Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lulkakulka

gdzie można kupić bardzo duży biustonosz do karmienia?

Polecane posty

w rossamnie są owszem, ale tak jak ktoś wyzej napisał w większosci dla kobiet, które nie znają swojego rozmiaru.

Gość Ja84
Jak za maly stanik to zdarza sie ze pokarm wycieka?

Gość W dużych Rossmannach są
Jak kobieta może nie znać swojego rozmiaru? Dziewczyno co ty w ogóle piszesz? Przecież nikt cię nie zmusza do kupowania w Rossmannie. Możesz kupować na Allegro lub gdziekolwiek chcesz. Ja tylko odpowiedziałam na temat, że widziałam tam biustonosze dla karmiących i że ktoś kto byłby zainteresowany mógłby sobie tam niedrogo taki stanik kupić. Przecież nikogo nie zmuszam, ani nie nakłaniam, więc nie kumam o co się tak zapowietrzacie? Osobiście jakbym miała napięty budżet to wolałabym taki z Babydream niż "Krzak" z Allegro, ale każdy ma przecież wybór.

Ale czy ty nie rozumiesz, że ponad połowa kobiet nie zna swojego rozmiaru i kupuje taki jaki im się wydaje a niedobrany odpowiednio i pakują się w stanik 75B? Nie neguję tego, ze marka babydream jest ok, tylko fakt, że porządnego biustonosza nie znajdzie sie w sklepie typu rossman czy innej drogerii. Zwłaszcza, ze tam nikt nie znajdzie rozmiaru 75K, bo ten rozmiar nie jest na jakiś mega olbrzymi biust a te rossmanowskie z miską d są jak namioty.

Gość Ja84
Arszenika dlugo karmisz juz?

Może ty nie znasz, ale większość myślących kobiet wie przecież, że rozmiar 75B to można mieć przed ciążą, a nie w okresie laktacji. Biustonosz dla karmiącej kupuje się zresztą przed samym porodem, kiedy biust jest już powiększony + dodaje jeszcze kilka numerów, zakładając obrzmienie piersi spowodowane nawałem mlecznym. Takie to skomplikowane? Wow? Dla kogo? Nie wiem czy rozmiary w Rossmannie są zawyżone (swoją drogą, skąd to wiesz? mierzyłaś czy co?), ale nawet jeśli są, to przecież ta drogeria akceptuje zwroty i można sobie przymierzyć w domu kilka i przy kolejnej wizycie oddać niepasujące lub wymienić na inne. Co za problem? O rety rety. Myślisz, że jak kupisz gdzieś przez internet to będzie idealnie pasował? Bzdura. W razie niewypału będziesz musiała odesłać do sprzedawcy, o ile będzie akceptował zwroty. Zresztą jak ktoś ma takie dylematy to niech kupuje w sklepach stacjonarnych i ma spokój, tyle że w temacie chodziło o to, żeby nie było drogo. No jak ktoś chce tanio i jeszcze ma niebotyczne wymagania to pozostaje mi już tylko napisać - takie rzeczy to tylko w Erze kochanie.

w sklepach stacjonarnych z bielizną dla ciężarnych gdzie są przymierzalnie

Nie rozumiesz jednej rzeczy. Weź dwa porzadne biustonosze np. 70C i 80 C i zobacz jak wyglada miska w jednym i drugim (miska rośnie razem z odwodem) a weź takie same rozmiary z rossmana i porównaj miski (praktycznie taka sama). I własnie połowa kobiet kupujacych takowe biustonosze nie zna swojego prawidłowego rozmiaru. Rozumiesz teraz? Ja też chodziłam w 75C a jak kupilam biustonosz 70F poczułam róznicę. Z reszta skoro dla ciebie rossman i allegro to jedyne miejsca gdzie można kupic bieliznę to przykro mi. Są też inne i niekoniecznie musisz bulić kokosy za dobry biustonosz. A w temacie chodziło raczej o dobry (czytaj dopasowany) i niedrogi...

Nie rozumiesz jednej rzeczy. Weź dwa porzadne biustonosze np. 70C i 80 C i zobacz jak wyglada miska w jednym i drugim (miska rośnie razem z odwodem) a weź takie same rozmiary z rossmana i porównaj miski (praktycznie taka sama). I własnie połowa kobiet kupujacych takowe biustonosze nie zna swojego prawidłowego rozmiaru. Rozumiesz teraz? Ja też chodziłam w 75C a jak kupilam biustonosz 70F poczułam róznicę. Z reszta skoro dla ciebie rossman i allegro to jedyne miejsca gdzie można kupic bieliznę to przykro mi. Są też inne i niekoniecznie musisz bulić kokosy za dobry biustonosz. A w temacie chodziło raczej o dobry (czytaj dopasowany) i niedrogi...

