Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NANWQNKDBDNKLJWD

Helena czy Lena ?

Polecane posty

Gość NANWQNKDBDNKLJWD

Ktore sie wam bardziej podoba imie ?

Gość kokokokoeurospoko.o
Wczesniej Lena mi sie bardzo podobalo,ale odkad sie zaczal ten szal na to imie pare lat temu-tak mi obrzydlo,ze go teraz nie cierpie. dlatego jak dla mnie -Helena

Gość tu macie nowy
Uwaga będzie dużo: Imię Lena Lena to imię pochodzenia greckiego i wywodzi się od słowa Selene, co oznacza Księżyc. Liczbą, która została przypisana do imienia Lena jest jedynka, która oznacza osoby władcze, które lubią zawsze być we wszystkim pierwsze, co idealnie pasuje do imienia Lena. Jeśli chodzi o znak zodiaku odpowiedni dla imienia Lena to są nim Bliźnięta, planetą oczywiście jest Księżyc. Kolorem, który został przypisany Lenie jest żółty, który wskazuje na osoby niezwykle zazdrosne, co również idealnie pasuje do osób noszących imię Lena. Przy imieniu Lena można również wyróżnić totemy: roślinny to orchidea, a zwierzęcy to wątłusz. Imię Lena wskazuje na osobę, która jest pełnia energii i ogólnie rzecz biorąc jest to bardzo pobudliwa osoba. Ważną cechą osoby noszącej imię Lena jest niewątpliwie wrażliwość dosłownie na wszystko począwszy od ludzi, a skończywszy na sztuce. Co nie zmienia faktu, że osoba nosząca imię Lena jest straszną zazdrośnicą oraz lubi sobie rządzić innymi. Lena ma również to do siebie, że jest strasznie leniwa i najlepiej odpowiada jej nic nierobienie i życie w pełnym luksusie. Lena jest osobą bardzo kapryśną, która często miewa humory i wtedy ciężko z nią wytrzymać, dlatego też ma niewiele koleżanek, za to mężczyzn dzięki temu, że Lena jest z reguły osobą piękną, ponętną i seksowną, bardzo do Leny ciągnie. Lena zaś to taka osóbka, która lubi grać na uczuciach i wykorzystywać mężczyzn, dlatego w szybkim czasie robi z każdego chętnego swojego niewolnika. Jeśli, więc chodzi o uczucia to pod żadnym względem nie są w nich stałe. Nawet jeśli jednego dnia są w kimś zabójczo zakochane, drugiego dnia mówią, że nic nie czują. Imię Lena bardzo często określane jest hasłem: "Istota doskonała, piękność królestwa", co samo przez się rozumiane jest, że Lena to bez wątpienia osoba próżna, dlatego też sama w życiu nic nie osiąga, nie doznaje również prawdziwej miłości. Choć posiada niebanalną inteligencję to jej w ogóle nie wykorzystuje, woli skupiać się na własnym wewnętrznym świecie pełnym marzeń o bogatym księciu z bajki, który sprawi, że będzie żyła w luksusie. Zawody idealne dla imienia Lena: (w ostateczności) modelka, aktorka, piosenkarka Zdrobnienia imienia Lena: Lenka, Lenuś, Lencia, Leneczka, Lenusia, Leni Imieniny: 03.02, 05.22, 05.24, 05.25, 05.27, 05.29, 07.31, 08.18, 10.23, 11.10 27.04.2011. 19:53 Imię Helena Imię Helena wywodzi się z starożytnej Grecji i oznacza "kosz trzcinowy" bądź "pochodnię", "blask", "księżyc". Liczbą przypisaną imieniu Helena jest liczba sześć, która to znana jest jako liczba księżycowa, a także liczba dająca spokój. Właśnie takie są Heleny - spokojne, wyciszone, wyważone, nie dające się ponieść emocjom. Szóstka to także liczba ogniska domowego - Heleny są osobami bardzo rodzinnymi, kochają życie rodzinne, swój dom i swoich bliskich. Jako, że imię Helena z greckiego znaczy księżyc ( od bogini Selene ) to planetą wyznaczoną dla tego imienia jest właśnie księżyc, co potwierdza spokojną, rodzinną naturę osób noszących imię Helena. Znakiem zodiaku, który najbardziej odpowiedni jest dla Heleny jest księżycowy Rak, ale odpowiednia będzie też wyważona Waga. Jak już było wspomniane osoby noszące imię Helena są osobami o spokojnej naturze, które unikają wszelkich zatargów, a wręcz zawsze przystają na to, co mówią inni. Nie są ani wybuchowe, ani roztrzepane. W życiu kierują się zdrowym rozsądkiem a nie porywami serca. Są bardzo rodzinne i przyjaźnie nastawione do otoczenia. Kochają przyrodę i poezję. Są pewne siebie, ale nie wywyższają się, nie są egoistkami. Nie są też próżnymi panienkami, choć jak przystało na Heleny są bardzo ładne - w końcu imię to wywodzi się od mitologicznej pięknej Heleny, którą porwał Parys. Heleny są bardzo wierne w miłości, ale często też nie znajdują kandydata na męża. Dlaczego - przecież są piękne? Dlatego, że długo szukają swojego ideału, nie wybierają pierwszego lepszego, a czasem nie znajdują wokół siebie tego odpowiedniego. Rzadko zmieniają zdanie - co jest wręcz niepodobne do kobiety. Z pozoru zimne i niedostępne, ale jak się je pozna to da się odczuć ich przyjazne nastawienie. Najlepiej czują się w zaciszu swojego domu i tylko tam nie czują osaczone, tylko tam potrafią się odprężyć. Są tradycjonalistkami i wg. tradycji wychowują swoje dzieci, których pragną mieć całą gromadkę. Idealnym zawodem dla osób o imieniu Helena jest malarka, pisarka, grafik. Zdrobnienia: Hela, Heluś, Helenka, Elena, Helka, Helen, Helcia, Helusia, Lena Imieniny: 2 marca, 23 kwietnia, 22 maja, 3 lipca, 13 sierpnia, 18 sierpnia 28.04.2010. 12:30

