Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kopniaczkikopnoaczki

b. czesto kopniaczki 20t

Polecane posty

Gość Kopniaczkikopnoaczki

jestem w 20 tyg ciazy, pierwsze ruchy zaczelam odczuwac ok. 2 tyg temu, to jest nasza druga ciaza i bedzie drugie dziecko. Od paru dni dziecko bardzo czesto kopie, dzis srednio pare razy na godzine. I wlasnie ta mega aktywnosc na tym etapie ciazy mnie martwi. lekarz mowil, ze w tym wieku dzieci przesypiaja 80% czasu i najwieksza aktywnosc bedzie od 24 do 28 tyg ciazy. jednak u mnie jest juz teraz bardzo aktywne. Czy mam sie martwic? Czy moje dziecko bedzie mega aktywne? Czy taka ruchliwosc jest w ogole wyznacznikiem czegokolwiek?

Gość idel
nie iwem co masz na mysli mowiac czesto?moja corka jak bylam w ciazy w ciagu pierwszej godziny od obudzenia sie potrafila zrobic 50 ruchow i potem caly dzien a czasem nawet noc dawala o sobie znac,najlepiej zadzwon do lekarza bo to ze moja byla bardzo ruchliwa nie oznacza ze u ciebie jest normalne moze cos sie dzieje,a moze tak juz bedzie najlepiej zadzwon do lekarza

Moja tez w fazie aktywnosci potrafilka kilkadziesiat razy kopnac. Pozniej spala jakis czas i znowu to samo. Do tej pory jest ruchliwa, ale teraz juz duza i bardziej sie przelewa niz kopie. :)