Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość GrubaiŁadna

Czy 95 kg przy 164 wzrostu to już masakryczna nadwaga?

Polecane posty

"ludzie otyli maja ZAWSZE podwyzszony cukier," jako lekarz mówię że to bzdura

Gość Mhmmm... hmmm...
To nie nadwaga to otyłość niebezpieczna dla zdrowia. Ja przy tym wzroście mam 75kg i niestety jestem gruba. Mam duży biust (ale ile on może wazyć?) ale mam też wałek na brzuchu, biodrach itp. Nadwyżka kilogramów w niektórych przypadkach (tak do 5kg) jest atrakcyjna, niektóre kobiety wręcz wyglądają lepiej z niewielką nadwagą. Ale nie oszukujmy się taka duża nadwaga jak w moim czy tak jak w Twoim przypadku otyłość nie jest atrakcyjna, no i przede wszystkim jest niezdrowa. Ja na swoje usprawiedliwienie nie mam nic, żrę i mało się ruszam, faktycznie jestem uziemiona w domu z małym dzieckiem ale po porodzie ważyłam kg mniej niż przed ciążą a teraz mam już 5 więcej i nikt mi do buzi żarcia nie wpycha tylko ja sama. Nie wiem skąd brak motywacji:/ muszę się za siebie wziąć, wyrwać z marazmu, stagnacji i nudy bo to są główne powody jedzenia.

Gość Mhmmm... hmmm...
PS. Cukier mam w dolnej granicy normy, cholersterol w normie, dobry cholersterol podwyższony, więc jestem zdrowa ale nie sądzę aby za kilka lat było tak nadal.