Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maskoleda

MAM 21 LAT, CHCĘ IŚĆ DO PRACY A NIE MOGĘ !!!

Polecane posty

Gość maskoleda

Ze względu na pewne okoliczności kończyłam szkołę później .. tzn teraz pisałam maturę, mam matematykę do poprawki w sierpniu, polski i angielski całkiem dobrze, polski nawet bardzo dobrze, ale nie w tym rzecz.. Mieszkam w małej wsi pod Krakowem, tzn bardziej pod Wieliczką, dojazd do Krakowa w dwie strony kosztuje 11 zł dziennie, licząc po 20 dni to nie jest mała kwota. Dotyczy ona tylko dojazdu i to na trasie, gdzie jeździ bus- a do mnie jeżdzi tylko jeden.. jakbym chciała się doistać gdzieś indziej gdzie bus nie jeździ to muszę doliczyć bilety... rodzice, szczególnie matka codziennie mi mówi, ze mam iść do roboty i się wyprowadzic, ze ona ma dosc ( sama siedzi w domu ) ale żebym zapomniała o tym, że mi da na busa choćby połowę.. ze sama mam sobie poradzić.. pytam się jak mam to zobic ?????? nie ma kto mi pożyczyć, babcie same wiążą koniec z końcem, nie daja mi zadnych pieniedzy, casem 20zł na dzien dziecka, rodzina odpada bo nie ma z nimi kontaktu, poza tym to ludzie, z którymi nie chciałabym mieć do czynienia... nie mam skąd wziąć !!!!!!a nie ma możliwości dorobić u mnie na wsi, bo już szukałam... to najgorsze ! ta niemoc ! nawet jak znajde prace to muszę liczyć się z tym, że nie mam jak dojechac.. na rowerze 25 km to ciezko aby dotrzeć :O CO MAM ZROBIC NIE MAM NA NIC I NIE JAK ZAROBIĆ :O a w lodówce jest pomidor i serek topiony, jak coś mówię na ten temat to matka mówi IDŹ I ZARÓB.. ale jak mam to zrobić ?! ojciec oddaje jej cała wyplate i ona rzadzi, sam zawsze jest po jej stronie

Gość maskoleda
mam z tego tytułu już myśli samobójcze.. całe dnie spędzam w pokoju, 40 sttopni a ja mam tv i kompuyter, nie mam tutaj nawet gdzie wyjść, tak bardzo chciałabym mieć swoje pieniądze, wyprowadzić się, życ w miesice, pracować...!!

Gość tomasz78uij
jak juz znajdziesz to prace to spieprzaj z domu jak najdalej, a jak matka bedzie na starosc chciala zebys jej dala cos jec to tez jej powiedz: idz i zarob! twoja stara pewnie tkwi w glebokim PRLU i mysli ze wszedzie jest praca, wspolczuje.

Gość no tak........
wynajmij stancje w krk

Gość przeprowadzka?
wspolczuje CI bardzo:(

moja matka ma 41 lat, więc nie jest jeszcze taka stara.. ale mówi, ze sama nie ma aby m idac i ze nie ma opcji a papieroski codziennie po 12 zł, nawet do dwóch paczek to na to zawsze jest sama siedzi w domu i gówno robi a mnie wygania, ale na dojazdy nie ma mam chłopaka, ale on zarabia mało, miał raka niedawno, wiec wszystko co zarobi to się dokłada do domu czy czasem kupi mi cos do ubrania, ale są to groszowe sprawy

Gość Lolaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
zapisz sie na bezrobocie ! oni musza coś znaleść a jak nie znajda po jakims czasie to beda ci placic

Gość bringoo
we 2 musicie wynajac jakas kawalerke potem szukaj lepszych prac,zdaj mature, idz na zaoczne najtrudniejszy jest pierwszy krok

nie będę szukała sponsora, bo po 1sze mam chłopaka,a po 2 to wbrew mnie. Nie jestem ani brzydka, ani głupia . Myslę, że coś tam tez potrafię, szybko się uczę, właściwie to pracowałabym aby zarobić tak minimum 1000 zł, zeby odliczyc dojazdy i aby została jaklaś kwota na wynajem mieszkania, chłopak tez moze cos wkrótce stałego znajdzie.. ale nie chcę być od niego zależna, poza tym sam ma mało pieniędzy aby móc mnie wspomóc..

byłam na bezrobociu, ale taki wypad to 11 zł i nie mam na to by regularnie jeździc, tym bardziej że jak powiem matce aby mi dała to mnie wyzwie od takich i owakich .. jak mam pare grosze to tez chciałabym sobie kupic chocby antyperspirant czy cokolwiek,wiec z dojazdami ciezko .. sierowali mnie na rozmowe, ale okazala sie to praca na produkcji , wybrali kogoś innego

Gość 787394
"zapisz sie na bezrobocie ! oni musza coś znaleść a jak nie znajda po jakims czasie to beda ci placic " kto ci bedzie placic? haha . bujasz w olokach. jak jestes zarejestrowany w urzedzie jako bezrobotny to zeby dostac zasilek musisz pracowac wczesniej conajmiej przez rok i wyplata musi byc nie mniejsz niz 1500zł. a jak spelniasz te warunki to zasilek i tak bedziesz dostawac tylko przez pol roku a pozniej maja cie w dupie. Takie sa w Polsce warunki!!

codziennie wysyłam CV, patrzę na ogłoszenia, ale z reguły mam odpowiedzi od facetów, którzy liczą na pracę + seks z szefem albo są to ulotki, gdzie zarobiłabym za 5 godzin 30 zł - 11 zł dojazd to 19 zł dniówka.. ale to nie w tym rzecz... zwyczajnie NIE MAM ZA CO JEŹDZIĆ !

