Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwiona zonka

Bóle serca u 30 latka

Polecane posty

Gość zmartwiona zonka

Mojego meza od wczoraj boli serce.W nocy go bolalo,nie mogl lezec na lewym boku,momentami ciezko mu sie oddychalo.Rano to samo...Do tego jakies nietypowe dla niego objawy zmeczenia i sennosci.O czym takie objawy moga swiadczyc?

Gość Semplice
zawał serca? pęknięta aorta? tętniak? popatrz, to forum kardiologiczne....tyle odpowiedzi od specjalistków

mi kiedyś też tak bolało :( miałam wrażenie że umrę ani siedzieć ani leżeć nic męczyłam się tak dwa dni aż w końcu pojechałam na pogotowie dostałam zastrzyk domięśniowo i ketonal 100 na receptę a okazało się że to neuralgia międzyżebrowa poczytaj o tym na necie.miłego dnia

Gość akh
mnie czasami z miłości serce boli

Gość zmartwiona zonka
Katefoster-dziekuje za wypowiedz.Teraz dzwonilam do niego to mowi,ze "lapie" ggo tak od czasu do czasu ten bol :/ Zobacze,jak mu nie przejdzie do wieczora to zaciagne go na pogotowie...

Gość efwefwe
Mnie też boli czasami serce, szczególnie gdy biorę wdech. Czasami potrafi trzymać tak nawet tydzień. Byłam z tym u lekarza, powiedział że to nerwobóle. Ale warto by Twój mąż sam sprawdził

Gość co oznacza termin
"boli serce"? bo serce "boli" w okolicach mostka jeśli się coś z nim dzieje. jeśli to jest ból w okolicy serca (okolice sutka, bok itp) to w zdecydowanej większości wypadków sa to nerwobóle itp nie mające nic wspólnego z sercem.

Gość gość
"Zobacze,jak mu nie przejdzie do wieczora to zaciagne go na pogotowie..."Szczerze mówiąc radzilbym skorzystac z pomocy lekarza prywatnie. Oczywiście kardiologa.

jeśli boli go cały czas to raczej nie czekałabym do wieczora :( ja jak czekałam to w drodze na pogotowie myślałam że wyzionę ducha zaczęłam oddychać płytko i szybko i pojawiło się mrowienie w kończynach . ostatnio takie bóle miał mój tato,zadzwoniliśmy na pogotowie , przyjechało dali zastrzyk przepisali przeciwbólowe mocne i nie trzeba było się samemu fatygować. współczucia dla męża ja od tamtego czasu trzymam zawsze ketonal 100 w apteczce na wszelki wypadek :O

Gość zmartwiona zonka
Mi tez sie zdaje,ze to nerwobole :/ Wlasnie mi powiedzial,ze juz tak kiedys mial i po 3 dniach mu przeszlo...Jak wroci z pracy to dam mu ketonal.

Gość mimo to trzeba
zrobić badania ja mam 31 lat i też odczuwałam bóle,robiłam wszelkie badania które za każdym razem są inne raz wychodzi niedokrwienie a raz nic nie ma na jesień mam powtórzyć badania bo nie wiadomo co już jest :(

Gość a mnie czasem kłuje w mostku
"bo serce "boli" w okolicach mostka jeśli się coś z nim dzieje. jeśli to jest ból w okolicy serca (okolice sutka, bok itp) to w zdecydowanej większości wypadków sa to nerwobóle itp nie mające nic wspólnego z sercem" jak szybko wypiję energy, ale od żołądka też może kłuć

Gość Czekając na rozsądek
dlaczego lekceważycie takie objawy? Mam znajomą która w wieku 32 lat przeszła zawał o tym nie wiedząc..... mój facet w tym wieku przeżył cudem pękniętą aortę - też zbagatelizował zmęczenie, problemy w oddychaniu i bóle w klatce.... uratowali go w ostatnich sekundach...co kosztuje pójść do lekarza i dowiedzieć się?

Gość Ratownik22
Zmartwiona zonko. Po pogotowie trzeba było zadzwonić. Bo to mógł być zawał.

Zmartwiona zonka to ja.Jejku,straszycie mnie tu strasznie :-S :'( Mam nadzieje,ze to nic groznego,ze to tylko nerwobole...Jego siostra byla w tamtym roku z takimi samymi objawami i wyszlo wlasnie to,do tej pory raz na jakis czas ja to chwyta :/ Badania oczywiscie zrobimy,jak najbardziej,tylko teraz ciezko z terminami na NFZ a prywatnie koszta ogromne... :-( Bynajmniej u nas.I mowie tu o kardiologu oczywiscie.

Gość gość
Cóż, takich spraw nie należy bagatelizować, jak najszybciej należy się przebadać i postawić diagnozę. Szybko można się przebadać na Bobrowieckiej 9, mają tam świetnych specjalistów i nowoczesny sprzęt.

Gość gość
Czyżby Iwonka?