Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 44545435345

Lubię owsiankę, ale nie chcę jeść mleka. Czym zastąpić?

Polecane posty

Gość 44545435345

Bardzo lubię owsiankę z orzechami, chciałabym jednak zrezygnować z mleka. Nie uśmiecha mi się natomiast sama woda. Może więc mleko sojowe...?

Gość też miałam trójkę
sojowe lub ryzowe

Gość sojowebedzieok
jetsem weganka i robie na sojowym

Gość sojowebedzieok
jeszcze sa mleka ryzowe, kokosowe, owsiane :D i to w roznych smakach

Gość 44545435345
Czy mleko sojowe nie jest niekorzystne dla zdrowia? Bardzo różni się w smaku? O mleku ryżowym nie słyszałam... jak smakuje? Czy jest droższe od sojowego? Dzięki za odp :)

Gość 44545435345
Mleko owsiane? WOW :D ALe czy te mleka nie są np bardzo sztuczne? Wiem, że w dzisiejszych czasach wszystko jest przetworzone i nie unikniemy chemii, ale jeśli mogęją choć trochę ograniczyć to chętnie

Sojowe mleko jest pyszne, waniliowe albo czekoladowe. Od biedy można też z jogurtem.

Gość 44545435345
Kiedyś piłam sojowe Macchiato, było pyszne, ale nie kupowałam ze względu na cenę. Do owsianki wolałabym jednak niesmakowe :) A nigdy nie próbowałam żadnego z tych, które wymieniłyście

Pierwsze słyszę żeby mleko sojowe nie było zdrowe, nie wiem obawiacie się gmo? teraz wszystko jest modyfikowane i jakoś żyjemy. Ma dużo witamin i białka. No i jest pyszne:D

Gość sojowebedzieok
sojowe - szukać niemodyfikowanego, mi bardziej smakuje niż krowie jak piłam - niestety dobre kosztuje od 6 złotych w góre kokosowe tez jest b. smaczne, owsiane czekoladowe tez jest pyszne ale nei bedziesz dodawać owsianego do owsianki :P

Gość sojowebedzieok
te mleka nie sa sztuczne- po prostu sa robione z namoczonych w wodzie ziaren, płatków- pożniej pewnie zmiksowane i odcedzone- czsami dodaja witaminy, i rózne aromaty tutaj czytasz czy naturalne i czym slodzione :)

Słuchajcie ostatnio byłam na konferencji głównie tematyka genetyczna i pokazali wykaz produktów modyfikowanych...było tam chyba wszystko, nawet przyprawy. Nie zamieszczają tego na etykietce. Myślę, że żyjemy w dużej nieświadomości niestety.

Gość sojowebedzieok
mleko sojowe to dobre jest ozakowane ze jest niemodyfikowane, ja w miare mozliwosci i oznakowania wybieram produkty niemodyfikowane ale zdaje sobie sprawe ze nie da sie uniknac calkowicie :)

Gość 44545435345
A możecie mi podać jakąś firmę mleka sojowego? Jakie Wy kupujecie?

Gość bobi bubi
ja owsiankę zalewam wieczorem ciepła wodą,tak zeby lekko przykryło,wcześniej dodaje miodu lub syropu klonowego a rano ścieram jabłko do tego i dodaje orzechy lub migdały. Bardzo dobre i zapychajace wychodzi. Namoczone płatki owsiane i miód sa zdrowsze niż takie suche. Owoce mozna różne dodawać. A slyszałam tez ze niektórzy owsiankę jedzą z sokiem,jak nie chcą z mlekiem

Gość JestemNajmądrzejszaNaKafeterii
ja piję 0,5 l mleka dziennie, jem musli rano i wieczorem codziennie

Gość lennnka89
Nie wiem czy jadłyscie już racuchy owsiane. Ja na początku troszkę niechetnie po nie sięgnęłam bo nie wiedziałam czego mam się spodziewać. Ale naprawde smakują super, i polecam chociaz dla samego smaku.

Gość kkiomm
Przeciez zamiast mleka mozesz do płatków owsianych dodac jogurt. Do tego rodzynki czy inne suszone owoce i masz idealne i zdrowe śniadanie.

Gość prawniczczka;]
wie ktos czy w lidlu jest jakies tanie i dobre mleko sojowe/ryzowe/owsiane? w realu bylam i 9 zl za akrton,przesada kupuje w biedronce golden soya za 4 zl/karton.

Gość iwwwonkowa
Ile kosztuje owsianka sante ? Ja staram sie jednak nie kupowac takich platków firmy której nie znam, ale ta jest taka polecana, prawda ?

Ceny nie pamiętam niestety, z ciekawosci zajrzalam na stronę sante tam po 2,60 w sklepie jak wspomniałam, nie pamiętam. Taka w sensie ? :D