Gość bringoo
ja pierdole w krakowie na pewno jest praca na kasie zarabiaja 2000zl i to powinno ci starczyc na poczatek

MOGŁABYM pracować w jakimś butiku czy też solarium, jako opiekunka też.. no cokolwiek.. jestem osobą atrakcyjną, kulturalną, schludnie się ubieram.. ale jak ktos patrzy w CV i brak mi doswiadczenia to mnie odsyła.. a tak naprawdę nie zdaje sobie sprawy z tego, ze byłabym lepsza niz niejedna osoba z doswiadczeniem, która ma w dupie robotę. ja dawałabym z siebie wszystko..

Popytaj na wsi. Może sąsiad ma dziecko do przypilnowania, psa do wyprowadzania albo malowanie płotu czeka? Szukaj w najbliższej okolicy najpierw.

2000 na kasie? No ciekawe gdzie... =.=

Gość bringoo
solarium i butik to pracuja dziewczyny z wyzszym wyksztalceniem

hmm. myslisz ze to takie łatwe?? rozglądałam się i na kasę chcą z reguły Panie od 30, wykonanie badan nie jest tanie, a ja nie mam ani złotówki i nie mam skąd jej wziąć. a bez badan sanepidowkich nie ma mowy o pracy na kasie.. poza tym 2 tys na kasie? chyba lekka przesada... nie chodzi o pracę nawet tylko o pierwszt miesiąc jazdy do tej pracy, skad wziac te pieniadze!?

hmm... w solarium pracują Panie z wyższym wykształceniem ?? heh, nie chce mi się wierzyć, że niektóre tlenione solary z tipsami na 5 cm mają za sobą studia :)

Gość wspóczuje :( :(
:( moze popros tate pogadaj z nim mimo ze trzyma strone mamy może jednak da ci na te bilety ?

Gość esdw3dededfe4
nie jestes głupia, to czmu matury nie zdałaś? Ja na Twoim miejscu bym pojechala gdzieć zarobić, chocby i sprzątac, a jak juz bedzie troche kasy to do Niemiec bez wykształcenia nic nie zdziałasz, teraz nawet ludzie po studiach są bezrob otni

kyu 6 domów naokoło mnie to sama rodzina , to po 1sze.. ludzie, których dochody nie przekraczają 1000zł na 5 osób, takze wiesz.. zreszta w 1szym moim poscie napisałam, że szukałam pracy na wsi- bezskutecznie.

bo zabrakło mi dwóch punktów do zdania? skonczyłam liceum humanistyczno- artystyczne, więc czuje się mocna z polskiego i tego typu przedmiotów- humanistycznich, historia na przykład. nie zamierzam się z tego tłumaczyć, miała przerwę w nauce, wiec wynik matury jaki mam to i tak duży sukces.. nie chce abyście mnie rozliczali z każdego słowa i chyba niepotrzebnie ten temat powstał co do mojego taty - to przydupas matki, od 20lat robi w tym samym zakladzie, oddaje matce cala kase, co ona powie jest swiete, juz to przerabiałam

Gość Agi 88 , mam
Podczas olimpiady balo tyle...... Trzba balo tylko chciec i dziennnnnei byl inny.

Gość Agi 88 , mam
Dobrze placili.

a ogłoszenie, ze posprzątam itd dodaje codziennie na portlach .. ale nie wiem czy to wiek mnie wyklucza czy co , bo są odpowiedzi od mezczyzn, którzy chcą sprzątania ale nago na przykład.. szukam pracy długi czas.. ale jak sobie znajde taka dorywczą to na jeden, dwa dni i zanim dostane na busa przez 2 dni to uslysze, ze ejstem kurwą i dostane w pysk jak bede chciała jeszcze, nie mam ochoty zyc

Gość 787394
to pogadaj z matką pizdą ze jak masz niby prace znalezc skoro nie masz naweet na bilet? chyba ze chce zebys poszla na autostrade?

Pożycz od kogoś z rodziny, znajomego... Ja byłam w podobnej sytuacji. Wyprowadziłam się na swoje (spadek) a biednie urządziłam sie i znalazłam pracę dzięki odłożonemu 1 000 , dostałam pierwszą wypłatę niedawno i jest już lepiej:) Ostatnie grosze wydałam na bilet, jadłam byle co... Warto było. Kup miesięczny

jak jej mówię to ona mówi - POZZYCZ SIE OD KOGOŚ ale kurwa od kogo ?? nie mam od kogo!!!!!!!!! chciałam wziąć pożyczkę, chwilówkę, ale nie dadzą mi