Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulkakulka

gdzie można kupić bardzo duży biustonosz do karmienia?

Polecane posty

Gość fankotka
"Chyba żarty sobie robisz? Wiadomo, że tkaniny jest więcej wszerz (na logikę), ale na głębokość miska C to miska C. " Nie ośmieszaj, się kobieto!: http://maheda.eu/index.php?option=com_content&view=article&id=152%3Aczy-miseczka-d-jest-bardzo-dua&catid=35%3Aartykuy&Itemid=71&lang=pl Widać, że miseczka "FF" (czyli 4 literki dalej niż D) może być mniejsza od "D"? Widać. jeszcze będziesz się upierać przy swoich absurdach??

Gość w bardzo wielu?
skarbie, właśnie dlatego, że kobiety noszą tak dobrane staniki jak Ty, mnóstwo tematów tutaj po karmieniu piersią o obwisłych biustach, właśnie dlatego:O poczytaj o prawidłowym doborze rozmiaru biustonosza i wróć po lekturze, to porozmawiamy, bo teraz nie mamy o czym zwłaszcza, ze uparta jesteś jak cielę choć kilka osób mówi Ci, że bzdury opowiadasz;)

Gość strawberry:):)
"Ja mam wg centymetra krawieckiego +/- 75 i takie też noszę - różnych firm, ale zawsze 75. Nie wiem co ty u licha bredzisz kobieto. Pisałaś wcześniej, że masz 64-65 cm pod biustem, więc nie 60! Weź się puknij, bo już od tych zmian nicków w głowie ci się miesza. Kup se 65 E i będzie dobry, a nie kombinujesz jak koń pod górę z jakimiś 60 F. " po przeczytaniu tego rece mi opadłyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy totalnie:O

Gość W dużych Rossmannach są
No to ile mamy już nowych nicków? 5? :D Takich bzdur to dawno nie słyszałam. Jeśli teraz w okresie po ciążowym mam rozmiar 75 cm i głębokość na miseczkę B to myślisz, że kupuję 70 C? Hahahahaha! Porażka z taką logiką. :D

Gość fankotka
"Pisałaś wcześniej, że masz 64-65 cm pod biustem, więc nie 60! Weź się puknij, bo już od tych zmian nicków w głowie ci się miesza. Kup se 65 E i będzie dobry, a nie kombinujesz jak koń pod górę z jakimiś 60 F." To ty kombinujesz jak jakby Ci połowy mózgu brakowało. W większości przypadków obwód biustonosza musi być mniejszy od pomiaru pod biustem bo staniki są z ELASTYCZNEGO materiału.

Gość fankotka
"mam rozmiar 75 cm i głębokość na miseczkę B to myślisz, że kupuję 70 C?" Nie, nie kupujesz, bo nie umiesz sobie dobrać stanika. Jakbyś umiała to właśnie 70C czy 65D byś nosiła. Zresztą, żadna kobieta, która wie jak powinien leżeć biustonosz nie nosi tylko jednego rozmiaru a 3-4, bo staniki się różnią. BTW co to jest "głębokość na miseczkę B"?

No mnie też ręce opadły od tych głupot które tu od południa usiłujesz mi wcisnąć. Może ty w ogóle bez stanika chodzisz, bo widzę że pojęcie masz co najmniej zerowe ..podobnie zresztą jak i samoocenę, bo nie masz za grosz odwagi pisać pod jednym nickiem.

Gość mama dwójki dzieci
nie chce mi się wierzyć że kobieta ma tak małą wiedzę na temat najważniejszej dla niej bielizny i jeszcze upiera się przy swoich racjach. Później tak jest że kobiety noszą stanik, którym mogłyby owinąć się dwa razy wkoło a fiszbiny nie dotykają skóry pod piersią tylko miseczka na nich sterczy albo wbijają się z boku lub wypływają górą.

