Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość akakakakaka

uwaga na szkodliwe diety!

Polecane posty

Myślałam, że wszystkie głupie diety znam, ale ten artykuł pokazuje, że jednak myliłam się.

Gość doliczmy jeszcze dukana
do tej listy

Gość dukan nie jest głupi
to nie głupia dieta - to dieta dla mądrych ludzi, rozsądnych i myślących logicznie; jestem na tej diecie, niewiele mam do zrzucenia, ale zdrowie też jest ważne, porobiłam wyniki i są super ... więc nie ma co zrzucać tej diety na czarną listę skrajności.

Gość takie o ja stosuję
na pewno wszystkie diety które są monotonne i wykluczają np całkowicie tłuszcz albo białko , dukana lekarz mi zabronił ze względu na damiar białka mozna sobie uszkodzic nerki i wątrobę :P nie jestes lekarzem to zamilcz

Gość a b,c,d
dukan jest spoko , ale trzeba wiedziec jak go stosowac a nerki to pewnie miałas wczesniej chore a nie po dukanie

Gość dasahhaqwe123
najlepeij zwalic na dukana

Gość dukanowiczka
dieta dukana to najlepsza dieta na świecie, trzeba przeczytać wszystkie książki i przede wszystkim stosować się do ich zawartości :) Nie znam skuteczniejszej diety!!!!!

Gość Angelika bez kamyka
Dukan to gowno Kazdy o tym wie 2 lata po zakonczeniu diety mozna stwierdzic czy sie ma jojo Glupie dupy -tluste dupy :P

Gość zazdrośnice o słabej woli
krytykując dukana musisz mieć coś do powiedzenia na ten temat; sam Dukan sam zaleca wcześniej rozmowę z lekarzem, jeśli o to chodzi, czy dana osoba może zastosować tę dietę, bo rzeczywiście, nie dla wszystkich ona jest; jak ktoś się rzucił na łup cup, owszem schudł męcząc się potwornie po drodze (efekty uboczne wynikające z nieprawidłowego stosowania diety), potem pominął III i IV fazę, a potem się dziwi, że ma jojo, to jest zwykłym idiotą. I tyle w temacie. Poza tym nie każdy lekarz powie, że to zła dieta, znam laskę, która tą dietą pozbyła się innych dolegliwości, w tym grzybicy i w dodatku z błogosławieństwem swojego lekarza.

Dukan to dieta na całe życie, więc nie można jej zakończyć, najwyżej przerwać. Ja sobie chwaliłam dukana, ale z białkiem nie przesadzałam, patrząc z perspektywy czasu więcej jadłam wegli niż białka. A tłuszczu dukan nie zabraniał całkowicie, tylko do 4% we wszystkich produktach oprócz ryb. Tłuszcz z ryb jest nawet zalecany na tej diecie. A jojo będzie zawsze, jak zaczniemy się obżerać, tylko trwała zmiana nawyków żywieniowych nas od niego ochroni. Co z tego, że Dukan pozwala się obżerać bez ograniczeń, po przerwaniu diety nadal zostanie nam to obżarstwo i jojo murowane. Mnie właśnie dieta dukana nauczyła ograniczania ilości jedzenia i nie miałam po niej jojo.

W internecie (i nie tylko w internecie zresztą!) roi się od diet, którymi właściwie można sobie tylko zaszkodzić. To, że jedna dieta skutecznie zadziała na jedną osobę, nie znaczy, że na inną zadziała w ten sam sposób. Wynika to z faktu, że każdy organizm jest inny i każdy organizm inaczej reaguje na zmiany żywieniowe (szczególnie wtedy gdy dieta nie jest zbilansowana). To co dla jednych może okazać się "dietą cud" dla innych może stać się katorgą powodującą poważne uszczerbki na zdrowiu. Jeśli idzie o dietę Dukana, trzeba wiedzieć, że dieta wysokobiałkowa obciąża nerki i wątrobę, powoduje zaparcia (brak błonnika w diecie), podwyższają cholesterol, prowadzi do rozwoju miażdżycy... Czy warto stosować dietę, której twórca w maju bieżącego roku stracił prawo do wykonywania zawodu? Nie polecamy.