Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama16latki

mama16 latki

Polecane posty

Gość mama16latki

mam 16 letnią corke ktora ma problemy z rowiesnikami, jest spokojna, grzeczna , mila, lubi ludzi, ale... nie jest lubiana, lubią ją tylko dorośli, nie ma kolezanek, chlopaka, nikogo, ma tylko mnie. juz nie wiem jak jej pomóc , namawialam, zeby zapisala sie na jakies kolko zainteresowan , ale ona nie chce, siedzi sama, ona ni c zlego ie robi, ale jest inna niz rowiesnicy, tak jakby urodzila sie o 100 lat za pozno, jakby byla z innej epoki, nie klnie, nie bije nie umie sie obronic, , w gimnazjum byla dreczona przez innych, jedynie nauczyciele ją lubią. pomóżcie, podpowiedzcie, jak z nią rozmawiac, co mam zrobic zeby zaczela sie dogadywac z mlodzieżą.

Gość pewatyrko
Mam podobnie. Na chłopaka ma szansę gdyż to on faceta się tylko wymaga. Jakbyś miała takiego syna to raczej nie miałabyś szans zostać babcią w przyszłości.

Gość mama16latki
juz babcią to jakos nie spieszy mi sie byc, tylko szkoda mi corki, jest bardzo samotna, a bardzo pragnie przyjazni, lub chciaz kolezenstwa, marzy o chlopaku- jak kazdy w tym wieku, ale nawet kolezanek nie ma, nawet jednej

Gość uiguigijgjk989
bo masz pi*de nie corke..... trza bylo nie wychowyewac na mieczaka... ale z drugiej strony..... nie martwisz sie ze zostanie nastoletnia matka, zrobi sobie tatuaz na czole czu zacznie brac narkotyki... sa jakies plusy

Gość rfgdg
Wychowałaś ją na porządną kobietę lecz jest nie przystosowana do reszty społeczeństwa. Jest po prostu inna. Dziś rządzi seks i to jak najszybciej wykonywany niestety takie czasu a Twoja córka wychowana w innych zasadach po prostu nie pasuje.

Gość bylam taka
jak Twoja corka ale mialam przyjaciolki... moze to zalezy od srodowiska... ja sie dobrze uczylam wiec chodzilam do dobrych szkol zawsze i tam ludzie tez nie bluzgali a nawet jak ja to nie picie piwa, nie chodzenie na imprezy owszm bylo dziwne ale wszyscy to akceptowali

Gość czy nie uwazacie
Ciesz się z takiej córki.. i na siłe jej pryzjaciół nie szukaj.. przyjdzie czas to spotka bratnią dusze.. To nie ona jest dziwna tylko jej rówieśnicy rpzepelnieni agresja i kompsumpcyjnym stylem życia. Gratuluje mądrego dziecka.

Gość mama16latki
[zgłoś do usunięcia]uiguigijgjk989 bo masz pi*de nie corke..... trza bylo nie wychowyewac na mieczaka... ale z drugiej strony..... nie martwisz sie ze zostanie nastoletnia matka, zrobi sobie tatuaz na czole czu zacznie brac narkotyki... sa jakies plusy to tyjestes pier................dolniety i pewnie tacy jak ty dręczą slabszych nie szukam jej na sile kolezanek, duzo z nia rozmawiam, zqwsze mowie zeby byla sobą i nikogo nie udawala, zeby nie zatracila godności, tylko jest mi jej strasznie żal, ona ma dobry chrakter ale nie umie sie znależć w tym swiecie pelnym przemocy, prawde mowiąc boje sie o juej przyszlość,

Gość i9ju8
Tacy ludzie dziś zostają starymi kawalerami i prawikami a dziewczyna cóż jak ładna to może ktoś będzie chciał ją zaliczyć to tylko starą panną zostanie.

Gość mama16latki
mam nadzieje ze nie kazdy facet musi udowadniac swoją meskosc i zaliczac, boze jaki ten swiat jest podly MAM PROSBE NIEKTORZY IECH NIE ZABIERAJA GLOSU , ZALICZANIE I INNE TEGO TYPU UWAGI ZACHOWAJCIE DLA SIEBIE I WAM PODOBNYCH,

Gość mama16latki
TEZ LICZE A TO ZE SIE WZMOCNI PSYCHICZNIE, ZE NAUCZY SIE ZYCIA, MOZE JAK SKONCZY LICEUM , WTEDY JUZ BEDZIE DOROSLA, MOZE POGODZI SIE Z TYM ZE ZYCIE JEST TAKIE BRUTALNE, CHOCIAZ MI SAMEJ CIEZKO SIE Z TYM POGODZIC, CIAGLE LICZE NA TO ZE JEDNAK WIEKSZLOSC LUDZI ,TO OSOBY Z WRODZĄNĄ KULTURĄ, TYLKO ZE ONI SĄ SPOKOJNI I MALO WIDOCZNI A CHAMSTWO WIDAC I SLYCHAC Z DALEKA

Witaj Zmartwiona :) Nie przyspieszaj "biegu wydarzeń", znajdzie drogę , swoje miejsce, przyjaciół . Wychowałaś dziecko najlepiej jak umiałaś , jest jaka jest... chyba to dobrze, że jest cicha , skromna i mądra . Nie bój się o Nią...dojrzeje emocjonalnie i znajdzie to, czego szuka :) pozdrawiam ;**

