Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SyndromBiałegoFartucha

Leczenie kanałowe nowoczesną metodą - pytanie!

Polecane posty

Mam 1 lub 2 zęby do leczenia kanałowego. Potwornie boję się dentysty i wszystkiego co z tym związane - bół, hałas, rażące światło, wibracje w całej twarzoczaszce, konieczność siedzenia bez ruchu. Z nerwów dostaję wysypki i palpitacji serca, do tego stopnia że wszystko rusza się wokół mnie. Naczytałam się, że leczenie kanałowe to rzeźnia, dlatego znalazłam gabinet, w którym są stosowane nowoczesne metody - znieczulenie podawane komputerowo bez igły, zabieg pod mikroskopem i całe leczenie przeprowadzane w ciągu jednej wizyty. Nie byłabym jednak sobą, gdybym nie spytała w tym momencie - czy mimo wszystko, mimo tych cudów techniki, może mnie to leczenie boleć? Czy ktoś z was leczył zęby kanałowo w ten sposób? Liczę na słowa wsparcia, bo tak się boję, że nie mogę normalnie funkcjonować ^^

Gość rozowy
To bujda ze leczenie kanałowe boli!! właśnie jestem w trakcie leczenie drógiego zęba,i też myślałam że to będzie jakas maskarka,ze bol bedzie nie do wytrzymania,a prawda jest taka ze dostajesz znieczulenie i nic nie czujesz.A swoja drogą ciekawe jak niby podano by ci znieczulenie komputerowo??

Gość zdecydowaniee
miałem cały cykl kanałowego- bez znieczulenia (bo z 5 stów by na to poszło), żeby się nie rozdrabniać-totalna rzeźnia :D

Gość zdecydowaniee
zależy, jak kto ma unnerwione kanały, jaka podatnośc na znieczulenie (na mnie lidokaina i tak nie działa), w końcu jakie dostaniesz znieczulenie. w dobrym gabinecie +znieczulenie to pewnie nie jest źle. ale tak na żywca, to uważam, że cięcie skalpelem skóry bez znieczulenia to łaskotki w porównaniu do tego

Podstawą u dentysty jest dobre znieczulenie. I to niekoniecznie lidokainą, bo na mnie też to nie działa. I wtedy możesz mieć wszystkie zęby leczone i będziesz spokojnie siedzieć na fotelu i nic nie poczujesz. Znajdź dobrego dentystę, powiedz, że jesteś wrażliwa na ból i zapytaj o dobre znieczulenie. Ja w ten sposób wyleczyłam się z dentystycznej fobii.

hej tez mam dentystyczną fobie wszytko dla tego że w podstawówkach brali na silę i wiercili i nie dawali z nieczulenia. Od lat nie chodziłam do dentysty ale tydzień temu z soboty na niedzielę zaczęła mnie boleć górna piątka . Ból był nieznośny a w niedziele nie czynny żadny gabinet ani nic z bólem czekałam do poniedziałku tego tyg. Zarejestrowałam się do dentysty na kasę chorych . Przed wizytą chyba ze strachu przestał mnie boleć ząb ale powiedziałam sobie że jak teraz nie zobaczę co z nim jest to będzie mnie bolał. Poszłam lekarz był bardzo miły dostałam znieczulenie ząb do wyrwania z trzema każeniami nie bolało wcale. Już się nie boje wizyta trwała 30 minut a ja zapisałam się na kontrole za tydzień

Znieczulenie komputerowe robi się za pomocą nowoczesnego urządzenia Wand, do dziąsła przytyka się aplikator i komputer nadzoruje ile znieczulenia zostało podane. Wszystko odbywa się bez strzykawki i igły. W to urządzenie wyposażone są najlepsze gabinety dentystyczne w kraju. A ja muszę z tego skorzystać, bo nawet jak idę z kotem na szczepienie to odwracam głowę gdy weterynarz przygotowuje zastrzyk, tak bardzo boję się igieł i strzykawek :D