Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość o wozkachhh

Problem z wózkiem. Kupić 2 funkcyjny czy najpierw gondola, potem spacerówka?

Polecane posty

Gość o wozkachhh

Stoję przed ważnym dla mnie wyborem i mam dylemat, mam nadzieję, że pomogą mi doświadczone mamy w wyborze wózka. Kupić wózek 2 funkcyjny, czyli gondola i spacerówka, a potem ewentualnie jak dziecko będzie miało 1.5 roku jakąś parasolkę? no, chyba że nie będzie to koniecznie, bo może dobrze wybrany wózek 2 funkcyjny posłuży do samego końca? a może kupić samą gondolę. na allegro tego pełno np: http://allegro.pl/wozek-gleboki-skyline-simply-14-new-2012-i2435183247.html http://allegro.pl/wozek-gleboki-lekki-klasyczny-gratis-i2437186064.html a potem po tych 7-8 m-cach jakąś spacerówkę np: http://allegro.pl/aluminiowy-wozek-spacerowy-coto-baby-torino-i2434214702.html ??? Rodzę zimą, więc na początek aż do wiosny przyda się duża obszerna gondola, a kiedy dziecko zacznie siedzieć i będzie lato, myślałam o spacerówce Z jednej strony korci mnie, żeby kupić wózek 2 funkcyjny np. X lander albo Mutsy, a potem ewentualnie go sprzedać w dobrym stanie po 1 dziecku, ale z drugiej strony, czy to warto?

Gość spokojnie...to tylko awaria
nie znam osoby, która po 1,5 roku nie kupiłaby jednak lekkiej i wygodnej dla rodzica i dziecka spacerówki typu np.parasolka. Radziłabym Ci kupić mimo to dwufunkcyjny, bo w lecie dziecko nie będzie plackiem lezało w gondoli, ani też siedziało ciągle, tylko będzie chciało ogladac swiat na przemian ze spaniem, No i wtedy zawsze możesz rozłożyć na płasko, lub gdy nie śpi- na pochyło czy pół-siedząco. Półroczne dziecko nie siedzi tak stabilnie, by wozić je na siedząco, często śpi,więc jednak potrzebna jest ta dwufunkcyjność na dłużej niż rok.

Gość kamcia1507
Ja bym kupiła jakąś tańszą gondolę, a później lepszą spacerówkę, ewentualnie dwie: jedną na dłuższe spacery, a drugą na szybkie wypady. Podobnie jak ty urodziłam zimą i gondoli prawie nie użytkowałam, gdyż były takie mrozy, że nie wychodziłam, a jak wychodziłam to na maks godzinę. Ajak dziecko skończyło 6 mscy to przesadziłam do spacerówki.

Gość galeria kukurydzy
kup porządny używany wózek wielofunkcyjny a nie jakiś badziew spod częstochowy. na allegro jest dużo dobrych używanych wózków w tej samej cenie np mutsy, maxi cosi quinny

Gość kamcia1507
spokojnie...to tylko awaria - większość spacerówek jest chyba rozkłądana na płasko? ja swoje dziecko przesadziłam do spacerówki rozkładanej do pozycji leżącej jak miało 6 mscy.

Gość srujka
wszystko zalezy od tego, gdzie mieszkasz:dom, czy mieszkanie na wysokim pietrze, winda, czy schody i czy jesli wysoko mieszkach, to masz opcje zeby, zostawic wozek na dole nie lubie parasolek z jednego wzgledu: nie da sie ich normalnie prowadzic jedna reka i sa niskie (w moim wypadku prawie wszystkie wzozki sa niskie-dlatego tez zretygnowalam z bugaboo, mimo ze jest niesamowicie zwrotny) co Tobie polecam to kupno wozka dwufunkcyjnego na stelazu aluminiowym lepszej firmy (jesli chcesz taniej- nie boj sie kupic czegos uzywanego- mutsy, maxi cosi, bugaboo, teutonia czy quinny wytrzymaja naprawde wiele dzieci) jesli chodzi o spacerowke to polecam cybex calisto, jedna z niewielu parasolek, ktora mozna "normalnie" prowadzic pozdrawiam :)

Gość srujka
aaaa i mutsy jak najbardziej polecam, mamy 4 rider i kocham ten wozek od pierwszego spaceru :) zajmuje jednak sporo miejsca w bagazniku, nam nie przeszkadza, bo mamy obszerny, ale gdy ktos ma naprawde maly samochod musi odczepiac kolka (naprawde proste i szybkie)

Gość jak to jest?
Ja polecam 2. funkcyjny. Moje dziecko, kiedy tylko zaczęło próbować siedzieć ok. 4. mieś., to ten wybór dla mnie był idealny, bo na spacerze raz spało, a raz chciało siedzieć. Teraz mam jeszcze wózek typu parasolka, bo dziecko ma 10 mieś.