii.. a posiłki to rozłóż sobie tak ; rano po wstaniu zrób sobie śniadanie.. nie wiem jak ty tam jadasz. ;) ja lubię sobie zrobić kromkę chleba razowego z szynką z drobiu, bądź jajka na twardo. ;) ; posiłki powinieneś jadać co 3 godziny.. 3 syte, a 2 to lekkie przekąski.. mogą to być np. różne koktajle. które są bardzo zdrowe i pożywne, bądź jakiś jogurcik.. :)

Próbowałać się kiedyś owijać się folją spożywczą podczas wysiłku ? :) Jakieś 5 lat temu kiedy byłam pączkiem to właśnie tak robiłam i jezdziłam na rowerku stacjonarnym, lało sie ze mnie jak cholerka i efekty były bardzo fajne.

Gość jestem lobietą
weź żelazko rozgrzej i jeździj po brzuchu 180 celsjuszów wystarczy

Gość ja mieszkam w
Irlandii Polnocnej i pogoda to ciagle do dupy, wiec kupilam sobie bieznie, bo juz nie moglam sie doczekac normalnej pogody, a biegac w takim deszczu jak tu sie nie da, bo buty zgnija poprostu....

Gość ja mieszkam w
a i po bieganiu na biezni, robie cwiczenia rozciagajace i brzuszki i przysiady

Gość jestem lobietom
trocjhe głupie

Gość _atomówka10142
a co do napojów.. to niby i może być ta coca-cola light.. ale najlepsza jest woda.. jest to że tak powiem prysznic dla mięśni.. również znakomite są herbatki.. bardzo polecam zieloną.. czytałam nawet że zielona herbata pomaga.. bo wchłania tkankę tłuszczową - a poza tym świetnie smakuje. :)

A owoce możńa jeść, bo mitem jest to że tłuczą. Owoce bedą tluczyć jesli je łaczymy z innymi pokarmami, zjadane solo nic nam złego nie zrobia w wrecz przciwnie. Ja jak juz wspomniałam, kiedys byłam pulpecikiem, a teraz ciesze sie szczupła sylwetka a zjadam w wiekszosci owoce.

Gość jestem lobietom
lepiej tarczyce sobie sprawdź

Gość cola light :/
cola light to sam syf i nie polecam nikomu !!! co z tego ze ma mniej kalorii, jak zanieczyszcza organizm, a człowiek jesli ma wiecej toksyn to nie chudnie w takim stopniu jak ten mniej zanieczyszczony.

Gość jestem lobietom
bo sobie spalisz tłusz i dostaniesz wytrzeszczu