Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fnjkdskshhhhh

czy sa tu dziewczyny po aborcji? mam pytanie

Polecane posty

Gość Agnieszka lat 25.
a ja nie mogę zajść w ciążę, bo jestem chora!!!!i gdzie tu sprawiedliwość????!!!!!a oboje z mężem tak pragniemy dziecka;-(

Gość mefistoo63
"skrobią się tylko WYRAFINOWANE SUKI." muahuuha, ja bym im wyrafinowania nie zarzucał :D sprawdź co znaczy to słowo.

Gość skrobią się tylko WYRAFINOWANE
trzeba ponosić odpowiedzialnośc za swoje czyny i decyzje,a nie skrobać się jak suka,zabijając bezbronne dziecko,ktore nawet nie ma mozliwości się obronić. brzydzę się was--wy wszystkie wyzwolone wyskrobane suki.

Gość otvr
takie jest życie Agnieszka, nie masz prawa nikogo za to obwiniać 🖐️

Gość otvr
możesz mnie obrażać ile chcesz ale ja i tak wiem, że moje decyzja była słuszna.

Gość Agnieszka lat 25.
a czy ja kogos obwiniam???

Gość skrobią się tylko WYRAFINOWANE
WYRAFINOWANIE: . dążenie do osiągnięcia własnych celów, nawet kosztem innych, zachowując pozory szlachetności

Gość xiniea999
skoro to zabiajnie czlowieka to wytlumaczcie jak to jest ze w innych krajach to jest leglane ??? A przeciez nigdzie nie mozna zabijac czlowieka bezkarnie. Wiec pomyslcie jeszcze raz czy to jest zabijanie czlowieka.

Gość xiniea999
*legalne

WYRAFINOWANIE: dążenie do osiągnięcia własnych celów, nawet kosztem innych, zachowując pozory szlachetności - popieram

Gość fnjkdskshhhhh
no tak teraz zleca sie staraczki,. te ktore chca a nie moga.. zacznie sie umoralnianie.. zebym zatrzymala dziecko bo to przeciez wielki dar!! chcecie to moge wam dac to dziecko za darmo,. ale wezmiecie..? no pewnie nie.. zreszta akurat ja nie tego sie obawaiam.. tak jak pisalam nie znacie mojej sytuacji..

Gość trollaolla23
"powiem Ci tak - bedziesz zalowala do konca zycia, bo nazywaj to jak chcesz, ale masz zamiar zabic swoje dziecko... przemysl to" daj spokój- nie każdy będzie, to przeżywał, to zależy od nastawienia. za komuny kobiety się skrobały na potęgę i traktowały, to jako jedną z metod antykoncepcji. i nikt nie rozpaczał, bo nie było takiej nachalnej propagandy pro life i traktowania embrionu jak dziecka. i lepiej zamówic taką tabletkę niż przepłacać 10x u lekarza. w razie problemów idziesz normalnie do lekarza i tyle

mam wziąć pod uwagę kobiety, które chcą seksu, a nie chcą macierzyństwa? Zastanów się, co mówisz. To mogą się bzykać, ile wlezie i po kolei każdą ciążę usuwać, bo akurat mają takie życzenie? To zwierzęta tak się nie zachowują....a człowiek niby istota myśląca...

Gość otvr
tak, masz je wziąć pod uwagę. bo ja np. jestem taką kobietą, zawsze się zabezpieczam ale raz prezerwatywa zawiodła i zaciążyłam 🖐️

Gość Agnieszka lat 25.
fnjkdskshhhhh- nie jestem "staraczką" tylko normalną kobietą, która chce zajść w ciąże z kochającym mężem. Nie zamierzam Cię pouczać, bo i tak niewarto. Żegnam.

fnjkdskshhhhh - a chętnie bym wzięła, serio. Ale nikt mi go nie da, bo jednak procedury adopcji muszą być przeprowadzone prawnie. Tak czy inaczej, nikt Ci nie każe tego dziecka wychowywać, jak proponujesz tutaj na forum wzięcie go, tak samo zostaw go w szpitalu i po problemie. Znajdzie się multum chętnych, zapewniam. Zachowaj się jak odpowiedzialny człowiek. Ludzie się rozczulają nad losem porzuconych, zabijanych zwierząt - i ok, tak trzeba- ale dlaczego, gdy w grę wchodzi człowiek i to na etapie, na którym nie może się w jakikolwiek sposób obronić - nagle nie ma problemu i można wszystko?

Gość ambasador
otvr- a jak w przyszłości pęknie ci jeszcze z 7 razy?

