Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koallka

od dzisiaj rezygnuje z kosmetykow, wszystkie są do dupy!!!

Polecane posty

Gość koallka

nie bede uzywać nic poza pastą do zebów!! wszystkie kosmetyki mi jakos szkodza albo podrazniaja, albo zapychaja, albo swedza KONIEC przestestowalam kilkaset kosmetykow od 8 do 80 zlotych nawet wlosy mam lepsze bez szamponu

Gość tez tak myslalam dopoki
nie zaczelam czytac skladow i stosowac naturalnych kosmetykow :)

Gość koallka
dzisiaj szybki prysznic, a kilka chwil pozniej kąpiel w letniej wodzie polaczona z myciem wlosow BEZ KOSMETYKÓW twarz zmylam muslinową myjką jedyne co to pasta do zębów :)

Gość kofeinomaniaczka
a co z mydłem? czym się TAM umyjesz?

Gość koallka
stosowalam naturalne kosmetyki lawera, weleda i jeszcze jakieś wody olejki wszystko do dooopy

Gość koallka
kofeinomaniaczka wieczorem bede brac pierwsz szybki prysznic a zaraz potem kąpiel zeby dokladniej sie wymoczyc

Gość koallka
dzisia tak zrobilam i czuje sie czysciutka

Gość kofeinomaniaczka
a jak zlikwidujesz rybi smród? albo pot spod pach? ten zapach śmierdzi... nie powinno się za długo leżeć w wodzie bo wysusza skórę. skoro masz problemy tego typu to powinnaś udać się do apteki, zapytać o kosmetyki BEZ PARABENÓW, poczujesz różnicę

Gość koallka
kupowalam juz od 8 do 80 zawsze bylo jakies ale, teraz umylam sie w wodzie i nic nie swedzi, nie szczypie, nic sie nie klei, wlosy przyjemne, glowa nie swedzi nie klei sie

Kup sobie ŻEL POD PRYSZNIC I SZAMPON EMOLIUM W APTECE - też miałam taki problem i to jedyne, co naprawdę nikogo nie podrażnia, a wręcz pięlęgnuje. Kosztują około 30 zł za jedno, ale starczają nawet na parę miesięcy, bo wystarczy nałożyć odrobinkę

Gość koallka
kofeinomaniaczka wzielam prysznic i kąpiel zaraz po nim nic nie smierdzi uzwyalam zeli i szamponow apteczyn avene, svr, vichy i inne bajery za kupe kasy i zawsze bylo cos nie tak!!!!

woda NIE ZMYJE brudu, nie zmyje wszystkiego na pewno. dopiero po tym mozesz sie nabawic kochana, jak nie umiesz dobrac odpowiednich kosmetykow dla siebie to juz nie wina producentow kosmetykow :(

Gość koallka
Fruwita mialam już, nie mam skóry atopowej ale cos mnie swedzialo po tych emolium, do tego pozniej mialam pryszczki

nabawic problemow ze skora. sorry, zjadam slowa, chyba glodna jestem :O

ALE TO NIE EMOLIUM! VICHY jest DROGIE I KIEPSKIE, WYPRÓBUJE EMOLIUM, NAPRAWDĘ! NADAJE SIĘ NAWET DO SKÓRY ATOPOWEJ!

emolium jest akurat chujowe, jest na parafinie, niektorych moze zapychac

Gość koallka
tez tak myslalam dopoki przestestowalam wszystko co jest w sklepach i aptekach!!! niby super apteczne ale gowno jak dlamnie nie kupowalam tylko od projektantow chanel czy dior ale nie stac mnie po 300 zlotych

emolium, vichy, oilatum to wszystko gowna.

Gość koallka
Fruwita :) cieszę, że ci podchodzi to emoluim,ja jak mówię nie znalazlam nic dla siebie na rynku czy to z apteki, czy naturalne, drogeri czy jakies olejki widocznie mam jakaś skórę prehistoryczną co toleruje tylko wode

koallka nie wierze ze wszystko ;) ja tez tak gadam a wszystkiego nie przetestowalam :P ale sluchaj, musisz uzywac czegos do czyszczenia skory, nie wiem, szarego mydla chocby, bo tak to jesli masz wrazliwa skore (a musisz miec skoro cos sie dzieje po kosmetykach) to mozesz nabawic sie podraznien, jak tego brudu nie bedziesz zmywala, a jak chcesz sie moczyc w wodzie to sie nie zdziw jak bedziesz wysuszona na wior

Gość ja uzywam mydla wylacznie, gdy
musze np domyc brudne rece czy nogi. Cialo myje sama wodą ( lacznie z intymnymi miejscami - i nigdy nie smierdzialy! Twarz zmywam mleczlkiem lub plynem do twarzy. Nigdy nie mialam problemow ze skora.

Gość ja uzywam mydla wylacznie, gdy
co jakis czas (tydzin - 10 dni) po prostu szoruje cialo szczotka, zeby pozbyc sie starego naskorka i jest OK.

Jak to możliwe, umyć włosy bez szamponu? Kup szampon Radical, który jest naturalny, albo chociaż dla niemowląt. A mydło chociażby Biały Jeleń, sama woda nie wystarczy bo nie usunie bakterii. Ręce po przyjści do domu zawsze trzeba y=umyc czymś, co zabija bakterie a nie samą wodą.

Gość koallka
testowalam tez lawera weleda rozne olejki tez zawsze cos bylo nie tak, albo smierdzialo, albo sie kleiło, albo zapychało, albo swedzialo prysznic w letniej wodzie później wymoczenie sie w kapieli to jest to :) ewentualnie uzyje jakieś prostej masci jak mi pięty popękają, albo jakieś suchę ręce czy usta, albo sucha skórk wyjdzie

masci na parafinie zapewne? no jeszcze lepiej, tylko pogratulowac :) za jakis czas bedziesz pisala na kafe i zajebistych problemach ze skora ;)

Gość koallka
szare mydla (czy to jelen czy wielbad kosta czy zel) to straszna kooopa dla mnie wszyswtko swedzi mnie po tym a radical mialam to mi się głowa tłuscila i smierdziala

poza tym jest taki ogrom kosmetykow, ze na bank cos by sie znalazlo