Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość askowesko ...

na slub i wesele w dlugiej koszuli ?

Polecane posty

Gość askowesko ...

rzadko chodze ubrany w garnitur. ostatnio kupilem nowy garnitur. wczoraj chodzilem po sklepach za koszula i panie uswiadomily mi, ze koszula z krotkim rekawem jest "wiesniacka" i nie pasuje na slub, nawet gosciowi ... eee mam wesele kuzynki w sierpniu, przeciez w dlugiej koszuli czlowiek sie udusi ;/ jakie jest wasze zdanie na ten temat ?

Gość opiopi
tylko długi rękaw

Koszulka tylko z długim rękawem, najlepiej z mankietami na spinki. Poza tym elegancki facet nie zdejmuje marynarki na weselu. Ale dziś tacy faceci, że mało kto o tym pamięta... niestety...

Myśle, że bardziej wieśniacko jest się upocić jak świnia. Kup z krótkim i ogól włosy pod pachami :)

Gość oooooooooooooooo
wieśniackie to są raczej te Panie.Idź do innego sklepu. Kup sobie normalnie koszulę z krótkim rękawem i nie słuchaj takich idiotek - one wielkie damy co pewnie na salonach się bawią. Nie ma nic gorszego niż zapocony facet na weselu z wielkimi plamami pod pachami - to jest po prostu obleśne :( a to jest wesele więc masz się dobrze bawić - wiele sal jest klimatyzowanych ale przy tańcach i tak i tak człowiek jest zgrzany.

Gość hm,mmmmmm.........
krotka koszula nie pasuje do marynarki z rekawow marynarki musi wystawac rekaw koszulki do kosciola ubierz gajer + koszulka z dlugim rekawem pozniej sie przebierz (na weselu juz)

Gość dokladnie ...
nie sluchaj tych pan ... owszem dluga koszula wyglada elegancko, ale litosci w taki upal upocisz sie jak swinia :( ja bylem na takim weselu, gdzie klima byla. mialem fioletowa, dluga koszule - nie musze mowic ze upocilem sie jak swinia, a plamy to mialem takie jakby mnie ktos woda oblal, z reszta wszyscy goscie byli upoceni, ci z krotkimi koszulami tez, ale nie bylo to tak u nich widoczne. zdjecia z wesela sa okropne i wstydze sie ich :P

Gość oooooooooooooooo
Ludzie!!!! Dajcie spokój - nie do wiary jacy wszyscy są trzymający się etykiety. To nie jest jakieś urzędowe spotkanie czy coś w tym stylu tylko wesele - a na weselu ludzie mają się bawić, cieszyć ze ślubu młodych. Większość takich "sztywniaków z etykietą - co wypada co nie" traci właśnie fason na weselech po kilku głębszych i wychodzi z nich ta KULTURA. ale każdy ma prawo do swojego zdania - wy macie swoje , ja mam swoje :D

Gość dokladnie ...
klima zepsuta byla*

Gość OUPiS
Albo trzyma się klasę, albo idzie się w koszulki z krótkim rękawem. Zależy gdzie to wesele, w mniejszych miastach i na wsiach pewnie mniej się przestrzega etykiety (oczywiście, nie piszę tego złośliwie). Tak jak pisze optymistka, mężczyzna nie powinien zdejmować marynarki. Jeśli to eleganckie wesele to na pewno sala będzie klimatyzowana. A jeśli wiesz, że się pocisz to po co wybierasz kolory, które podkreślają mokre plamy? Porządna biała koszula rozwiązałaby problem.

Gość ludzie nie bądzcie
śmieszni. Możecie przyjśc na wesele w t-shircie i krótkich spodenkach, ale eleganckie i odpowiednie to nie będzie. Stosownie do etykiety tylko długi rękaw. Niketórzy potrafią się zachować i ubrać odpowiedni, inni nie - i takie "drobiazgi" nie będą im przeszkadzać. Twoja decyzja, ale nie wmawiajcie innym, że ludzie ubrani odpowiednio na odpowiednie okazje to sztywniacy.

Do garnitury zawsze długi rękaw ( powinien wystawać z rekawa marynarki). Teoretycznie marynarki nie powinno się zdejmować, ale wesele to nie przyjecie dyplomatyczne, wiec możesz się przebrać i założyć koszulę z rękawem krótkim. Lepiej tak, niż miałbyś się zapocić jak świnia, byle tylko elegancko było 🖐️

Gość vbm
a mój mąż nosi koszulę z krótkim rękawem i nie wygląda jak wieśniak

Gość dokladnie ...
czego to sie czlowiek nie dowiaduje :) nie mozna sciagac marynarki na weselu - normalnie nowosc :)

Gość miłka23
eleganckie wesele = klimaa ?? a coz to za wyznacznik, ja mam zamiar miec eleganckie wesele, robie wszystko zeby takie wlasnie bylo, ale moja sala nie ma klimy, ba zadna sala w moim miescie nie ma klimy oprocz jednego lokalu, ale jak bylismy orientowac sie gdzie najlepiej zrobic wesele to nawet ta pani z tej restauracji, powiedziala, ze jak jest upal to klima nic nie pomoze, zreszta slyszalam to tez od innch ktorzy byli w klimatyzowanych salach na weselu gdzie bylo strasznie goraco. nie wiem jakie pojecie wy macie, ale nie kazde miasto ma 10 tys sal weselnych od wyboru do koloru, a nie mam zamiaru dojezdzac i zmuszac gosci to tluczenia sie 50 km zeby zrobic wesele w wypasionej sali hotelowej... czy innej...

