Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MlekiemiOknem

Chce byc mama, a nic nie wiem o dziechach , jak sie nimi zajmowac ?

Polecane posty

Gość MlekiemiOknem

Skad wiedza o tym kobiety spodziewajace sie dziecka ? . Do czego jaka butelka , jakie kupowac ciuszki zby pasowaly , albo skad mam wiedziec jak kapac itp ?

Gość z internetu a skąd
no i jeszcze dobre rady matek polek

Gość ksennaaaaaaa
ja jestem w 20 tygodniu i tez nie mam kompletnie pojecia o dzieciach. Mysle, ze to przyjdzie z czasem. A po zatym zawsze sie ktos znajdzie, kto ci pomoze, sa tez poradniki, szkoly rodzenia itp.

Gość astad to wiedza
ze jak sa juz w ciazy, to bedac swiadome swojej niewiedzy zaczynaja czytac, ogladac wszystko co zwiazane z ciaza i niemowlakami, proste nie

Gość Podobnie
Polecam zapisać się do szkoły rodzenia. Do dziś korzystam z notatek, które wtedy sobie zrobiłam.

Gość MlekiemiOknem
Ponoc wszystko przychodzi instynktownie , chcialaby m zeby dziewczyny dzielily sie radami i wskazowkami co do macierzynstwa

Gość Podobnie
Mi się też wydawało że przyjdzie instynktownie ale tak nie jest :-). Ja bardzo dużo wiedziałam o dzieciach, ale jak się moje urodziło to jakbym nagle doznała amnezji - zapomniałam nawet że trzeba pampersa przebrać.

Gość Małaa 29
Moim zdaniem to przychodzi po urodzeniu. Np. Ja dziecka innej osoby np. Miesięcznego bałam się wziąść na rękę by nie przełamać natomiast swoje wzięłam odrazu wiedziałam jak wziąść przytulić. To jest instynkt macierzyński. Uwierz mi. Jeśli naprawdę będziesz kochała dziecko to mu krzywdy nie zrobisz. A również polecam różne poradniki dla młodych mam, naprawdę dużo uczą

Gość mammamma
Ja wszystkiego uczyłam się już w praktyce (wczesniej, w ciąży zabijałam nudę czytając gazety dla matek i ciężarnych i tez co nieco się dowiedziałam). Ale na początku np kąpałam dziecko w zbyt chłodnej wodzie i w zbyt chłodnym pomieszczeniu (zgodnie z wytycznymi z gazet właśnie) i zawsze był ryk. Gdy zmieniliśmy pomieszczenie i temp wody na cieplejszą- kąpiele stały się przyjemnością. Na początku przegrzewałam dziecko, miało katar, źle spało. Zaczęłam je lżej ubierać- i katar znikł, dziecko zaczęło lepiej sypiać. Chcę napisać, że możesz się naczytać i nasłuchać dobrych rad, a i tak wszystko wyjdzie w praktyce. Dziecko dziecku nierówne. I jeszcze jedno- pamiętam jak miałam czaszki w oczach kiedy po raz pierwszy musiałam córę ubrać, zmienić jej pieluchę, wykąpać, itp. Bałam się strasznie! Ale nikt inny za mnie by tego nie zrobił więc musiałam się zmobilizować i dałam radę. A z czasem dochodzi się do wprawy :)

Gość to czekaj az przyjdzie instynk
i wtedy wybierz sie na zakupy ku butelke smoczki ubrania akcesoria dla dziecka.:O albo zacznij czytac na necie strony dla mam i przyszlych mam. internet to kopalnia wiedzy na ten temat, wiec zamiast siedziec i biadolic ze nic nie wiesz, zacznij czytac!

Spotkalam sie z tym ze kobiety odciagaja pokarm na pozniej to jak go pozniej podgrzac do jedzenia ?