Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość TATA-21

CIĄŻA W LICEUM.

Polecane posty

Gość TATA-21

Witam. Moja dziewczyna jest w 8 miesiącu ciąży. Termin porodu ma w połowie sierpnia. We wrześniu zacznie klasę maturalną. Ja natomiast jestem na drugim roku studiów. Mieszkamy ze sobą. Jesteśmy w związku od 4 lat. Bardzo ją kocham, cieszę się, że będę tatą. Z drugiej strony czuję, że to o wiele za wcześnie na dziecko. Koniec "młodości". Trochę mnie to ostatnio przytłacza. Boję się że będziemy mieć siebie nawzajem dość, że nie damy rady, nie podołamy obowiązkom. Ona musi zdać maturę, skończyć liceum, ja pracuję i zaocznie studiuję, a dzieckiem trzeba się zająć, poświęcić mu masę czasu, energii. Nie chcę swoimi dylematami obarczać mojej dziewczyny, dlatego szukam wsparcia tutaj. Może są wśród Was matki, ojcowie którzy podzielą się swoimi doświadczeniami w tej kwestii?

Może spróbujcie załatwić dla Twojej Ukochanej indywidualny tok nauczania? Wtedy mogłaby siedzieć w domu z Maluszkiem i jednocześnie się uczyć - od razu odpowiadając na pytania da się to zrobić i to bez problemu Druga sprawa podzielcie obowiązki między sobą na pół i to zarówno dotyczące kwestii codziennych (gotowanie, pranie, sprzątanie), jak i opieki nad Maluchem. Na studiach masz luźniejsze dni - to zajmujesz się małym a Dziewczyna się uczy albo zwyczajnie odpoczywa, Ona ma luźniej - to Ty wkuwasz na zapas Trzymam kciuki :)

Gość mama 20 i super
właśnie załatw dziewczynie albo niech sama idzie do dyrektora szkoły prosić o to wy nauczyciele uczyli ją w domu ja niestety takiej możliwości nie wiałam :/ i teraz idę od września do liceum zaocznie więc z maturą mogę się pożegnać chociaż może jeżeli bardzo się przyłożę dam radę ale wątpię... moja córka ma 11 msc i nie wyobrażam iść normalnie do szkoły

Gość luizzzka234
Dziewczyny ale nie ma co panikowac bo przeciez jak nie teraz to potem mozecie iśc do liceum i zrobic mature. A np. zobaczcie sobie na stronie Cosinusa. Tutaj nauka jest bezpłatna i przynajmniej Wasz budzet nie ucierpii. Naprawde szkołe zawsze mozna skończyć.

Gość eeeskoska
Dokładnie nie ma sie załamywac tylko śmigac do szkoły, przynajmniej dziewczyno bedziesz miała jak to mówia 2 pieczenie na jednym ogniu. I dzieciaka odchowasz i szkołe skończysz.

Gość deesssska
Z tego co się orientuje to rzeczywiście Cosinus jest taka bardzo popularną szkoła policealną. Ale jest tez doskonała alternatywa dla tych którzy w krótkim czasie- bo tylko w ciągu 2 lat mogą zdobyć jej dyplom ukończenia.

Gość gość
a babcie Wam pomogą? jeżeli tak to dacie spokojnie radę :)

Gość gość
Moja znajoma chodziła do liceum Cosinusa i potem wiem ze też tam podchodziła do matury i wszystko poszło jej bardzo dobrze.Wiec tak naprawde wszystko jak widać jest mozliwe.

Gość gość
A ja uważam, że nauki nie ma co odwlekać- z biegiem czasu może być mniej motywacji i chęci, najpierw spróbujcie kontynuować naukę. Ja osobiście znam dwa przypadki ciąż w liceum- pierwszy to moja przyjaciółka- wpadka w 3 kl- dobrze zdana matura i po kilku latach studia, dziecko dzisiaj już 12- letnie, w międzyczasie drugie i szczęśliwe małżeństwo:) Da się? Da się. Nie było im łatwo, ale z niewielką pomocą rodziców na starcie dali radę. Drugi przypadek to dziewczyna z mojego liceum- nie znałam jej osobiście, nie wiem jaką miała syt. rodzinną, ale zaczynając naukę w liceum już była w ciąży. Kończąc każdą klasę miała najwyższą średnią w całej szkole (1200 uczniów!) Życzę Wam powodzenia, z Twojej wypowiedzi wynika, że jesteś odpowiedzialny. Pewnie nie będzie łatwo, ale dacie radę:)

Gość gość
temat z 2012

Gość gość
To co ze taki temat, ale patrząc na obecne czasy jest jak najbarzdiej aktualny. I dobrze ze własnie powstały takie szkoły które nam to ułatwiaja.

Gość gość
Zgadzam sie , teraz sa takie szkoły wiec spokojnie mozemy sobie pozwolić na to zeby Liceum zrobić w szkole takiej jak Cosinus.

Gość gość
Masz racje. To w sumie jest dobry wybor jsli chodzi o takie Liceum. To jest coś co pomoze nam w naszej edukacji.

Gość gość
No tak,ale nie kazdy tez moze sobie finansowo pozwolic na to zeby tak lawirowac miedzy szkołami. Wiec w tym wypadku warto zasięgnąć opinii na forach, albo wsród znajomych na temat szkół.

Gość gość
Polecam przeczytać coś wiecej o tej szkole http://cosinus.pl Tutaj znajdziesz wszystkie cenne informacje na temat samej szkoły i kierunków.

Gość gość
Ja wybrałam Cosinusa i pewnie wiekszość z Was powie ze to nauka, ale połączona dla mnie ze studiowaniem i zdobywaniem jak nawiekszej ilości wiedzy.

Gość gość
A gdzie hejty o nieodpowiedzialnych gówniarach, dupodajach co bahora sobie fundują? Ja jestem w kl 3 Lo zaocznie. Mam 9 msc dziecko. Do matury nie podchodze, ale planuję iść na policealne studium zawodowe, weterynaria, albo ratownik medyczny.

Gość gość
A w jakim wieku urodziłaś ?

Gość gość
To zalezy tak naprawde co Ciebie najbardziej interesuje i jakie masz plany jesli chodzi o swoją przyszłość. Ale patrząc na oferte Cosinusa to wybór jest naprawde duży.