Gość w bardzo wielu?
Ty naprawdę nadal wierzysz, że wszystkie te wypowiedzi tutaj (nawet długie i nawet wysłane w taj samej minucie) piszę ja???:D Jak widać jest więcej kobiet uświadomionych w temacie czy Ci się to podoba czy nie i radzę Ci zainteresować się tematem, bo obwisły biust masz jak w banku nosząc tak dobrana bieliznę:D

hahah, no padam ze smiechu zaloze sie o stowe ze to twoje 75 b powinnas zamienic na 65d.... doucz sie tępa księzniczko bo o brafittingu nie wiesz NIC!!

"głębokosc na miseczke b" to jest stanik z targu za 15 złotych:D:D

Gość w bardzo wielu?
Nie wiem jak inni, ale w tej chwili naprawdę padam ze śmiechu, bo widzę, ze święcie jesteś przekonana o swojej racji pomimo, że już kilkanaście osób znalazło się i tłumaczy Ci jak krowie na rowie, że głupoty takie pleciesz, że głowa mała:D

Gość fankotka
strawberry :D :D :D

"Nie, nie kupujesz, bo nie umiesz sobie dobrać stanika. Jakbyś umiała to właśnie 70C czy 65D byś nosiła. Zresztą, żadna kobieta, która wie jak powinien leżeć biustonosz nie nosi tylko jednego rozmiaru a 3-4, bo staniki się różnią." Buahahahaha!!! :D Idź dziecko spać! Nie wiem w jakim świecie żyjesz, ale mam staniki 75 B i rewelacyjnie leżą. Zapinam zawsze na środkowe haftki, be kombinowania i są idealnie dopasowane. Nie muszę kombinować jak ty i komplikować sobie życia. Od liceum noszę ten sam rozmiar (poza okresami końcowo- ciążowymi i laktacyjnymi). A głębokość miseczek jest zawsze stała bez względu na obwody pod biustem. Kombinujesz tak, że aż mi cię szkoda. Ile byś czasu na zakupach oszczędziła gdybyś ruszyła głową.

Gość mama dwójki dzieci
masz kobieto schizofrenię i przeczytaj sobie artykuł, który był wyżej o dobieraniu stanika jest tam napisane prosto, więc nawet ty powinnaś zrozumieć. Tak zaniża się wymiar pod biustem nawet do 10cm!!!! bo materiał jest rozciągliwy a ma też często nawet 3 stopniową regulację w obwodzie. Ja mam 77cm pod biustem a w miseczce 92 staniki do karmienia mam 70 E lub 70F!!! Normalnie noszę 70D lub 70E

Gość fankotka
Pokazałam Ci, że stała nie jest.

Gość fankotka
Dziewczyny, dajmy sobie spokój. To zwykły troll jest. Nie karmić, niech się swoim 75B udławi :D

Gość mama dwójki dzieci
Dziewczyny nie tłumaczcie bo nie zrozumie albo to tylko prowo, nawet mój mąż zrozumiał oglądając program Trinny&Susannah albo Jak się nie ubierać, czy nawet Cichopkową w Sexi Mamie.

dobra, dajmy spokój niech ta sierota zyje w przekonaniu ze jej "głębokosc na miseczke b" jest stanikowym ideałem:D w mysl zasady " Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem. " PORA ZAKONCZYC TĄ ZENUJACĄ DYSKUSJĘ:D miłego wieczoru :)

W ostatnim linku jest dokładnie to o czym piszę! :D Już gorzej nie mogłaś się wkopać! :P Umyj oczy i się przypatrz: na głębokość miseczki są TE SAME, tylko przez to że mają różne obwody pod biustem W SZEROKOŚCI jest wtedy odpowiednio WIĘCEJ LUB MNIEJ CM (w zależności od wielkości obwodu!). Do ciebie nie dociera taka oczywista rzecz? Jak ktoś ma pod biustem 100 cm to wiadomo, że będzie miał ten biust bardziej rozlany wszerz, ale jeśli jest niewielki (mało wypukły, np. na B) to głębokość będzie miał identyczną co taki sam biust u szczupłej osoby, która nosi 70 B i analogicznie. Ty niczego nie kapujesz. Ja pierdziele. :D