Jak miska może rosnąć razem z obwodem? I to ma być dobra firma? Ja nie wiem gdzie ty kupujesz te biustonosze, ale w podanym przez ciebie przykładzie prawidłowo tylko obwód powinien wzrosnąć, a nie miska! Rozumiesz teraz? Gdzieś ty wygrzebała staniki z rosnącymi miskami? Jak masz C to ma być C bez względu na obwód. Daję przykład Rossmanna i Allegro bo powtarzam po raz n-ty, że w temacie chodziło o to, żeby było TANIO. Czytać nie potrafisz czy jak? Właśnie zaprezentowałaś powyżej jakie fajne masz te swoje miejsca, w których można kupić twoim zdaniem dobry biustonosz, który ma tak zagmatwaną rozmiarówkę, że 80C odpowiada 80D. Rzeczywiście rewelacja. To pewnie dlatego nie wiesz jaki masz rozmiar. Zmień sklep, a się dowiesz. Ja za pierwszym razem miałam duńską Anitę, a za drugim z M&S i zwykłe z największą miską z H&M.

I własnie to są dobre biustonosze. Sory taka prawda. Idź kobieto do DOBREGO salonu z bielizną i weź do ręki dwa biustonosze to się przekonasz. No chyba ze dla ciebie bielizna babydream czy targowa to dabra bielizna a panache czy freya to gówno;-) W dobrym biustonoszu miska rośnie razem z obwodem.

Gość although
chyba nawet wiecej niz polowa kobiet nie zna swojego prawdziwego rozmiaru, ale coz poradzic jak w sklepach taki szajs. A to ze biust sie w staniku miesci (choc tez nie zawsze, patrzac na niektore) i zaslania piersi nie znaczy jeszcze ze jest ten stanik dobrze dobrany. Wystarczy popatrzec na ksztalt biustu niektorych kobiet, na jego wysokosc itd. A ile potem jeczy ze im obwisaja po ciazy i/lub karmieniu :o

Gość although
no wlasnie miska ma rosnac wraz z obwodem, nie ma czegos takiego jak stala miseczka B czy D czy jakakolwiek inna. Wielkosc miski zalezy od obwodu i w 70B i 70E miski nie ma prawa byc takie same!h

polecam ewa-michalak.pl Duży wybór rozmiarów i o ile się nie mylę jest tam możliwość przerobienia zwykłego stanika effuniak na karmnik.

Gość lulkakulka
Dopiero teraz przeczytałam posty w moim temacie. Przed ciążą miałam biustonosz E i było znośnie, teraz jestem po prostu jak mleczarnia:) Kupiłam jeden panache za prawie 200 zł i już po tygodniu okazał się za mały bo mleka było tyle.., szkoda mi kupować drugiego za tą kasę bo wiem że jeszcze pół roku i piersi zmaleją i biustonosz za 200 zł bedzie do kosza. Firmę alles miałam i szczerze mówiąc jest do kitu. nawet rozmiarówka jest całkowicie nieodpowiadająca rzeczywistym obwodom.

Miska ma rosnąć razem z obwodem? W dobrym biustonoszu? Chyba żarty sobie robisz? Wiadomo, że tkaniny jest więcej wszerz (na logikę), ale na głębokość miska C to miska C. Naprawdę sama nie wiesz co piszesz. Według ciebie Anita, czy M&S to jest słaba bielizna? Hahaha! :D Weź się kobieto przejdź na spacer, bo się po prostu pogrążasz.

