Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość koallka

od dzisiaj rezygnuje z kosmetykow, wszystkie są do dupy!!!

Polecane posty

Gość tez tak myslalam dopoki
to chociaz jakies zele, np te z alterry bezzapachowe sa zajebiscie delikatne, no nie wierze ze po tym by Ci sie cos dzialo

Gość koallka
tez tak myslalam dopoki nie wiem jeszcze jaka, wszytko jest takie gownieane na parafinie czy nie ze moze zadna

albo z babydream...

Gość koallka
tez tak myslalam dopoki alterra to straszne smrody, i cos mialy w sobie i tak bo mnie troche swedzialy, i sucha miejsca na skorze pogorszyly bardziej niz sama woda

Gość koallka
babydreamy to strasznie mnie wysuszały nie wiem co to bo normalnie nie mam jakiej suchej skóy

dlatego zamiast patrzec na markę, cenę, to poczytaj sklady? dobierz sobie to, co Ci nie szkodzi na podstawie obserwacji? ja sie tak uczylam. nie mowie ze mam skore idealną, ale ja mam azs, ale i tak jest o niebo lepiej w porownaniu do tego co bylo jak wlasnie kupowalam te apteczne badziestwa

ale ja mowie o tej serii bezzapachowej z alterry

Gość annnvinun
to myj się tylko płynem do higieny intymnej- ja tak robię. zmywam nim makijaż, myję się nim cała również włosy i nic mi się nie dzieje.

Gość koallka
czytam sklady uzywalam kosmetyki bez sls, z naturalnymi skladnikami, dla mniemowlat bez parabenow, apteczne i wszystko jedno gooowno!

Gość koallka
annnvinun jaki używasz moze jak mi się znudzi ta woda to spróbuje :)?

aten taki plyn johnsona 3w1 w takiej duzej butli z pompka? tez Ci skore wysuszalo?

tylko lepiej kup jakis typu... kurde nazwa mi wyleciala z glowy, ten taki w takim bezowym opakowaniu?

Gość koallka
po alterrze bezzapachowej zelu i szamponu dostalam piekengo lupiezu, a skora na lydkach i rekach byla jakos dziwnie jakby nadżarta

Gość annnvinun
używam tego z firmy Ziaja- intima z kwasem mlekowym starcza mi na miesiąc codziennego stosowania, a nawet ręce nim myję :D

Gość koallka
mialam różne johnsony to wysztko ladnie na jeden raz, a pożniej straszna sahara mimo ze nie mam jakiejs suchej skory

widac byl tam skladnik na ktory masz uczulenie. a z iwostinu tego zelu probowalas? z serii sensitia?

Gość annnvinun
ja miałam cholernie przesuszoną skórę głowy a odkąd zaczęłam myć ją płynem do higieny intymnej wszystko wróciło do normy, zero łupieżu i włosy też mam ładne :)

Gość koallka
annnvinun kiedyś umylam sie nim u kolezanki dla mnie jakis za mocny (zrący) ale ciesze sie ze ci pasuje :)

Gość krfsdgsdg
tez tak myslalam dopoki ja tez mam azs podaj przykladowe kosmetyki jakie uzywasz do twarzy i ciala ciezko jest z azs..... uzywam bialego jelenia ziaje emolium tez a do twarzy z aa cera atopowa a ty?

Gość annnvinun
jak to żrący ? :D może ty masz jakąś chorobę skóry ? byłaś z tym u dermatologa ? najlepiej iść prywatnie bo ci na kase chorych to byle odbębnić pacjenta i nara.

Gość koallka
o tak ten mialam 2 razy fajnie przyjemnie ale sie sahara zrobila pozniej ..

Gość krfsdgsdg
ale z johnsona to dupa blada bo ma duzo parafiny..... a jakiego kremu o twarzy uzywasz ty dopoki?

Gość koallka
annnvinun wlasciwie to nie mam ale moja skroa nie lubi zadnych kosmetykow zawsze sie buntuje- albo cos jest za mocne wysusza, alb sie klei i pryszczki sie robią, czasami myje sie sama woda- pierw prysznic pozniej kapiel ( z wlosami wlacznie bez kosmetykow) i jest niezle lepiej,zaczne robic tak zawsz

do twrazy mam aktualnie takie przeciwzmarszczkowe dzien i noc z AOK, ale nie wiem czy polecam, na pewno nie podraznily mnie i mam wrazenie ze rozjasniaja skore. do mycia twrazy zel z bielendy aloesowy ten taki do skory wrazliwej i alergicznej - dla mnie swietny! super lagodzi jak cos sie dzieje. a poza tymi z aok uzywam tez mumio z kaliny, tez super, niestety ma silikony :( do ciala wykanczam zele z alterry (mnie nie podrazniaja) ale potem sie przestawie juz tylko na mydla - jakies takie zolejkami itp, naturalne. balsamow mam wiele, ale aktualnie, i bardzo sobie chwale, z dr schellera takie 24-godzinne nawilzenie, dziala naprawde super

podobno ten krem z babydream na odparzenia jest super koalka widocznie Twoja skora nie lubi olejow, nawet naturalnych, moze masel naturalnych wyprobuj? np z mango jest dosc takie lekiie chyba... moja kolezanka ma taka reakcje ale ona ma gronkowca, jak tylko jej nawet kapka oleju skapnie na skore, to zaraz ma wykwity i zmiany skorne

Gość koallka
uzywalam rozne avene hydrance lekki ale cos niepasowalo, lżejsze to loreal pure skin - nie robi nic, czasami cethapil za tlusty, rozne ziaje ale to tylko raz i wyrzucalam bo sie cera dusila, rozne lirenki aa- nawilżajace do normalnej dziwnie podrażniały, wlasciwie lepiej bez kremow, niby mam cere czasami lekko sucha ale najlepij dziala na nia dużo pić, i nie uzsywac kosmetków bo sie pogarsza

Gość krfsdgsdg
co to jest AOK?

Gość koallka
juz mi sie znudzilo stosowanie kosmetykow bo zawsz mam jakieś problemy po nich, czasami mylam sie sama woda i bylo lepiej, mam zamair to wprowadzic na jakiś czas zainteresowalo mnie to maslo z mango moze kiedys sie skuszę :)

Gość koallka
mialam tez rozne mydelka marsylskie - do suchej skory moją normalna ostro wysuszyly :P