Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skeiajkdiaja

trudny wybór- wesele organizowac w wymarzonym miejscu czy nie?

Polecane posty

Gość skeiajkdiaja

Witam jak w temacie...wybralismy juz w maju z narezczonym miejsce slubu, wesela, poprawin.... sieniawa.,net ,piekny park, baza noclegowa dla wszystkich gosci- generalnie wspaniale miejsce- wszytsko byloby w porzadku gdyby nie fakt,ze osoba odpowiedzialna w pałacu za organizację wesela i poprawin, traktuje nas strasznie- od dwoch miesiecy musimy prosić wręcz o menu, o konkatk, o umowę itd mimo tego ,iż wesele kosztuje u nich w sumie prawie 50 000, np. każą nam kupić alkohol w restauracji- nie możemy sami we wlasnym zakresie w cenie 35 zł za 0,5 l....generalnie tak zauroczylismy się miejscem i podjęliśmy decyzję,że nawet ten alkohol kupimy od nich- jedyne czego chcemy to zapis w umowie-iż jeżeli zerwą z nami umowę i przyjęcie się nie odbedzie to oczekujemy zadośćuczynienia, ponieważ np.na miesiac przed weselem przy wszytskich zaproszonych gościach ze wszytskim zostaniemy na lodzie bo np.spółka ( w tym wypadku dzierżawca) padnie- ich odpowiedz po tygodniu : nie podpiszemy umowy w takiej formie, my na to,ze przecież jeśli zorganizują nam przyjęcie, to nie ejst to wiążące a jedynie jest to dla nas zabezpieczenie bo za całe wesele płacimy z góry ........ i tu dylemat-czy zaufac tej dziwnej spółce-ktora ciągle nam robi łaskę ,że odpowie na pytanie ,prześle umowę itd czy zorganizować wesele w http://www.jasminowy-dwor.pl/galeria/ z tym,że goście będą spali podzieleni : 50 osob w jaśminowym a kolejne 50 osób w odległym o 10 km hotelu tych samych właścicieli co jaśminowy plusem jest niższa cena i podejscie do klienta- mila Pani wlascicielka, zawsze doradzi, odpowie na pytania itd czy przeplacenie za cudowny pałac- ale dużo stresu i generalnie brak pewności???

Gość zawsze ruda
ehe jaka żałosna reklama, daj link do pierwszego miejsca

Gość skeiajkdiaja
www.sieniawa.net co masz na mysli pisząc,że żałosna reklama??? naprawdę mam taki dylemat i kompletnie jesteśmy rozbici ...bo nie wiemy na co się zdecydowac

Gość nikanik
Oj to jakieś cwaniaki. Nie słyszałam jeszcze żeby płacić całość z góry. Przeważnie wystarcza zaliczka a reszta już po.

Gość skeiajkdiaja
wloasnie to nas zastanawia,, wszyscy znajomi i rodzice mowia,ze czesc placi sie przed weselem a reszte po przyjeciu....dlatego tez tak sie boimy tej "spolki"..chociaz piekne mijsce prawie nam przymydlilo oczy ..i nadal nie wiemy czy zaufac i zorganizowac wesele w sieniawie, czy poprostu w tym domu weselnym - choc koszty podobne z tego co sie dowiadywalam

Gość nikanik
Wiesz co z tego co piszesz wychodzi że im nie zależy, olewają was -jeszcze nie widziałam żeby klient musiał się tak napraszać. Niepoważna firma. Uważaj bo się możesz ostro przejechać -i to jeszcze za taką cenę. Nie zdecydowałabym się za nic.

Gość skeiajkdiaja
no wlasnie, do tej pory wmawialam sobie,ze jestem przewrazliwiona, ale z tego co wiem, a kontaktowalismy sie z roznymi restauracjami, to obsluga byla mila i zyczliwa- a tutaj kompletnie nas olewaja, do tego powiedzieli,ze albo podpisujemy taka umowe jaka nam wyslali- (bez naszych zmian ) albo do widzenia, bo jest inna chetna para......z drugiej jednak strony, to,ze trafilismy na nie sympatycznego Pana menedzera- nie powinno przekreslac tak wspanialego miejsca-stad tez nie potrafimy sie zdecydowac, bo wazymy ryzyko i w sumie to jest ogromne :/

Gość figurki gipsowe
Daj spokój sobie z tym pałacykiem, czy dworkiem. Skoro juz na samym początku rzucają kłody pod nogi, czeka cie mnósto niepotrzebnych nerwów. Organizacja wesela powinna byc przyjemnością. I ma rację ten, kto napisał, ze oni wręcz łaskę Wam robią,ze im zapłącicie zorganizujecie sobie tam wesele. To oni powinni skakac i proponowac,a nie odwrotnie.Widcznie nie zalezy im na kliencie. Dzowne to, skoro piszesz,ze sama organizacja w tym miejscu nie nalezy do tanich- nie mają zatem pewnie dużo chetnych osób/par. Przynajmniej na wesela. Ze swojej strony polecam figurki dekoracyjne na stół- podziękowanie dla gości weselnych;)

Gość skeiajkdiaja
podaj linka z figurkami ;-)) bo wlasnie szukamy no kurcze, tak nam szkoda zrezygnowac z tego miejsca-tym bardziej,ze baza noclegowa dla wszytskich gości w jednym miejscu ;/// i to dla nas ważne i wygodne.... ehhh a musimy juz podjac decyzje bo wszedzie praktycznie pozajmowane terminy,a my stracilismy alternatywne miejsca bo od maja prowadzimy negocjacje z sieniawa-ktore praktycznie do skutku nie doprowadziły zadnego ehh

Gość figurki gipsowe
Jeśli jestes zainteresowana obejrzeniem zdjęc, proszę o kontakt na maila: figurkigipsowe@wp.pl- wyśle ci zdjęcia. Wieczorem będe tez pewnie wystawiała aukcje, im zdanie powinnas się naprawde zastanowic nad zmiana lokalu- z menagerem bedziecie mieli do czynienia cały czas i moze wam uprzykrzyc nie tylko przygotowania ale i życie. ze sie wszystkiego odechce. Wiele spraw, które nie będa po waszej mysli, moze też wyjść " w trakcie" organizacji. Nie jest dobrze, kiedy brak elastyczności i kompromisu z którejkowliek ze stron- czy młodych (olewających zupłenie doświadczenie organzatora) czy tez organizatora- ślepego na sugestie i marzenia Młodych. Kwestia finansowa tez jest b. ważna, no chyba ze nie liczycie kpsztów;)

Gość tez mi sie wydaje ze to albo
reklamaktos was zle traktuje, a wy tkwicie w tym nadal? zreszta wydawac 50 tys na wesele to dla mnie szczyt glupoty. No i dlaczwego alkoholu nie mozecie miec swojego? Pracuje w restauracji, mamy w niej wesela 2 razy w tyg. Bierzemy tylko zaliczke, ale tez nie podpisujemy umow, ze jakby co to mloda para ozekuje "zadoscuczynienia" zreszta nasza firma nie pada....dziwny ten post

Gość kololovanka
dziwna sprawa... ja bym się nie zastanawiała tylko jednak zrezygnowała z tego miejsca. jest masa innych pięknych, a pewnych miejsc. ja sobie wymarzyłam dworek róża poraja na przykład, ale gdyby mieli mnie wpuścić w maliny i coś by nie grało...no cóż, zrezygnowałabym z końskiego zaprzęgu i reszty wymarzonych przeze mnie atrakcji.

Gość gość
Witam, my rowniez planujemy tam nasze wesele. Moglabym uzyskac od was jakas opinie na temat tego palacu?