Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kassadaa

Wyjazd nad wodę w ciąży?? Można? Wypada?

Polecane posty

Gość kassadaa

Jestem w 30tyg i zastanawiam się czy mogę wybrać się na plażę. Chcemy z mężem pojechać jutro wraz ze znajomymi i 3letnim dzieckiem. Ja z racji swojego stanu chciała bym chwile wykąpać się w wodzie i resztę czasu spędzić na leżaczku pod parasolem w cieniu. Osobiście czuje się świetnie, ciąża nie jest zagrożona, nic mi nie dolega, dobrze znoszę upały. Myślicie że to dobry pomysł??

Gość SPIRALKA JEST OK
a czemu nie? weź zwiewne pareo, które przykryje brzuszek i jest OK:)

Gość Potwór pisała zlać
Nie, nie wypada. Co za debilne pytanie :O

Gość hultaj ON
w jakim sensie nie wypada ? że kogoś brzydzi brzuch ? zakryj chustą i już

Gość albatrosska
fakt, dziwaczne pytanie...a ciąża to jakiś wstydliwy stan?? przecież nad wodą wiadomo że nie bedziesz w golfie i długiej sukni, normalnie strój kąpielowy i tyle. Jak komuś nie podoba sie duzy brzuszek, to może odwrócić wzrok i po kłopocie :-)

Gość bjgxyssdffghh
pewnie ze wypada,zakryj brzuszek i ok:) ale slyszalam ze nie wolno sie kapac mozesz infekcji dostac

Gość odradzam Ci autorko
Wypada oczywiście ale w tak zaawansowanej ciąży jest to niebezpieczne. Upał 35 stopni - nawet jeśli się schowasz jest gorąco!Poza tym możesz złapać infekcję. Po co Ci to na koniec ciąży? Ja bym się powstrzymała ze względów zdrowotnych. Upłał nie sprzyja samopoczuciu. Ciąża to nie jest oczywisty stan - to,że w danej chwili czujesz się super nie znaczy,że zaraz potem będziesz też się tak czuła.

Gość eeee tam
jak nie teraz to kiedy???????? pomysl przy dobrych lotach dopiero za rok... korzystaj z "wolnosci"

ja nad jezioro pojechałam w 36 tc tyle że brzuch dobrze zakryty popływałam odpoczęłam :D

Gość eustachy motyka
Wypada jak najbardziej, nie zaluj sobie przyjemnosci i odpoczynku nad woda. Odpowiednie ubranie, typu pareo lub jakas fajna zwiewna sukienka i super.

Gość Podobnie
przecież na plaży nad wodą jest o wiele chłodniej i przyjemniej niż w czasie tych upałów w domu. Jedź i baw się dobrze. Ja akurat byłam w 20tc, ale brzuch miałam spory. Miałam taki strój że góra to była taka koszulka, ale i tak brzuszek było widać - miałam tylko problem bo każdy chciał dotknąć bo u nas mówią że to przynosi szczęście :). Aha i odradzam kąpiel jeśli woda wyda ci się brudna, ewentualnie włóż tampon. I unikaj szoku termicznego.

Gość Ono się nadaje od 6-go miesiąc
A czy ciężarna to trędowata? Aż dziwne, że w ogóle masz takie wątpliwości.

Gość Skoro pierwsza ciąża była
Ja wolałam chodzić na termy (tu gdzie mieszkam są dostępne w centrum miasta) i cały basen był przenaczony dla matek w ciąży i tych z noworodkami - super sprawa. Jeżeli masz do dyspozycji morze to również można skorzystać, jednak trzeba uważać na te upały. Prędziej infekcję można złapać nad jeziorem lub na basenie ale nad Bałtykiem na czystych plażach (jeżeli takie wybieracie) mozna spokojnie, zwłaszcza że sól morska w wodzie dodatkowo chroni przed bakteriami .

Gość gość
Moja żona miała kompleks, ma bardzo małe piersi. Ma bardzo filigranową urodę i 170 cm wzrostu, więc wygląda jak nastoletnia dziewczynka. Na ostatnich wakacjach byliśmy w Chorwacji, żona była 8 miesiącu ciąży i byliśmy w miejscowości na granicy plaży dla naturystów. Udało mi się ją namówić aby pójść na plażę dla naturystów. Moja żona najpierw z pewnymi oporami rozebrała się całkiem do naga. Na drugi dzień zrobiła sobie makijaż, ciemne powieki, kolczyki itd a na dodatek ubrała sobie szpilki i tak poszliśmy na deptak wzdłuż plaży dla naturystów. Nie było faceta, który by się nie odwrócił za nią . Żona mówiła mi, że widziała chłopców, którzy ją podglądają kiedy była na tarasie nago i musiała się zakryć bo, kilku chłopców tak się onanizowało, że bała się że pourywają sobie napletki na siusiakach.