Gość w bardzo wielu?
W dużych Rossmannach są----------> dziewczyno, pojęcia nie masz na temat rozmiarów biustonoszy i polemizujesz do oporu:O dlatego napisałam Ci, że dam sobie dwie ręce uciąć, że w Rossmannie guzik jest z biustonoszy, bo akurat jestem w temacie w przeciwieństwie do Ciebie inne osoby tłumaczą Ci, że większość kobiet pojęcia nie ma na temat prawidłowego doboru rozmiaru biustonosza, a Ty się wykłócasz i jeszcze swoim laicyzmem potwierdzasz tylko tę tezę:O zanim zgłębiłam się w temacie sądziłam, że noszę rozmiar 70C z racji tego, że nic mniejszego w obwodzie "pod" nie widziałam w sklepach, a coś większego niż miska C, czyli D, które i tak trudno było dostać, to nie wyobrażałam sobie nawet mierzyć, bo przecież mój "mały biust", to nie żadne wielkie D, bo D to ma Pamela Anderson ;) dziś wiem, że ze swoim 64-65 cm pod biustem i 87 cm w obwodzie muszę nosić staniki w rozmiarze 60 F i zapewniam Cię, że już w rozmiarze 65 F miałabym luz w misce, a o 70 F w ogóle nie wspominam, bo do takiej miski zmieściłabym pewnie moje obie piersi;) nie ma czegoś takiego jak miska A, B czy C inna jest miska D w rozmiarze 60 pod biustem, inna w rozmiarze 70 pod biustem i jeszcze inna w rozmiarze 80 pod biustem i to właśnie próbowała powiedzieć Ci już osoba wcześniej zapewniam Cię, że mając tyle pod biustem ile mam nie jestem żadnym dziwadłem po prostu jestem świadoma swego rozmiaru biustu w przeciwieństwie do wielu szczupłych kobiet, które maltretują swój biust źle dobranym stanikiem

Gość w bardzo wielu?
i proszę, aby nie być gołosłownym wklejam coś na dowód te same biustonosze w różnych rozmiarach: http://allegro.pl/freya-darcey-uw-balcony-plunge-bra-28ff-60ff-i2468476635.html http://allegro.pl/freya-darcey-pink-36ff-80ff-i2463700083.html pierwszy w rozmiarze 60 FF - głębokość miski FF w tym rozmiarze wynosi 25 cm drugi w rozmiarze 80 FF - głębokość miski FF w tym rozmiarze wynosi 33 cm teraz rozumiesz, że upierasz się bezpodstawnie i bez sensu?

Nie masz nawet odwagi pisać pod jednym nickiem, byle twoje było na wierzchu. Ja, ja natuerlich. Już ja to znam. Dziewczyno to nie jest głębokość tylko dodatkowe cm tkaniny, która idzie w szerokość biustu ze względu na większy obwód. Głębokość jest ta sama. Czy ty naprawdę niczego nie kumasz? Rety. Jakiś laik z Allegro zmierzył sobie tkaninę w szerz centymetrem i ty to uważasz za wyznacznik wiedzy o głębokościach miseczek. Ech... Szkoda gadać.

wszerz

* pisząc obwód nie mam na myśli obwodu biustu tylko pod biustem - czyli ten, którego dotyczy rozmiar podany na produkcie

A twój prawidłowy rozmiar po powinien być 65 E. Nie wiem po co żeś się uparła na to F.

Gość w bardzo wielu?
dziewczyno, nie rozśmieszaj mnie już więcej:D widzę, że nic nie rozumiesz:O i Ty wiesz lepiej jaki rozmiar powinnam nosić? błagam Cię... i z całą pewnością nie jestem osobą, z którą rozmawiałaś w ciągu dnia zrozum, że pojęcia nie masz o czym mówisz i że są osoby, które wiedzą coś więcej w tym temacie, a ty dalej swoje choć masz czarno na białym "więcej tkaniny"... litości:O widzę, że do Ciebie już nic nie dotrze... szkoda

Gość w bardzo wielu?
nie załamuj mnie, że mając 64 cm pod biustem powinnam nosić staniki w rozmiarze 65 pod biustem:O no waśnie, masz takie pojęcie o doborze rozmiaru jak większość kobiet, przykre:O

Gość strawberry:):)
do tej od rossmanna-dziewczyno wez sie schowaj bo sie osmieszasz coraz bardziej:O:O:O nawet nie chce mi sie komentowac twoich bredni:O

Gość mama dwójki dzieci
W dużych Rossmannach są - to prawda że miska jest zależna od obwodu - nie masz racji a dałabyś się pociąć, świadczy to o tym że nie masz pojęcia nic o dobieraniu biustonosza

Tak dokładnie. Ja mam wg centymetra krawieckiego +/- 75 i takie też noszę - różnych firm, ale zawsze 75. Nie wiem co ty u licha bredzisz kobieto. Pisałaś wcześniej, że masz 64-65 cm pod biustem, więc nie 60! Weź się puknij, bo już od tych zmian nicków w głowie ci się miesza. Kup se 65 E i będzie dobry, a nie kombinujesz jak koń pod górę z jakimiś 60 F. Jakby tak sobie każdy komplikował życie, to byśmy nadal tkwili we erze brązu.