Gość trollaolla23
"Otóż to...są ludzie, którzy oddaliby wszystko za możliwość bycia w ciąży. Przede wszystkim trzeba ponosić odpowiedzialność za swoje czyny. To nie jest zabawka, którą niepotrzebną wyrzuca się do kosza. Bądź człowiekiem, a nie tchórzem. Pomijam już kwestie moralności, bo to oddzielna sprawa..." nie pomijasz kwestii moralności- własnie tylko w takich kategoriach rozpatrujesz tę kwestię. dokonanie aborcji jest właśnie wzięciem odpowiedzialności za swoje czyny- to że tobie sie taki rodzaj odpowiedzialności nie podoba, to już wyłącznie twój problem. koronny argument o tym, że ludzie marzą o dzieciach mnie rozwala- co z tego? a ja chciałam grac profesjonalnie w kosza, ale byłam trochę za niska i nie obrażam sie na wysokie laski, które mimo warunków fizycznych miały w d..e koszykówkę. ludzie mają różne marzenia

Gość fnjkdskshhhhh
Agnieszka lat 25. pisalam ogolnie pod wplywem emocji, nie chcialam nikogo obrazic, w przeciwienstwie do niektorych wypowiadajacych sie tutaj... umano jeszcze nie jestem pewna co zrobie, jestem tu tylko zeby popytac, spodziewalam sie ze dyskusja tutaj nie bedzie przebiegac w kulturalny sposob.. rozwaze rowniez adopcje..

Gość ambasador
trollaolla23-ojej, ojej, przyszła paniusia i błysnęła inteligencją oraz ciętą ripostą. Kobieto, nie porównuj koszykówki do możliwości posiadania dziecka!!!!do czego Ty sprowadzasz ciążę i macierzyństwo!!! przypominam Ci gnojówo, że gdyby Twoi rodzice Cię wyskrobali to nie mogłabyś się teraz wymądrzać na forum

dokonanie aborcji jest właśnie wzięciem odpowiedzialności za swoje czyny- no to piękna to odpowiedzialność...Uważasz że świat, w którym można wszystko, co nam się jawnie zamarzy, jest światem właściwym? To dziecko ma swoje życie i pełne prawo do niego. I nie mów tylko, że to nie jest jeszcze dziecko...bo jeśli nie ono, to co? Kot, ryba czy coś innego?

Gość otvr
to co mam seksu nie uprawiać ? :O teraz mam na szczęście spiralę i mam nadzieje, że ona nie zawiedzie. wtedy miałam 20 lat, była młoda nie chciałam marnować sobie życia, nie żałuję tej decyzji 🖐️

Gość otvr
nie kto, nie ryba tylko embrion 🖐️

Gość dyskusja ogólna,.,.,
moja koleżanka miała spiralę i ma bliżnięta (bo jej się obsuneła a lekarz to zbagatelizował)

fnjkdskshhhhh - no to rozważ, proszę Cię. I wtedy to będzie przejaw Twojej mega odwagi, na serio. Stawienie czoła własnemu wygodnictwu, gadaniom innych, bo ci pewnie też się znajdą, potępiając również samą decyzję adopcji. Masz prawo wybrać. Ale jeśli w grę wchodzi kwestia życia i śmierci, wybór chyba jasny.

Gość otvr
niestety żyjemy w tak popierdolonym kraju gdzie nawet podwiązanie jajników jest nielegalne :O według niektórych na tym forum to nie powinnam uprawiać seksu skoro nie chcę mieć dzieci :O

Gość fnjkdskshhhhh
ludzie przestancie z tymi wyzwiskami tutaj!! kazdy ma swoja opinie i tyle.. ja wiem ze to jest zle.. ale polskie prawo dopuszcza aborcje w niektorych przypadkach.. np osoba ponizej 16roku zycia czy w wyniku gwaltu.. ok.. okolicznosci sa inne ale cel taki sam, czyli "zabojstwo"

No bo biorąc pod uwagę, że akt seksualny z założenia jest aktem nastawionym na poczęcie, to tak..ale masz rację, podwiązanie byłoby najwłaściwszą decyzją w przypadku kobiet, które faktycznie tych dzieci nie chcą mieć.

Gość fnjkdskshhhhh
umano rozwaze napewno i ta opcje.. poki co niejestem pewna tej ciazy, dopiero jak bede pewna podejme decyzje. chcialam tu tylko zapytac dziewczyn jak to wyglada i jak sie po tym czuja.. bo nie chce zakladac kolejnego tematu "czy jestem w ciazy" bo wiadomo od tego lekarz i testy sa..

Ale okoliczności łagodzą czyn. Coś podobnego jak: kradzież kilku stów dla własnego widzimisię i kradzież bułki przez osobę głodną. Ta ostatnia nie popełnia żadnego zła. I coś innego niż zabójstwo z premedytacją i zabójstwo w obronie koniecznej.