Gość do lulkakulka
Sprobuj na brytyjskim Ebay - nawet nowe biustonosze mozesz spokojnie kupic czy to z Panache czy z miekkich do karmienia jak Royce czy Hotmilk, jesli tylko znasz swoj rozmiar to na pewno cos znajdziesz i nie za 200 zl! Ja kupuje Panache w firmowych sklepach i cena oscyluje w granicach 25-30 funtow- na Ebay nowe modele ze starszych kolekcji mozesz spokojnie kupic za polowe tej ceny. Polecam jeszcze stronke www.bras4mums.co.uk - wiem ze jest zagraniczna,ale mozna placic karta a nawet zrobic male rozeznanie czego sie szuka :)

"masz kobieto schizofrenię i przeczytaj sobie artykuł, który był wyżej o dobieraniu stanika jest tam napisane prosto, więc nawet ty powinnaś zrozumieć. Tak zaniża się wymiar pod biustem nawet do 10cm!!!! bo materiał jest rozciągliwy a ma też często nawet 3 stopniową regulację w obwodzie. Ja mam 77cm pod biustem a w miseczce 92 staniki do karmienia mam 70 E lub 70F!!! Normalnie noszę 70D lub 70E " Jejuńciu :D to jakie ty te staniki kupujesz, że ci się rozciągają na 10 cm? Wow, masz nawet w niektórych 3 stopniową regulację? No żartujesz :P ..patrz, a ja myślałam, że to standard. To gdzie ty takie kupujesz bez regulacji? :D Piszę ci już któryś raz, że zawsze kupuję 75 i zawsze zapinam na środkowe haftki! :) Stanik zawsze leży rewelacyjnie. Szczerze radzę ci przestać komplikować sobie życie, bo właśnie widzę jak na ty wychodzisz - męczysz się i męczysz, a to jest takie proste.

Gość although
A jak wlozysz reke pod gumke stanika to jak daleko mozesz odciagnac? :P

weź się puknij w łeb ty specjalistko od rossmanowych staników :P nie masz pojęcia o czym piszesz to zamilcz ;) dziewczyny tłumacza ci najlepiej jak sie da a Ty nadal swoje, zakuty masz łeb czy co...przyjmij do swojej wiadomości że są takie osoby które zajmują się na co dzień brafitingiem i mają duże pojęcie na temat dobioru rozmiaru i fasonu profesjonalnej bielizny i na pewno nie jest to biustonosz marki rossman :D:D:D:D sama noszę od kilku lat dobrze dobrany rozmiar, karmiąc też kupowałam staniki panache i curvy kate a nie jakieś bazarowe chłamy... ale tą wiedzę mam odkąd poszłam na spotkanie z kimś kto się na tym zna i podzielił się ze mną tą wiedzą :) teraz kupuję biustonosze w sieci w angielskich sklepach,strój kąpielowy też mam z panache i w ogóle nie ma co porównywać z tymi które są dostępne w polskich sklepach, oczywiście mówię o tych szytych w Pl gdzie rozmiarówka kończy się na E :(

Gość mama dwójki dzieci
bo stanik w obwodzie ma podtrzymywać biust a nie przylegać i napisałam że nawet 3 stopniową regulację bo bywa też dwustopniowa i tak rozciąga się na moje 77cm pod biustem bo najpierw zapinam na ostatnią haftkę a na końcu noszę na najciaśniejszej... idę spać bo ignorantce nie przetłumaczę

No pewnie, że widać! Do tego zauważ, że to są 2 różne modele staników, a każdy model (i każda marka) ma inny krój, który inaczej układa biust. Sama wiem, że w każdym modelu mój biust pod koszulką wygląda inaczej (zależy od położenia poduszeczek - jeśli już są, profilu stanika i grubości tkaniny z której jest wykonany). Co więcej ta chudsza pani ma obcisłą gładką bluzkę, a okrąglejsza ma luźniejszą i marszczoną, co daje optycznie wrażenie większego biustu. Nie masz żadnego sensownego argumentu :) ...i beznadziejnie dobrany stanik, przez który masz problemy, bo nie wiesz nigdy który kupić. Widzisz, ja jestem wolna od tego problemu. :)

Gość fankotka
Nie masz problemu, bo wszystko co kupisz jednakowo ujowo leży :D Żegnam ozięble :P