Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

luiza1988

test obciaz glukoxa 75 g pomozcie prosze !!!!!

Polecane posty

dziewczyny potrzebuje pomocy !!!! test obciaz glukoza wyszedl mi 110 lekarz moei ,ze ol.,ale ja chcialabym powtorzyc to badanie ,czy powtorka tego badania i zmow duza dawka culru stwarza jakies zagrozenie dla dziecka ??? pomozcie

Gość niussa
A po co powtarzać jeśli wynik masz w normie?

jakbyś miała cos z cukrem nie tak, to by wyszło od razu po obciązeniu glukozą, a skoro jest w normie to znaczy, że nie masz się czym martwić.

Gość /jadsajjaksdh
po co powtarzać jak jest ok? kolejna nawiedzona? zaufaj troche lekarzowi albo go zmien.. po co robic cos na wlasna rekę ?

Gość mała mała mi
Dlaczego chcesz powtórzyć??

Gość tempa strzałaaaa
jak się tak boisz o dziecko to przestań pić piwo "szklaneczkami" :/

Gość Podobnie
cukru się boi ale karmi co wieczór do kolacji.

dziewczyny ,ale ja nie pytam ,czy mam dobre wyniki ,ani ,czy karmi od czasu do czasu mozna sie napic ..tylko ,czy test obcisz glukoza jest grozny dla dziecka i niewskazany wiecej niz jeden raz !!! czy pozostawia jakies skutki itd !! prosze odpowirdzcie ..to jednak duza dawka cukru i nie wiem ,czy mozna sobie tsk kiedy sie chce i ile sie chce .

Gość ghjvvb
moim zdaniem ni jest,bo patrzac na to ze czasami ktos wymiotuje to musi powtorzyc badanie, jakby to było w jakis sposób szkodliwe to lekarz raczej by nie pozwalał.

Gość niussa
Nie widzę najmniejszego sensu w robieniu powtórnie obciążenia ale jeśli zrobisz znów to NIE ZASZKODZI dziecku. Cukier nie jest zdrowy ale nie jest też trujący Po co w ogóle chcesz powtarzać test?? Coś nie tak jest że nie dowierzasz wynikowi? O co chodzi?

po co chcesz robić jeszcze raz to badanie? ja miałam w ciąży robione chyba ze 3razy, ale miałam do tego wskazania i cukrzyce ciążową, a nie widzi mi sie. Pożycz od kogoś glukometr lub weź z przychodni, w mojej za darmo rozdawali ciężarnym, i sobie mierz poziom cukru od czasu do czasu, jak masz obawy. TYlko czego nie ufasz lekarzowi i chcesz wykonać badanie jeszcze raz?