Gość OUPiS
Enfant Terrible tak, zawsze mam na przyjęciach rajstopy (wystarczy 8 den, których w zasadzie nie widać), a mój mąż nie zdejmuje marynarki i jak wstaje od stołu zawsze zapina górny guzik (marynarki). Mam też w zwyczaju nie witać się przez stół, zdejmować płaszcze przed przywitaniem, czy złożeniem życzeń i wiele innych zasad, które w obecnych czasach nie są przestrzegane, a nawet większość nie wie, że takie zasady istnieją. padło pytanie jak być powinno więc odpowiadam - długi rękaw. A co ktoś zrobi to już jego sprawa. Podstawy dobrego zachowania sie świadczą o tym, że jest się sztywniakiem. Wesele to nie spotkanie ze znajomymi przy grillu i kolejna okazja do picia wódki.

OUPiS Wesele nie jest eleganckim przyjęciem, tylko zabawą dla najbliższych młodej pary, gdzie w swobodnej atmosferze ludzie ciesza, bawią, tańczą i piją. I w nosie mają to czy wujek Zenek ma rękaw długi czy krótki, a ciotka Baśka odpowiednią długośc spódnicy 🖐️ Hahaha, sala klimatyzowana... 🖐️

Gość OUPiS
Enfant Terrible ale można się bawić, tańczyć i pić z klasą. Ale nie to jest tematem tego wątku, więc nie przedłużajmy tej wymiany zdań, która do niczego nas nie doprowadzi. Pozdrawiam ;)

Gość trerte23
to może od razu szorty? też sa bardziej przewiewne niż długie spodnie. albo tylko kapielówki i tyle- po co się snobować..

KOSZULA Z KRÓTKIM RĘKAWEM NIE ISTNIEJE!!! Dlaczego ludzie dzisiaj tak idą na łatwiznę? Mój chłopak nawet jak jest straszny upał to z długim rękawem chodzi. Z krótkim tylko cześki ze wsi

Gość oooooooooooooooo
jeszcze sie taki nie urodził co by każdemu dogodził ja wiem jedno, to jest każdego sprawa co i jak robi. Dla ludzi trzymających się zasad elegancji, krótki rekaw jest nie do pomyślenia, osoba która zdejmie marynarke = osoba do odstrzału Dla osób wyluzowanych, chcących się dobrze bawić - koleś w upale 40 st siedzący w marynarce i do tego koszula z długim rękawem = sztywaniak Nie ma na to idealnego rozwiązania. żadna dyskusja tego nie rozwiąże. Nikt przecież nie napisze na zaproszeniu wstęp w krótkim rękawku zabroniony ani sztywniaków nie wpuszczamy. Najlepiej jak każdy będzie pilnował siebie i tyle. Ja lubię wesela i nie zwracam uwagi czy koleś zdjął marynarke czy nie, czy jakas laska ma rajstopy czy nie. To ich sprawa nie moja.

Gość aparat cyfrowy
mozesz isc w dlugiej koszuli, faktycznie są bardziej eleganckie niż te z krótkim. po jakims czasie mozesz podwinać rękawy :) tak większość robi i wygląda naprawde.. a z tym ze marynarki nie wolno zdjemować to jakies chore. lepiej sie ugotować i zapocić niz zdajc marynarke..ech durne myslenie ;P

Gość oooooooooooooooo
o matko podwinąć rękawy buahahahhahahahahha to dopiero Francja elegancja :D

Gość magdailena
Mnie się po prostu nie podobają krótkie rękawy, ale z kolei lubię długie, podwinięte. Pewnie to zgroza dla strażników etykiety, ale uważam, że na weselu, powiedzmy dobrze po północy, można się wyluzować. A mnie bardzo podoba się taki styl facetów eleganckich, ale z odrobiną luzu, nonszalancji - czyt. podwiniętymi rękawami :) Coś w tym stylu: http://www.luxlux.pl/artykul/uniwersalna-koszula-ralph-lauren-black-label-19804 BTW - sama zawsze noszę rajstopy na wesela i zakryte buty. Ostatnio owszem był upał - ale rajstopy 6 den były niemal niewyczuwalne. A komfort mi zapewniły zdecydowanie :)

Gość niezakładamrajstopbonie
Idż jak uważasz. Ja ostatnio byłam na dwóch weselach i wiesz co? Większość facetów była z krotkim rękawem, mało tego większość nie zakładała marynarki nawet w kościele bo był upał. A te wszystkie etykiety i zasady... To tak samo jak niektóre dziewczyny piszą że kobieta koniecznie powinna zakładać rajstopy na wesele. A ja w lecie też rzadko kiedy widuję na weselach rajstopy, chyba że u starszych kobiet i moim zdaniem wygląda to wieśniacko. Buty niby też powinny być zakryte, a wiekszość dziewczyn przychodzi w sandałach. Ja nie zamierzam się przejmować jakimis etykietami

Gość trollaolla23
rajstopy i zakryte buty już dawno nie obowiązują, a koszula z krótkim rękawem, to nadal wiocha