Helena! No chyba, że chcesz by dziecko miało baaaardzo popularne imię, bo Lena jest chyba 2 czy 3 na liście najczęściej nadawanych imion. A jakby niew było Lenka moze być zdrobnieniem imienia Helena.

Gość ghghghhg
Nie dawaj imienia Helena bo ono jest pechowe. Mówi się, ze Helenom się nie wiedzie w życiu. Ja znam 1 Helenę która rzeczywiście ma pecha w życiu. A poza tym Lena jest ładniejsze.

Gość sjhdxswjxdcb
zdecydowanie Lena O Hela o Hela twoje ciało mnie onieśmiela :P

Gość oł noł
Helena. Dosc juz tych zmyslonych Len, Nadii i patologicznych Nikoli :O

Gość luśka lenuśka
Ja mam Lenę wołam ją Luśka I z potwierdzam z postu wyżej "Imię Lena wskazuje na osobę, która jest pełnia energii i ogólnie rzecz biorąc jest to bardzo pobudliwa osoba. Lena jest osobą bardzo kapryśną, która często miewa humory i wtedy ciężko z nią wytrzymać"

tu macie nowy - podasz źródło? Jestem ciekawa co piszą o innych imionach

Gość tasiemkowa
Lena

Gość Helena! Lena brzmi
patologicznie jak Pola, Lola, Andżela, Dżesika, Nadia, Nikola i inne dziwolągi. Helenka jest klasyczna i elegancka.

Gość hela w opałach miała
przeyebane....

Gość tini mini uini
helena - jak stara gruba baba lena jak z patologicznej rodziny gdzie matka ma 16 lat i jest miss dyskoteki