Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kendydsdsd

czy studia sa ciezkie ?

Polecane posty

Gość kendydsdsd
hehe to jeszcze mozesz isc na studia tylko nikogo nie pytaj jak tam jest

Gość losparano
zależy jakie miasto. Ja jestem w warszawie. Stosunkowo łatwo się prześlizgnąć, ale trudno było się dostać. Ale mimo wszystko jest ciężko, zarwane noce, mocno zredukowane życie towarzyskie, stres i system rywalizacji (ci którzy mają kiepska średnia na muszą iść na słono płatne magisterskie). Jeżeli chodzi o program to raczej jest zredukowany. Z 12 godzin projektowania tygodniowo zeszliśmy do 7. Kiepska tendencja ale pozwala na pracę własną. A właśnie praca własna jest tutaj najważniejsza. To od razu widać na wystawie semestralnej kto się stara a kto nie. Trzeba się wyróżniać żeby coś znaczyć w tym zawodzie. Co do praktyk. To po 1 roku 2 tyg inwentaryzacji po 2 roku 2 tyg budowlana po 3 roku 2 tyg projektowa. Do uprawnień 3 lata w biurze 1 rok na budowie. Książkę praktyk można wyciągnąć na początku 4 roku.

Gość basia_basia_baś
To zależy. Jak olewasz sobie studia to są ciężkie, a jak się uczysz - to schodzą lekko. Wszsytko zależy od twojego podejścia. Ja studiuję na Akademii Morskiej w Szczecinie i nie zauważyłam, żeby było jakoś super ciężko (ale to pewnie przez to, że się faktycznie uczę, a nie narzekam, że dużo wymagają).

Gość olakokakola
Moja studia są dosyć ciężkie (Akademia Morska w Szczecinie), ale daje rade. Dzięki stypendium nie muszę pracować dodatkowo, zeby się utrzymać w obcym mieście. Mieszkam w akademiku, więc często proszę o pomoc studentów ze starszego rocznika. Przedmiotów jest niesamowicie dużo, do tego praktyki i sporo uczenia się po nocach.