Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość reallasta

ropniak z "czymś" dziwnym w środku

Polecane posty

Gość reallasta

Czesc. smile Od 6 lat miałam krostkę na udzie, która przemieściła się na pachwinę. 2 lata temu powiększyło mi się to. stwierdzono, że to ropniak, opróżniono mi to - jednak nie do konca. Guzek po zagojeniu nadal był, miał ok 5cm średnicy. Tydzień temu próbowałam to wycisnąć sama, ale za bardzo bolało i zaniechałam, bo nawet skóry nie dałam rady przerwać. Znów urosło etc. Dziś znów opóżniono ropę, ale chirurg zauważył "coś" jeszcze. jak to wyciął i wyciągną z daleka wyglądało jak poskręcany wacik albo jakiś pasożyt. Ale to było coś pofałdowanego i lekko poskręconego a'la kawałek orzecha włoskiego ale w kształcie podłużnym, w białym kolorze. Dali to do analizy, choć na pierwszy rzut oka lekarz powiedział, że to kaszak. A moje pytanie jest: co to może być? i czy może to być ewentualnie węzeł chłonny? Kiedyś miałam guzka na ręku i stwierdzono ze to węzeł chłonny. Pomogła maść beneocen - która zresztą także działała na tę zmianę na nodzre - ale przestałam jej używać bo to antybiotyk. PROSZĘ o POMOC smile)

Gość
Napewno to nie był węzeł chłonny , chirurg by go rozpoznał. Wszystko mozliwe że to był kaszak

Gość reallasta
up :)