Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zielone buciki

praca w Niemczech- pomozcie

Polecane posty

Gość zielone buciki

praca polega na sprzataniu biur glownie w warsztacie nocleg zapewniony, pracodwaca odciaga miesiecznie 120 EURO za mieszkanie ... i takie moje pytanie czy to duzo czy nie ????? nie wiem jakie te domki ...ale plac ( warsztat samaochodowy) to taka rupieciarnia ale duzo tam Polakow pracuje i ponoc pracodawca tez malo placi czy 5 EURO za godz czy mniej tezmoze zaplacic ????

Gość zielone buciki
czy 120 euro to duzo na miesiac za pokoj ?? nie wiem jeszcze w ilu tam sie mieszka ...i czy ubezpieczenie w tym jest ... ale on by mnie tam zameldowal

Gość ccczx
W Polsce spokojnie zarobisz 5 euro/godz, nie ma sensu wyjeżdżać:P

Gość hartina
120 euro za nocleg to bardzo malo, wiec wysokiego standardu na pewnie nie bedziesz miala....5 euro za godzine nie bede komentowac, bo to zdzierstwo...ten kolo w najgorszym wypadku dostaje za ciebie 11 euro...dlatego oplaca mu sie sprowadzic polakow co pojda za 5 euro pracowac.. w jakim miescie jest ta praca?

Gość letkkaaa
Przy zarobku 5 euro na godzine 120 za mieszkanie to duzo. Nie oplaca sie wyjezdzac, zeby tyrac za 5 euro na godzine. Poszukaj innej pracy.

Gość zielone buciki
ja wlasnie tak pytam mniej wiecej ... bo sie zastanawiam, to przez kogos bym miala zalatwione ... ale jak czytam ze w Niemczech mozna od 350 euro wynajac mieszkanie ( nie wiem czy sie nie myle...) to dla mnie to by bylo duzo niestety... te 120 euro .... osoba ktora mialaby mi pomoc tam zalatwic prace to mowi ze na pytanie ile sie zarabia nie odpowiedzial... a jak ja powiedzialam ze np w Holandii w szlarniach przy pomidorach ok 1 tys euro sie zarobi ...to powiedziala ta osoba ze napewno tyle nie, ze gdzie z 500 euro by mi placil ... nie wiem co robic .. bo w Polsce 1 tys bym zarobila i reszta prowizja, a ja musze miec conajmniej 2 tys na reke by utrzymac mieszkanie osoba ta juz mieszka od kilkudziesieciu lat w Niemczech i mowi z jej by placono ok 8 euro brutto a takim polakom to z 5 euro ... to jest bardziej wschodni zachod , pod Holandie ta osoba stara sie i szuka dla mnei pracy i wlasnie sie obawiam aby czy aby zarobie ... bo np z biura agencji .. do Holandii tez sporo czytalam np nl-jobs i nadgodziny i po 3 mies mozna ponad 8 tys przywiesc ... a tu troche sie boje

Gość zielone buciki
mam jeszcze pytanie bo to bylaby pierwszapraca za granica dla mnie , po prostu musze , bo tu w Pl nie zarobie 2 tys , a w moim miescie 1100 jak to sie ma ze stawka godzinowa np w Holandii ,ta normalna stawka, nie dla mlodziezy ... przy zbiorach, przy kwiatach, w szklarniach ..bo tam tez lukalam... ale musialabym jechac sama ... a w Niemczech .. to nie powinnam narzekac na te 5 euro tak mi mowia... angielski znam ... tam sprzatanie samochodow , mycie i sprzatnie biur w tym warsztacie samochodowym

Gość hartina
zielone buciki...5 euro to bardzo malo..nie wiem czy zarobisz tyle co w holandii, ale ktos cholernie z ciebie zrzyna..normalnie na polnocy niemiec w pracy przez agencje pracy zarabiasz najmniej 6,5 ...ale jak nie masz wybory to jedz.. aha za 350 to mieszkania nie wynajmiesz...moze za 400 plus prad

Gość zielone buciki
kurcze nie wiem :( bo tu by mi ktos zalatwil juz tam mieszkajacy ... a do holandii ...chociaz bardzo bym chciala do tej holandii, ale to ze nigdy nie bylam i sama ... bo tam chyba napewno wiecej sie zarobi ??