Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ram pam pam pam

Emmaljunga Classic, Emmaljunga Mondial czy Teutonia Elegance - co wybrać?

Polecane posty

Gość ram pam pam pam

Nie wiem którą opcję wybrać: Emmaljungę Classic (na chromowym podwoziu), Emmaljungę Mondial, czy Teutonię Elegance (chodzi o wersję na normalnej wielkości kołach 29 cm)? Która waszym zdaniem jest najatrakcyjniejsza? Bo ja już absolutnie zgłupiałam. (Kolory tapicerek, które mnie interesują to wyłącznie jednolite czernie, bez żadnych kolorowych wstawek. Dodam, że próbowałam wszystkich 3 i wszystkie 3 pcha się, podbija i buja bosko... leciutko, wręcz same suną.)

Gość ram pam pam pam
Hop

Gość ja miałam Emmaljunge Classic
tą właśnie na chromowanym podwoziu. Jak dla mnie sprawdziła się super, ale ja nie mieszkam w PL. Zobaczyłam przed chwilą Teutonie i muszę powiedzieć, że też bardzo ładna:)

Gość ram pam pam pam
No i na tym właśnie polega mój dylemat. :) Wszystkie 3 są bardzo podobne i identyczne pod względem jakości i komfortu użytkowania. Dlatego nie wiem już sama, którą wybrać. Podobają mi się wszystkie 3 naraz. :)

Gość ja miałam Emmaljunge Classic
mogę tylko napisać, że spacerówka w emmie jest średnio praktyczna niestety. Ja korzystałam z niej tylko jak gdzieś koło domu na spacery chodziłam z dzieckiem. Do samochodu musiałam kupić parasolke, bo tamta spacerówka nie bardzo się sprawdzała na podróżowanie. Jednak wózek oddałam kolezance w PL i z tego co wiem ona jest zadowolona ze spacerówki i nie kupowała innej:)

Gość ram pam pam pam
Ja zdaję sobie sprawę z tego, że te duże wózki nie są dobre do bagażnikowania, ale zamierzam głównie dużo spacerować po różnym terenie i chcę żeby wózek posłużył jeszcze kolejnym moim dzieciom - stąd wybór. Wolę teraz więcej zapłacić niż kupować za każdym razem kolejne. Spacerówkę parasolkę też się pewnie później kupi.

Gość ram pam pam pam
W Teutonii bardziej mi się podoba podnóżek u siedziska spacerowego, jak i sama bryła tego siedziska wydaje mi się delikatniejsza niż w Emmaljungach, natomiast w Emmaljungach bardziej podobają mi się rączki od tych w Teutonii. Poza tym cała reszta jest bardzo podobna we wszystkich 3 modelach. Trudny wybór.

Gość Ja mam Emmę, ale edge duo
combi. Drugie moje dziecko korzysta z tego wozka. Zaleta nie do pobicia - wielkość, bo moje dzieci rosną na potęgę:) Teutonia jest też super, oglądałam, macałam, ale jest mniejsza, zarówno gondola, jak i spacerówka. Jesli nie zależy Ci na tym, żeby wózek był mniejszy, czy lżejszy, to ja bym wybierała Mondial z tych trzech. Poza tym na podróż to zależy jakie się ma auto. My mamy combi i nie ma problemow z emmą.

Gość ram pam pam pam
Mamy zamiar kupić za jakiś czas minivana (jak pojawi się kolejne dziecko), ale chodzi też o samo podnoszenie i składanie dużego wózka - a wiem, że nie jest to najprostsze, szczególnie kiedy człowiek ma jeszcze zakupy itd. Pewnie do bagażnika będziemy mieli jakąś małą lekką parasolkę (Plico Mini albo coś takiego), ale to dopiero później, za jakiś czas. Póki co wystarczy nam duży wózek na spacery, a w podróż fotelik (obie te marki mają adaptery do różnych fotelików z wysokimi ocenami w testach ADAC) i nosidełko (kupiliśmy już Lascala M1). Co do wielkości, to Teutonia faktycznie wydaje się deczko mniejsza, ale nie ma zbyt dużej różnicy między Emmaljungą. Nadal nie potrafię podjąć decyzji. Chyba rzucę monetą.

Gość ram pam pam pam
Emmaljungę Edge też oglądaliśmy i też jest super wygodna, ale lubimy delikatniejsze stelaże z klasycznie łamanymi rączkami, a nie wysuwanymi. No ale wybór faktycznie bardzo dobry, także wcale się nie dziwię, że jesteś zadowolona. - My też na pewno będziemy. :)