Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jnxhkajshdHX

Zasiłek rodzinny - pomóżcie

Polecane posty

Gość jnxhkajshdHX

Witam, mam prośbę, żeby ktoś kto się orientuje w temacie, podpowiedział mi. Chodzi mi o to, że dostaję z funduszu alimentacyjnego alimenty i zasiłek rodzinny. Alimenty dostaje się co miesiąc to wiem :D ale chodzi mi o zasiłek. Będzie przyznawany przez cały rok, czy tylko w miesiącach nauki szkolnej, czyli od września do czerwca. Syn chodzi do II gimn. W lipcu dostaniemy alimenty, a co z zasiłkiem? Obowiązuje na wakacjach> ? Z góry dzięki, bo niesttey nie orientuję się, a to pierwsze miesiące korzystania z tej "przyjemności" pozdrawiam

Gość jnxhkajshdHX
Nie chcesz pomóc>? trudno> Ale po co komentujesz? Nie znasz mojej sytuacji, nie znasz mnie, nie wiesz dlaczego muszę korzystac z takiej pomocy, jak zaznaczyłam pierwszy raz. Świadczy to o tym, że nie miałam potrzeby korzystania, czyli miałam pracę, miałam pieniądze. Różnie się dzieje, raz lepiej, raz gorzej. Stało się coś, co sprawiło, ze muszę korzystac z pomocy, nie jest to twoja sprawa. Jeśli nie chcesz pomóc, to nie wiem po co wgl odpisujesz w temacie?

Gość czarnaKropka
caly rok.na decyzji bedzisz miala do kiedy. nie pamietam ale chyba do pazdziernika obowiazuje.

dostajesz cały czas, przez wakacje również, po wakacjach zaraz najlepiej złożyć nowe dokumenty na kolejny nadchodzący rok,

Gość jnxhkajshdHX
Dzięki, poszukam tego kwitka, chociaż ciężko będzie w calym stosie dokumentów, który się na mnie zwalił w ciągu ostatnich miesiący :( W każdym razie, mam nadzieję, że przez cały rok.

Gość czarnaKropka
do zasilku za wrzesien jest dodatek z tyt.rozpoczecia roku szkolnego.chyba 100 zl

dostaniesz przez wakacje tez, zeby utrzymac ciaglosc alimentów i zasiłku musisz zlozyc nowe wnioski o te swiadczenia, najlepiej w sierpniu o alimenty i we wrzesniu o zasilek, mozesz złozyc te wnioski pozniej ale wtedy bedziesz miala miesiac bez kasy. pamietaj sierpien alimenty przedluzasz, wrzesien - rodzinny

tak na 100% przez cały rok, ja pobieram zasiłek rodzinny od urodzenia dziecka, przez wakacje również dostajesz bo przecież przez cały rok jesteś mamą, we wrześniu\pażdzierniku zaraz sobie złóż nowe dokumenty aby nie było przerwania w płaceniu,