Gość mama16latki
NOSTRA obys miala racje, pragne tylko tego zeby zyla normalnie, zeby nie byla taka wyobcowana, Mam nadzieje ze jak juz bedzie dorosla to wtedy jakos sie odnajdzie w tym wszystkim, bo rownoczsnie jej rowiesnicy tez dorosna, ona znajduje wspolny jezyk wlasnie z osobami doroslymi, chyba dlatego ze jest wychowana troche inaczej niz inne dzieci, zawsze tlumaczylam ze trzeba miech godnosc, honor, ze nie mozna byc przekupnym czy lizusem, ze trzeba byc uczciwym itp, i mam taka Anie z zielonego wzgorza, ale brak Diany i Gilberta :)

Gość hjgdfd
No to żeś skrzywdziła córkę będzie sama bo nie ma tych samych wartości co Jej rówieśnicy. Będzie musiała szukać starszych mężczyzn może nawet w Twoim wieku.

Tylko pozazdrościć :) Udało Ci się wychować "Kwiat Paproci" Kobieto . Dbaj o Nią i nie wkręcaj Jej chorych filmów o przystosowaniu do "społeczeństwa". Dojrzeje...zrozumie czego Jej potrzeba w życiu i co jest najistotniejsze , aby być porządnym Człowiekiem. Chroń ten Skarb ; Pozdro:)

Gość mama16latki
dzięki. podniosłam się na duchu:). macie rację nic na siłę, niech zycie toczy się normalnie i wszystko się unormuje, ludzie dojrzewają, wiedzą co dobre a co złe ,

Gość ;lokil
Ciesz się, że to córka anie syn. Tak wychowanych mężczyzn kobiety dziś nie chcą wręcz nimi gardzą.

Gość mama16latki
takich chlopakow nie chcą rozwydrzone nastolatki , ale jak juz troche dojrzeją to chcą miec takich mężów, bo na nich mozna polegac.

Gość ;lokil
Tylko, że jak dojrzeją to niedoświadczony facet będzie na starcie skreślony. Jak miał zdobyć doświadczenie jak w wieku nastoletnim dziewczyny go nie chciały?

Gość mama16latki
bedziue zdobywal doswiadczenie gdy dorośnie , przeciez chlopak 20 letni to ie jest starzec tylko mlodzieniec, wtedy bedzie szanowal dziewczyne a nie zaliczal , byle wiecej i czesciej, na zasadzie byle jak i z byle kim, uwazam ze na seks w wieku nastoletnim to o wiele za wczesnie, wiek nastoletni to trzymanie sie za ręce patrzenioe w oczy itp, i wiem ze takiego spokojnego, niesmialego zadna nie bedzie chciala bo on jest dla nich maminsynkiem i dziwadlem one wolą tych barwnych , wersolych odwaznych, w tym miejscu wlasnie zaczyna sie kwadratura kola.

Gość ;lokil
To się zgadzamy ale niestety światem rządzi większość i dziś nastały takie czasy, że właśnie najlepiej najszybciej byle z kim byle to zrobić. Smutne ale świat idzie w w tym kierunku.

Gość jest dziwna,nie dlatego,że
jest sama,bo tu się na siłę nic nie zdziała,znajdzie swoich ludzi to znajdzie,nie znajdzie to nie znajdzie,ale dlatego,że nie ma celu i zainteresowań,takich,które odciągną od zastanawiania się na nad głupotami,

gdyby miała np.obsesyjny cel skończenia medycyny ostatnich poważnych studiów,to ani jej ani tobie takie pierdołowate myśli do głowy by nie przyszły,to są prawdziwe cele i problemy,reszta to są pierdoy,które albo się rozwiążą albo nie

Gość luuuuudzie
zainteresowania ma, lubi malowac, interesuje sie tez sportem , ale jest odludkiem, maluje w domu a nie daje sie namowic na klub, boi sie wyjsc do ludzi. tyle zlego doznala ze sie izoluje

Co z ciebie matka,że twoją córkę prześladowano,a ty nie dałaś gnojom popalić sprawą Sądzie Rodzinnym,sorry,ale pierdołowata mimoza z ciebie,chyba musiało charakternego ojca tam zabraknąć,nie ma co biegać na Policję,jeżeli ktoś się przezywa,ale żeby nie reagować,jeżeli jacyś jakieś wypierdki trwale prześladują,baby się za rządy biorą a nie wszystkie potrafią.

Gość przyznaj się sama
napisałas ten tekst niby w imieniu matki widac po stylu ze pisała to gimnazjalistka chyba jednak do konca nie jesteś z innej epoki skoro mataczyć potrafisz , pannom w twoim wieku często wydaje się ze urwały się z choinki i nie pasuja do tego swiata , przejdzie ci wyrosniesz z tego i nie kłam więcej

Niech corka sie nie spieszy z niczym na kazdego przychodzi czas. Ciesz sie ze nie masz z nia problemow typu jestem galeerianka/ dyskotekowa lambadziara. Przyjdzie czas ze znajdzie noemalne towarzystwo i normalnego chlopaka ktory doceni jaka twoja corka jest wspaniala a corce radze zdobyc troche woewnosci siebie bo kazdy jest na tyle wartosciowy by zdobyc przyjaciol i milosc nie szukaj!ac na sile. I niech pamieta ze prawdziwego przyjaciela/pezyjaciolke ma sie tylko jednego/ jedna i nieraz trzeba sie go/jej naszukac