Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

teraz ja mówię

Związek między alergią a autoimmunologicznym zapaleniem wątroby?

Polecane posty

Od prawie roku leczę (a właściwie diagnozuję) swoje schorzenie w poradni hepatologicznej. Zaczęło się od podwyższonych prób wątrobowych, ASPAT i ALAT nieznacznie, GGTP już tak - powyżej 100. Miałam również objaw, którego nie wiązałam w ogóle z tymi wynikami, bardziej z plecami, otóż średnio raz na miesiąc budził mnie w środku nocy ucisk w lędźwiach promieniujący potem na całe plecy, miałam drgawki z zimna (gorączka) i było mi niedobrze, i dopiero, gdy zwymiotowałam, dolegliwości mijały. Później gdzieś przeczytałam, że takie objawy są przy kamieniach żółciowych. Ale wracając do mojego leczenia - wykluczono WZW typu B i C, na USG wszystko było w porządku, po wykonanej biopsji wątroby również. Lekarz prowadzący zalecił mi stosowanie Proursanu i rzeczywiście, wyniki wróciły do normy ... na chwilę, bo po pół roku nieznacznie się pogorszyło i lekarz zalecił zwiększenie dawki o 50% (z 2 do 3 tabletek). Ostateczną diagnozę usłyszę za ok. 2 miesiące, gdy zrobię badania wykluczające AZW, natomiast teraz zaczęłam się zastanawiać, czy te wyniki mogą mieć związek z alergią, na którą cierpię od dziecięcych lat i która z każdym rokiem się nasila? (wcześniej była tylko na kwiaty polne i trawy, teraz na więcej roślin oraz pojawiła się również alergia na niektóre owoce (nektarynki, jabłka) i sierść zwierząt (pomimo tego ,że żyję z psem prawie od zawsze i nigdy nic mi nie dolegało). Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź.

Gość cbadef
wg mnie jest na to jedna rada - przeprowadzić 2-6 tygodni dietę oczyszczającą warzywno-owocową wg dr med. Ewy Dąbrowskiej www.ewadabrowska.pl